sobota, 27. december 2014

Vaje za oči, pomoč organu vida

Vaje za oči so namenjene kot pomoč organu vida . Kot vsake, tudi vaje za oči koristijo ob pravilnem in optimalnem izvajanju. Poleg tega se je potrebno zavedati pomena uporabe zaščite za oči in pravilne prehrane. Sposobnost vida je poleg individualnih danosti omogočena z varovanjem oči in pravilne prehrane. Oko je organ, ki se podobno kot drugi organi, prilagaja značilnostim okolja in človeških zahtev. Človek v svojem poklicnem življenju in prostem času, vid uporablja na različne načine. V nekaterih primerih je vid pogojen z aktivnim spremljanjem dogajanja okoli človeka in možnimi posledicami v primeru nepravilnih odločitev. Drugi primeri so tisti, kjer je človeško oko bistveno manj izpostavljeno zahtevam, tudi posledice na račun napačnih odločitev so bistveno blažje. Negativno vpliva na organ vida močno sonce in svetloba. V primeru prekomernih vlivov lahko pride do trajnih posledic, ki pomenijo poslabšanje vida, v najhujših primerih pa celo izgubo vida. Poleg tega na oko negativno vplivajo tudi razni fizični vplivi. Oko je zelo ranljiv del človeškega telesa, zato se mora varovati pred raznimi tujki, ki so posledica raznih aktivnosti. Predvsem pri delovnih aktivnostih, kot je obdelava železa in kovin, lesa, kamna in drugih gradbenih materialov, lahko pride do negativnih vplivov fizične narave. V prid varovanja očesa, se pri takih aktivnosti priporoča in predpisuje uporabo zaščitni očal. Zaščitna očala lahko varujejo pred raznimi vplivi, zato so tudi različna glede na zahteve varovanja organa vida. Vaje za oči so prispevek k varovanju vida. Za posameznika so vaje za oči pomembne. Vaje za oči bodo omogočale boljše izkoriščanje sposobnosti. Vse vaje za oči se med seboj razlikujejo. Vaje za oči so lahko masaža okolice oči . K izboljšanju delovanja oči pripomore tudi razgibavanje oči z usmerjanjem pogleda v skrajne točke vida. Vaje za oči so del aktivnosti, ki pripomorejo k boljšemu izkoriščanju neprecenljivega človeškega daru, to je daru vida.

torek, 2. december 2014

Kampiranje, dobra investicija

Kampiranje je lahko dobra investicija . Dobra investicija je kampiranje v raznih pogledih, ki se lahko odražajo v spremembah kakovosti življenja ali osebnih financ. Sprememba kakovosti življenja se lahko zgodi z bolj obsežno odmerjenim prostim časom in njegovim aktivnim preživljanjem. Danes vsi vemo, da so posledice napetega in intenzivnega življenja, lahko resne in nevarne. Dober počitek in odklop od vsega, kar prinaša stres in druge negativne posledice, nam lahko prizanese z večjimi ali manjšimi zdravstvenimi težavami, obolenji in boleznimi. Ljudje, k tako razmišljajo si za kampiranje omislijo svojemu proračunu primeren način kampiranja, oziroma prilagodijo osebne finance oziroma osebno premoženje. Za kampiranje je v osnovi dovolj zelo preprost šotor, z nekaj več odrekanja imamo na voljo že počitniško prikolico. Pred tem razmislijo o tem kje lahko pridobijo morebitna manjkajoča sredstva. Prevozna sredstva, ki jih dnevno uporabljajo so dobra oblika prihranka. Namesto prodaje starega prevoznega sredstva in nakupa novega, se lahko odločijo za ohranjanje starega prevoznega sredstva, proračun namenjen nakupu novega pa namenijo za kampiranje. Preudarni pri tem za začetek izberejo cenovno dostopno kampiranje. Poleg manjše obremenitve proračuna je cenovno dostopno kampiranje na začetku dobro za pridobitev izkušenj. S časoma in z pridobljenimi izkušnjami lahko ugotovimo, da nam določena oblika kampiranja ne ustreza ali pa potrebuje določene spremembe. Ko enkrat dodobra spoznajo kampiranje, ki jim najbolj ustreza v vseh svojih značilnostih, se odločijo za večjo investicijo. Pri tem se odločijo za kampiranje, ki bo njihove želje in zahteve izpolnjevalo v največji možni meri preko daljšega časovnega obdobja. Kakovost življenja je na ta način boljša, tudi občutek, da je človek nekaj naredil zase, je zelo pozitiven. Pozitivno je tudi razmišljanje o nakupu opreme za kampiranje ter njenemu trženju. Osebne finance se lahko s premišljenim investiranjem izboljšajo, potreben pa je pred tem dober investicijski načrt. Kampiranje je lahko dobra alternativa osebnim naložbam, saj ima možnost, da med drugim izboljša tudi kakovost življenja.

Več si preberite tukaj.

petek, 28. november 2014

Helly Hansen nudi najboljše

Helly Hansen je blagovna znamka, ki nudi najboljše . Množica artiklov blagovne znamke Helly Hansen je namenjena vsem, ne glede na starost in druge razlike. Tako so izdelki Helly Hansen namenjeni otrokom, moškim in ženskam. Helly Hansen so aktivna športna oblačila ter tehnična delovna oblačila. Namenjena so vsem obdobjem. Da lahko Helly Hansen izdelek zagotovi množico koristnih lastnosti tako delovnim aktivnostim, kot športnim aktivnostim, mora biti premišljeno in kakovostno izdelan. Kakovost zagotavlja tradicija, ki je stara preko stoletja. Začetki segajo v sedemdeseta leta devetnajstega stoletja. Takrat je Helly Hansen na preprost in domiseln način izboljšal lastnost delovnega oblačila, katero mu je služilo kot delovna obleka. S preprostim in domiselnim načinom je Helly Hansen izdelal nepremočljivo oblačilo, ki ga je ščitilo pred neugodnimi vremenskimi razmerami in pogoji profesionalne aktivnosti. Danes se razvoj opira na tradicijo preprostih in domiselnih načinov. Poleg tega delovna oblačila krasijo lastnosti kot je enostavnost in funkcionalnost. Danes imajo tudi sodobna delovna oblačila te lastnosti. Od pred več kot sto leti do danes se razmere na morju, kjer se je začela tradicija odličnosti blagovne znamke, niso bistveno spremenile. Še vedno se posebno v najtežjih pogojih cenijo vse lastnosti, ki so temeljile nastanku prvega oblačila. Do današnjih dni se je iz enega samega izdelka ponudba razširila na več kot pesto artiklov. Množica izdelkov zagotavlja pestrost izbire in prilagodljivost osebnim željam in zahtevam. Odličnost izdelkov že več kot sto let zagotavlja in potrjuje nepregledna množica izkušenj ter bolj ali manj aktualni dosežki v svetovnem merilu. Brez kakovostnih oblačil dobrih izkušenj in vrhunskih dosežkov v svetovnem merilu praktično ne bi bilo ali bi bili v zelo okrnjeni obliki. Zelo pomembno za odličnost je tudi prisotnost razvoja pri doseganju najboljši rezultatov. Razvojni oddelek dobi od ustvarjalcev odličnih rezultatov mnoge koristne informacije. Helly Hansen je zagotovilo za kakovost in odlične lastnosti velike množice oblačil.

Prevajanje, doživlja spremembe

Prevajanje danes doživlja spremembe . Spremembe, ki jih danes doživlja prevajanje so mnoge. Sprememba komuniciranja v veliki meri vpliva na prevajanje. Komuniciranje se danes vrši drugače kot pred časom. Vse bolj smo navezani na tuje dežele in vse več komuniciramo s tujimi jezikovnimi skupinami. K temu je pripomogla globalizacija. Z globalizacijo smo na eni strani začeli potovati v tuje kraje, na drugi strani je preko sodobne tehnologije globalizacija prišla na naš domači prag. Slovenci smo od nekdaj potovali v tuje kraje, v nekaterih primerih za krajši čas, v drugih primerih za daljši čas, v nemalo primerih pa so se Slovenci v tujih krajih tudi za stalno naselili. Globalizacija je vse skupaj obrnila na glavo, tako imamo na eni strani tujce, na drugi strani stvari njihovega vsakdanjika na našem domačem pragu. Posebno z vstopom Slovenije v evropsko unijo je pritok tujcev začel naraščati, Slovenija je postala zanimiva za tujce. Podobno kot so se naši predhodniki odseljevali v tuje kraje za krajši, daljši čas ali stalno, tako se tujci odločajo za obisk Slovenije danes. Na drugi strani pa globalizacija z izdelki, storitvami, informacijami in drugimi podobnimi stvarmi obiskuje naše kraje. Prevajanje pri vseh teh aktivnostih sodeluje in igra pomembno vlogo. Omogoča, da lahko z tujim jezikovnimi skupinami komuniciramo, se sporazumevamo, dogovarjamo, poslujemo. V prihodnosti bo prevajanje v tem pogledu še bolj zanimivo in pomembno, tudi obsega aktivnosti bo večji. Skladno s potrebami bo prevajanje dobilo tudi nove prijeme, aktivnosti in možnosti. Ker smo Slovenci znani po jezikovni spretnosti tujih jezikov, se s tem odpirajo tudi nove možnosti in priložnosti za profesionalne aktivnosti Slovencev. Prevajanje bo poleg tega spremembe doživljalo podobno kot drugod v svetu. Ker smo del globalnega sveta nobena novost ne ostane skrita, ampak je praktično v naslednjem hipu del našega vsakdanjika. Prevajanje lahko postane pri nas dobro izkoriščena priložnost in izziv.

ponedeljek, 3. november 2014

Uzbekistan, azijska država

Uzbekistan je azijska država . Država Uzbekistan velja za celinsko državo Srednje Azije. Uzbekistan meji na Afganistan, Kazahstan, Kirgizistan, Tadžikistan in Turkmenistan. Ozemlje države Uzbekistan zaznamujeta dve veliki reki, ki sta omogočali dober razvoj regije že v najstarejših časih. Uzbekistan leži med rekama Sir Darjo in Amu Darjo. Država Uzbekistan ima osemindvajset milijonov prebivalcev, ki živijo na ozemlju velikem več kot štiristo štirideset tisoč kvadratnih kilometrov. V času obstoja Sovjetske zveze je Uzbekistan veljal za eno od najbolj obljudenih republik. Amu Darja in Sir Darja sta reki, ki poleg zgodovinsko pomembne vloge, napajat rečne doline. Vodna bogastva omogočajo namakanje in razvoj raznih kultur. Poleg vodnih bogastev ozemlje zaznamujejo nizke peščene puščave, široke ravninske doline, polsuha travišča. Velik del ozemlja obsegajo puščavska območja. V območju Aralskega jezera es dviga Turansko nižavje. Turansko nižavje leži na nadmorski višini med šestdeset in devetdeset metrov nad morsko gladino. Na območju Turanskega nižavja se nahaja delta reke Amu Darje. Delta reke Amu Darje je sestavni del Ustjurtske planote. Najvišji vrh države Uzbekistan je Baštor, ki sega skoraj štiri tisoč tristo metrov pod nebo. Podnebje zaznamujejo dolga, vroča in suha poletja. Na račun puščave, ki prekriva skoraj štiri petine ozemlja Uzbekistana je padavin malo. V povprečju pade le petdeset do dvesto milimetrov dežja letno. Nekoliko bolj bogat z padavinami je gorski svet. V gorskem svetu Uzbekistana pade letno do tisoč milimetrov dežja. Temperature na ozemlju Uzbekistana se od junija do avgusta povzpnejo na povprečnih dvaintrideset stopinj Celzija. V Taškentu se dnevne temperature v poletnih mesecih dvignejo preko štirideset stopinj Celzija. Jeseni se temperature naglo spustijo do ledišča, zime pa zaznamujejo krajša obdobja s sneženjem in temperaturami pod nič stopinjami Celzija. Temperature omogočajo razvoj tipičnega vsakdanjika in kulture države Uzbekistan. Uzbekistan je zanimiva država, ki ima na žalost svoj zavidljivo velik turistični potencial v veliki meri neizkoriščen.

nedelja, 2. november 2014

Salomon, pojem tradicije in inovacij

Salomon je pojem tradicije in inovacij . Obutev Salomon je zaradi tradicije in inovacij garancija za dobro mešanico lastnosti. Vsak dober izdelek je ustrezna zmes nadaljevanja tradicionalno dobrih lastnosti in novosti oziroma inovacij. Tradicionalno dobre lastnosti so se skozi čas potrdile, kot dobre in jih kot take ne gre spreminjati na revolucionaren način. Bolj primerna je evolucija spreminjanja lastnosti, ki se spreminjanja loteva na zadržan in previden način. Inovacije so kljub temu pomembne, saj je napredek od nekdaj poganjal človeštvo in ga gnal k doseganju boljšega vsakdanjika. Salomon se temu poslanstvu stalne izboljšave ne le zavezuje, ampak se tudi potrjuje z mnogimi pionirskimi dosežki. Obutev Salomon je prisotna na različnih športnih področjih, odličnost in genialnost obutve Salomon pa je izražena v prisotnosti na veliko trgih in kontinentih. Področja, kjer je Salomon prisoten so smučanje, plezanje, gorništvo ter druga področja. Tradicija obutve Salomon je dolga desetletja in je porok za zanesljivost. Športniki zahtevajo od proizvajalcev najboljše. Dobri športni dosežki so med drugim tesno povezani z dobro izbiro športne opreme. Obutev sodi med najbolj osnovne dele športne opreme. Športniki zahtevajo od športne obutve različne, večkrat tudi individualne lastnosti. Raznolikost zahtev se med drugim kaže v samih izdelkih. Smučarski čevelj je nekaj čisto drugega kot tekaški čevelj. Razlikujejo se že po sami obliki, zasnovi in materialih. Temu primerno je tudi sam razvojni cikel in potencial različen. Športniki predvsem zahtevajo, da se v namenski obutvi noga počuti dobro. Dobro počutje je odvisno od obutve, v veliki meri pa dobro počutje v obutvi prispeva velik delež pri doseganju rezultatov tekmovanj in treningov. Dobro počutje ima glede na različne športe tudi različne kriterije. Tako je dobro počutje v smučarskemu čevlju nekaj čisto drugega, kot dobro počutje v tekaškem čevlju. Skupna jim je, podobno kot pri drugih čevljih, predvsem dobra kontrola. Salomon omogoča različnim vrstam športa najboljše.

sobota, 1. november 2014

Zimske počitnice, oddih na snegu

Zimske počitnice so oddih na snegu . Oddih na snegu so ena izmed možnosti za zimske počitnice. Predstavlja ponudbo, ki omogoča udeležencem dosegljivost mnogih koristi. Zimske počitnice so v prvi vrsti oddih, ki se ga lahko popestri z rekreacijo, zabavo ter drugimi individualno zaželenimi aktivnostmi. Dobre zimske počitnice omogočajo, da v priljubljenih aktivnostih omogočajo tako posamezniki kot večje ali manjše skupine. Zimske počitnice bodo za večje ali manjše skupine dobre takrat, ko bodo vsi člani dobili pričakovano. Ker so v skupinah želje po pričakovanem različne je pestrost ponudbe pogoj, da so zimske počitnice odlične. Zimske počitnice se lahko razlikujejo v mnogih značilnostih. Skupno jim je bivanje in rekreacija v krajih s snežno odejo. Največ obiskovalcev krajev s snežno odejo si zaželi predvsem smučanja in drugih zimskih športov, seveda pa se med obiskovalci najdejo takšni, kateri si želijo še kaj drugega. Predvsem gre za aktivne ljudi, ki želijo imeti dinamične počitnice. Značilnost dinamičnih počitnic je bogastvo doživetji po lastnih željah ter ščepcu presenečenj. Ščepec presenečenj je dobra začimba počitnic. Lahko so oblikovana v okviru aktivnosti, ki so povezana s smučanjem ali pa drugih dejavnikov počitnic. Samo smučanje lahko ponudi presenečenja na progah in v njihovi okolici. Nove naprave, nove proge, izboljšani elementi smučišča so zgolj ščepec možnosti, ki jih lahko smučar razume kot dobrodošlo pozitivno presenečenje. Užitki smučanja so temu primerno bistveno bogatejši in popolnejši. Lastne želje se s tem lahko obogatijo in so prijetna popestritev individualno določenih lastnosti smučanja in zimskih počitnic. Smučanje na znanem smučišču je največkrat določeno z individualnimi zahtevami in željami. Lahko so bolj ali manj zahtevne glede smučišča samega in vsega kar določa smuko. Pri tem pride do izraza sama osebnost smučarja, ki je poudarjena z mnogimi značilnostmi. Nekateri so bolj drugi manj naklonjeni spremembam na smučišču. Zimske počitnice so priložnost za dober oddih in sprostitev.

petek, 31. oktober 2014

Google local koristi podjetjem

Google local lahko koristi podjetjem . Predvsem je Google local namenjen podjetjem, ki poslujejo na lokacijah s hišno številko. Nekoliko manj uporaben je Google local za podjetja, ki imajo mobilno poslovanje in imajo dve ali več lokacij poslovanja. Vedeti kje določeno podjetje je omeni veliko pomoč in korist za podjetja. Google local pri tem odločilno pomaga, z njegovo pomočjo bo lahko poslovna slika podjetja bistveno bolj aktivna in uspešna. Zavedati se je treba, da Google local omogoča bistvo dobrega poslovanja. Google local sporoči osebi, ki išče določeno podjetje naslov, to pa je v ostri konkurenci zelo pomembna prednost. Poleg tega je vedenje o točno določenih dejavnostih na točno določenih lokacijah zelo pomembno za kupce oziroma osebe, ki se za določen izdelek, storitev, dogodek ali kaj podobnega zanimajo. Google local kupcem oziroma osebam, ki se za določen izdelek, storitev, dogodek ali kaj podobnega zanimajo, prikrajša dragocen čas za iskanje. V današnji dobi, ko smo v informacijskem svetu vajeni informacije dobiti na enostaven, hiter in kakovosten način, je čakanje ena največjih ovir do dobre storitve, izdelka, dogodka ali kakšne podobne stvari. Zato je zelo pomembno, da so informacije na voljo takoj in omogočajo takojšnje aktivnosti, katere so potrebne za dosego določenega izdelka, storitve, dogodka ali kakšne podobne stvari. Pri iskanju je seveda dobrodošlo tudi splošno znanje iskalca izdelka, storitve, dogodka ali kaj podobnega. Splošno dobra orientacija je posebno v tujih krajih in toliko bolj v informacijskih dobi. Informacijske naprave, ki jih danes imamo že praktično vsi v žepu, sicer pa so tudi v okolici na voljo, delujejo odlično in koristno, le če jih znamo uporabljati. Dobra informacija je dosegljiva takrat, ko smo v njeno odličnost prepričani. Zato mora človek imeti tudi določeno mero kontrole in nadzorovati pravilnost uporabe informacijske tehnologije. Google local je pomemben napredek pri kakovosti življenja, seveda pa je enako dobrodošlo človekovo znanje.

Več si preberite tukaj.

Delo na Nizozemskem, zaposlitev v deželi tulipanov

Delo na Nizozemskem je zaposlitev v deželi tulipanov . Zaradi oddaljenosti je delo na Nizozemskem mnogim neznano in tuje. Poleg same oddaljenosti mnoge pri iskanju priložnosti na Nizozemskem ovirajo jezik, kulturne in druge posebnosti. V nasprotju s tem se lahko Slovenci pohvalimo, da imamo primere, ko je Nizozemce zamikalo Slovensko delovno okolje in okolje zunaj delovnega mesta. Delo na Nizozemskem se na prvi pogled zdi zadeva sodobnega časa, vendar je za ljudi iz naših krajev značilno, da so delo na Nizozemskem našli že pred skoraj stoletjem, v manjših primerih celo prej. Precejšnje delovne migracije so delo na Nizozemskem poiskale v času po prvi svetovni vojni, ko na domačih tleh ni bilo možnosti za preživetje. Delo na Nizozemskem pa je po drugi strani prinašalo izziv in priložnost. Danes je delo na Nizozemskem zanimivo predvsem za osebe, ki se želijo srečati z izzivom novega delovnega okolja. Tuji jeziki, navade in običaji so zanimiv predvsem za vse, ki se novemu jeziku, okolju in navdam lahko hitro prilagodijo. Predvsem ne sme biti človeka strah, da ne bo znal komunicirati, sprejeti tujega okolja, tujih navad in drugih značilnosti vsakdanjika v deželi tulipanov. Kdor ima sorodnike na Nizozemskem bo na drugi strani znal povedati marsikaj zanimivega o delovnem okolju ter samem življenju. Mnoge bo navdušil pristop do dela in vsakdanjika, ki je različen od nam znanega domačega pristopa do dela in vsakdanjika. Na različen pristop do dela in vsakdanjika je v veliki meri vplivala zgodovina države in kultura, katero so tam živeči ljudje ustvarjali. Kultura dežele tulipanov se ni spreminjala le na domačih tleh, ampak so tamkajšnji prebivalci svojo kulturo na eni strani izvažali v tuje kraje, na drugi so iz teh tujih krajev ob povratku vnašali v domač vsakdanjik. Kultura vsakdanjika je vsekakor različna, od našega. Delo na Nizozemskem bo lahko zamikalo zanimalo mnoge Slovence.

Več si preberite tukaj.

All inclusive, dopust brez odrekanja

All inclusive je dopust brez odrekanja . Za ponudbo all inclusive se odločajo predvsem gostje, ki si želijo odličnosti brez odrekanja. Ponudba all inclusive pomeni, da ne bodo nikoli lačni ali žejni, ter da jim bo vedno vse pri rokih. All inclusive ponudba se lahko marsikomu zdi potrata, vendar podrobnejši pogled in računica lahko govori o ravno nasprotni izkušnji. Pomisliti velja, da all inclusive nudi vse, hkrati je vse tudi vedno pri roki. Kar praktično pomeni, da za razliko od all inclusive, ostale ponudbe pomenijo dodatno porabljen čas, energijo in seveda sredstva za dosego in pridobitev enakega števila gostinskih, turističnih in drugih storitev. All inclusive zato cenijo vsi, ki radi v popolnosti izkoristijo svoj čas dopusta in letovanja. Popoln izkoristek dopusta je zelo pomemben za vse, ki želijo poleg dopustovanja, prijetno s koristnim opraviti tudi kakšen posel, se ukvarjati s hobiji, športi in drugimi aktivnostmi. Dopustovanja niso več zgolj poležavanja in sončena na plaži ali dremanja v senci sončnika ali dreves. Danes so dopustovanja vedno bolj aktivna, saj se ljudje vedno bolj zavedajo zdravilnih učinkov fizične aktivnosti, gibanja, ukvarjana z rekreacijo in mnogih podobnih dejavnosti. Za takšne goste je zelo pomembno imeti vedo vse potrebno pri roki, ker čas, ki bi ga sicer potrošili za pridobivanje gostinskih, turističnih in drugih uslug, raje porabijo za izvajanje svojih hobijev, športov ali drugih podobnih dejavnosti. Ker zdravje in dobro počutje neprecenljiva vrednost, je odločitev za ponudbo all inclusive več kot modra in pametna. Med tistimi, ki se odločijo za tako ponudbo je vedno več tradicionalnih turistov. Pametna investicija, potrjena z dobrimi izkušnjami jih prepričuje, da se je vredno za all inclusive ponudbo odločati vedno znova. Takšne dobre izkušnje se zelo hitro širijo tudi med njihove prijatelje, znance in sorodnike. Zato ni presenečenje, da se mnogi, ki se za All inclusive odločijo prvič, zanašajo na dobre izkušnje prijateljev, sorodnikov in znancev, kateri so to ponudbo že izkusili, lahko tudi večkrat.

Kronična utrujenost, sodobna težava

Kronična utrujenost je sodobna težava mnogih. Sodobna družba je naravnana na čim hitrejše doseganje boljših rezultatov. Pri tem se prevečkrat ne oziramo na posledice, saj si mislimo, da bo prekomerna količina aktivnosti kratkotrajna. Ker se večkrat to ne uresniči, nastopi kronična utrujenost, kot posledica izčrpanosti zaradi povečane prekomerne aktivnosti. Kronična utrujenost je dolgotrajna oblika utrujenosti. Sama utrujenost je občutek nesposobnosti za fizično ali umsko delo. Kronična utrujenost nastopi takrat, ko se ta občutek nesposobnosti za fizično ali umsko delo vleče več časa. Običajno kronična utrujenost prizna takrat, ko se nesposobnost za fizično ali umsko delo ponavlja vsaj pol leta. Kronična utrujenost se poleg zmanjšane volje do fizičnega ali umskega dela pokaže tudi v zmanjšani kakovosti opravljene aktivnosti. Posamezne aktivnost, so vedno bolj povezane z napakami, za določeno aktivnost porabimo več časa in energije. Odvisno od posameznika se kronična utrujenost lahko pojavlja in prepozna kot glavobol, utrujenost po spanju, bolečine v mišicah in sklepih brez otekline ali rdečine, povečane bezgavke, vneto žrelo. Za kronično utrujenost je priporočljivo zdravljenje na naraven način. Človek se mora čim prej znati naučiti sam odkrivati in prepoznati lastnosti lastnega organizma. Vsak človeški organizem je zgodba zase, zato splošna zdravniška pomoč in splošni napotki mogoče niso dovolj dobri. Proti utrujenosti imamo ljudje največkrat različne metode in učinkovine. Zavedati pa se je treba, da je daleč najboljša učinkovit in kakovosten počitek. Učinkovit in kakovosten počitek mora trajati vsaj toliko časa, kolikor je znašala presežena količina aktivnosti, zaradi katere človek čuti posledice. Predvsem se je pri tem treba zavedati, da s tem nič ne izgubimo, ampak zgolj pridobimo zdravje. Večino stvari, ki jih vidimo okrog sebe bodo ostale praktično nespremenjene, tudi ko nas na tak ali drugačen način ne bo. Zato je počite, pa če tudi traja dlje časa, treba razumeti kot zdravilo. Kronična utrujenost je lahko ozdravljiva, posebej pomaga samoizpraševanje.

sobota, 25. oktober 2014

Angleščina, svetovni jezik

Angleščina je svetovni jezik . Svoj neuradni naziv svetovnega jezika je angleščina pridobila skozi stoletja, začetki pa segajo stoletja nazaj, ko je začela angleška kraljevina pridobivati na veljavi v primerjavi z drugimi kolonialnimi velesilami. Z osvajanjem vedno večjih območji sveta je angleščina postajala vedno bolj razširjen jezik. Do današnjih dni je angleščina skozi stoletja pridobivala veljavo predvsem z njenim uveljavljanjem na celinah z velikim številom prebivalstva. Danes je angleščina prisotna na tujih tleh kot prvi jezik, ali kot eden glavnih jezikov. Tako imamo primere držav, kjer je angleščina uradni jezik skupaj z drugimi jeziki. Angleščina sicer na splošno velja za zelo uporaben jezik pri komuniciranju. Globalizacija sveta je ta sloves in uporabnost še razširila. Tako se danes lahko z angleščino o osnovnih pojmih pogovarja na praktično vseh celinah. Predvsem je v pomoč pri razumevanju angleščine dejstvo, da so na vseh celinah ljudje, ki so se iz takega ali drugačnega razloga naučili angleškega jezika. Na mnogih področjih je angleščina praktično univerzalen jezik, nekoliko manj pa je splošno razširjena na določenih strokovnih področjih. Opazna sprememba pri znanju angleškega jezika je pri mlajši populaciji. Če je bilo za starše ali stare starše mlajše populacije znano zelo slabo ali praktično nično znanje angleščine, danes mlajše populacije znajo vsaj osnove angleškega jezika. Veliko so k temu pripomogli mediji in dostopnost informacijske tehnologije. Na splošno je znano, da mlajše generacije srkajo zanje med drugim tudi tujih jezikov preko njim všečnih vsebin na medijih informacijske tehnologije. Svetovni jezik bo angleščina zagotovo tudi v prihodnosti, čeprav na veljavi pridobivajo tudi druge jezikovne skupine. Njihovo vedno večjo priljubljenost, podobno kot pred tem angleščino, potencirajo prav vsebine informacijske tehnologije. Pričakovati je njihovo večjo prepoznavnost, uveljavljenost ter željo tuje govoreče populacije po učenju teh jezikov. Angleščina je nesporno eden najbolj priljubljenih jezikov za komunikacijo, na pomenu in priljubljenosti pa pridobivajo tudi nekateri drugi jeziki.

Več si preberite tukaj.

petek, 24. oktober 2014

Bolečina v kolenu, težave kolenskega sklepa

Bolečina v kolenu opozarja na težave kolenskega sklepa . Težave kolenskega sklepa se kažejo na različne načine, bolečina v kolenu je jasen znak za nepravilnosti. Kolenski sklep je sestavljen iz stegnenice, golenice in pogačice. Pri krčenju štiri glave stegenske mišice se sila prek kite oziroma veznega tkiva prenese na pogačice. Od pogačice pa se prenese na sprednji del kolena, ki ga s pogačico povezuje vezno tkivo. Koleno se na ta način iztegne. Gibanje kolena spremlja drsenje pogačice po plitvi vdolbini stegnenice. Pogoj za pravilno gibanje pogačice in stegnenice je v njunem optimalnem prileganju. Nepravilno prileganje ima lahko za posledico obrabo pogačice in hrustanca. Bolečina v kolenu pogostokrat opozarja prav na to težavo. Poleg tega lahko bolečina v kolenu pomeni degenerativno obolenje. Največkrat se pojavlja pri starejših ljudeh. Bolečina v kolenu je v tem primeru posledica obrabe sklepnega hrustanca med stegnenico in golenico. Hrustanec izgubi kompaktnost, začne se drobiti, sčasoma povsem izgine. Bolečina v kolenu je zgolj ena od posledic, lahko se pojavlja tudi okorelost kolena ob daljšem mirovanju ter zmanjšana gibalna sposobnost. Vsaka bolečina v kolenu ima svoj vzrok, zdravljenje je temu primerno različno. Lažje poškodbe lahko zdravimo sami, težje oblike naj zdravi zdravnik. Obisk zdravnika je priporočljiv, ko se pojavijo izrazite bolečine, ko se pojavi pokanje v kolenu, ob deformiranem sklepu, če bolečino v kolenu spremlja povišana telesna temperatura, otekanje kolena ali občutek topline okoli kolena, v primerih, ko bolečino v kolenu spremlja mravljinčenje, odrevenelost, otekanje ali modrice v mečih pod poškodovanim kolenom. Obisk zdravnika je nujen, ko samopomoč ne zaleže in bolečine ne pojenjajo. Poleg tega je samo pomoč potrebno odmisliti takoj, ko se pojavijo znaki za resnejše poškodbe in je očitno, da sami poškodbo ne bomo morali pozdraviti. Običajno se resnejše poškodbe pojavijo takoj po poškodbi ali čez čas, ko se telo umiri. Bolečina v kolenu se odpravlja s samopomočjo in obiskom zdravnika.

sreda, 22. oktober 2014

Zanzibar, skupina otokov

Zanzibar je skupina otokov na vzhodni afriški obali. Skupino otokov, z imenom Zanzibar, tvorita dva večja otoka in več manjših otokov. So sestavni del države Tanzanija. Ime Zanzibar je perzijskega izvora. Zang-i-bar pomeni v preprostem prevodu dežela črncev. Zanzibar je v širnem svetu znan po mnogih znamenitostih in značilnostih. Zgodovino je Zanzibar črpal iz različnih kultur. Prvi znani osvajalci so na območje prišli v sedmem stoletju, v tem obdobju nastane tudi prvo znano urbano naselje. Podobno kot so v preteklosti Zanzibar zaznamovali osvajalci in obiskovalci različnih kultur, je tudi današnja navezanost na tuje kulture prisotna. Zanzibar ima milijon prebivalcev. Večina prebivalstva je naseljena na otoku Unguja. Najbolj naseljeno mesto je Zanzibar, ki šteje več kot dvesto tisoč prebivalcev. Večina prebivalstva se ukvarja z ribolovom in poljedelstvom. V zadnjem obdobju se območje vedno bolj usmerja v turizem. Obiskovalci imajo na Zanzibarju moč marsikaj videti in doživeti. Plaže so posebno lepe za poležavanje in uživanje ob morju z palmami in vsem, kar marsikomu predstavlja idealno podobo plažo. Bujna vegetacija tvori naravne znamenitosti na otoku, koralna gradnja otoka pa je na ogled vsem, ki si upajo pogledati pod morsko globino. Obiskovalcem je na voljo tudi ogled mnogih kulturnih znamenitosti, ki so priča bogate zgodovine. Obisk bo navdušil mnoge gurmane, predvsem tiste, ki se navdušujejo na morsko hrano in specialitetami iz morja. Poleg morskih dobrot je na voljo tudi lokalno pridelana hrana na otoku. Ugodni podnebni pogoji so narekovali krčenje bujne vegetacije za pridelavo hrane. Mnogi obiskovalci s pridom izkoristijo bližino afriške celine. Vsega tri kilometre oddaljenosti od afriške celine mnogi turisti izkoristijo tako, da povežejo obisk Tanzanije in Kenije z Zanzibarjem ali pa obratno. Toplo podnebje je pravo nasprotje vsega, kar doživijo vsi, ki se povzpnejo na najvišjo točko Afriške celine. Zanzibar je zanimiva destinacija vredna samostojnega obiska ali pa popestritev obiska bližnje afriške celine.

torek, 7. oktober 2014

Študentsko zavarovanje, zavarovanje razposajenosti

Študentsko zavarovanje je zavarovanje razposajenosti in neizkušenosti. Vsako študentsko zavarovanje je sklenjeno z namenom zagotavljanja varnosti v primeru nastanka nezgod. Študentsko zavarovanje nudi kritje posledic nezgod, v krajih kjer se študentje ali dijaki nahajajo. Za kraj, kjer se študentje v času nastanka nezgode nahajajo velja kraj študija, kraj prebivališča ter drugi kraji kjer se študentje ali dijaki v času nastanka nezgode nahajajo. Študentsko zavarovanje v tem primeru velja za območje Slovenije, kot tudi območja tujine. Enako velja študentsko zavarovanje za nezgode, ki se zgodijo v času študija oziroma v času izven študija. Študentsko zavarovanje nudi kritje posledic nezgod kot so trajna invalidnost, stroškov povezanih z zdravljenjem, izplačilo v primeru izgube življenja zaradi nezgode ali bolezni, nudi pa tudi dnevno nadomestilo. Zdravje, sposobnost in življenje dijakov je neprecenljiva vrednota. Toliko bolj to velja za dijake in študentje, saj se v času študija pripravljajo za izzive, ki jih čakajo v prihodnosti. Odsotnost od predavanj in drugih šolskih obveznosti ima negativne posledice, ki rezultirajo v slabšem znanju, slabši oceni, pridobivanju kvalifikacij in študentsko zavarovanje. Na trgu je študentom na voljo veliko ponudb študentskega zavarovanja. Za katero od ponudb študentskega zavarovanja se bodo odločili je odvisno predvsem od izkušenj iz preteklosti in aktualne ponudbe. V veliki meri je za študente in dijake privlačno študentsko zavarovanje, ki je predstavljeno na sodobnih medijih informacijske tehnologije. Sodobni mediji informacijske tehnologije ne omogočajo le predstavitve. Za študente so toliko bolj zanimive dodatne informacije, ki jih sodobni načini omogočajo in seveda možnost odločitve in sklenitve študentskega zavarovanja. Kakovostno zavarovanje poleg tega študentom oziroma dijakom omogoča, da je preko informacijske tehnologije omogočena pomoč, prijava in uveljavljanje pravic iz sklenjenega študentskega zavarovanja. Odziv zavarovalnice mora biti hiter, kakovosten, profesionalen in pošten. Študentsko zavarovanje je vedno bolj prisotno na sodobnih medijih komuniciranja in poslovanja, ker je takšen način komuniciranja študentom in dijakom pisan na kožo.

Več si preberite tukaj

petek, 3. oktober 2014

Vrtne mize, prepoznavni element okolice doma

Vrtne mize so prepoznavni element okolice doma. Okolico doma praktično vedno dopolnjujejo različne vrtne mize. Podobno kot v notranjosti doma so mize klasika, ki ne bo nikoli izumrla.

Vrtne mize so v enaki meri klasika okolice doma. Med seboj se vrtne mize zelo razlikujejo, po vseh pripadajočih značilnostih. Vrtne mize naj bi se načeloma vklapljale v oblikovalske in druge značilnosti doma in okolice. Izbira pa je seveda prepuščena investitorju, zato lahko vrtne mize odsevajo tudi njegove osebnostne značilnosti. Ljudje prisegamo na tradicijo ali se od nje oddaljujemo. Vrtne mize so v tem smislu lahko bolj ali manj tradicionalne, ali pa obratno nasprotno tradicionalnemu. Vklapljanje v okolico vrtne mize dosežejo z izbiro po točno določenih načelih. Starejši dom in okolica načeloma zahteva drugačno zasnovo, materiale, obliko, barve, kot modernejši dom.

Pravila pa lahko investitor poljubno upošteva ali krši. Starejša hiša na podeželju, kjer po tradiciji pričakujemo leseno, kamnito mizo, lahko investitor temu primerno opremi, ali pa se odloči za nek svoj slog. Izbira je poleg tega lahko določena z uporabnostjo, vzdrževanjem in drugimi lastnostmi, ki na svoji teži pridobivajo z uporabo v daljšem časovnem obdobju. Kupci lahko izbirajo vrtne mize, ki bodo zahtevale več ali manj vzdrževanja. Vrtne mize so lahko različne tudi po namembnosti. Na njih lahko pogostimo pomembne obiske, lahko jih uporabljamo za branje, pisanje ali pa na njih pripravljamo ozimnico, urejamo vse potrebo za vzgojo rastlin, sadja in zelenjave. Vrtne mize lahko tako različnim zahtevam različno izberemo, ali pa združimo v eni sami vrtni mizi.

Pri tem lahko izrazimo poleg svojih želja in zahtev tudi svojo iznajdljivost in spretnost. Občutek kakovosti in prestiža lahko vrtna miza pridobi z nekaj preprostimi prijemi in dodatki. Omogočajo širšo paleto uporabnih in praktičnih možnosti. Investicija, ki jo vrtne mize zahtevajo, je lahko zalo različna. Vrtne mize so nepogrešljiv del okolice vsakega doma.

sobota, 27. september 2014

Oglas za delo, možnost zaposlitve

Oglas za delo ponuja možnost zaposlitve . Možnost za zaposlitev oglas za delo ponuja v konkurenčnem okolju sorodnih oglasov. Konkurenčna prednost , ki jo oglas za delo ima med sorodnimi oglasi je pomembna za njegovo uspešnost. Oglas za delo uspešnost doseže na podlagi ciljev, ki jih je lastnik oglasa zastavil. Delodajalec oglas za delo objavi takrat, ko želi v svoji delovni ekipi novega člana. Oglas za delo natančno sporoča kaj delodajalec pričakuje od potencialnega novega zaposlenega. Dober oglas za delo je kratek in jedrnat, ima veliko sporočilno vrednost. Dobrodošlo je, da ima najbolj pomembne informacije izpostavljene. Pomembne informacije so izpostavljene, ko jih zainteresirana oseba takoj opazi. Izvedba je lahko različna, predvsem pa se uporablja odebeljeni tisk, večje črke, poudarjeno besedilo in podobno. V pomembnih informacijah se iskalec zaposlitve prepozna ali pa se ne prepozna in išče naprej med drugimi možnostmi za zaposlitev. Pomembno za tako iskalca zaposlitve, kot delodajalca je, da se na ta način v grobem filtrira ustrezne kadre. Poleg pomembnih informacij, ki zainteresiranemu takoj padejo v oči, so pomembne tudi druge informacije. Slednje ga zanimajo takrat, ko je ugotovil, da ga pomembna informacije zanimajo. Zelo pomembna informacija, ki jo iskalec zaposlitve išče je opis delovnega mesta. Opis delovnega mesta opisuje glavne naloge, katere se bodo zahtevale od novo zaposlenega. Po uspešnosti opravljenih nalog se bo ocenjevala njegova primernost za delovno mesto. Poleg glavnih nalog je pomembno, da oglas vsebuje kaj delodajalec pričakuje od bodočega zaposlenega in kaj bodočemu zaposlenemu ponuja. Med lastnostmi zaposlenega, ki jih delodajalec pričakuje je predvsem stopnja izobrazbe, potrdila o ustreznosti za določeno aktivnost, ter vse druge zahtevane sposobnosti. Delodajalec v rubriki, ki opisuje, kaj ponuja bodočemu zaposlenemu navede pomembne informacije s tega področja kot je oblika zaposlitve, plačilo, nagrade in podobne informacije. Oglas za delo je ključ do zaposlitve in novega kadra na trgu dela.

petek, 26. september 2014

Kampiranje, množica možnosti

Kampiranje zaznamuje množica možnosti . Množica možnosti, ki zaznamuje kampiranje, se nanaša na različne načine bivanja, lokacije, okolico, družbo in mnoge druge možnosti. Kampiranje mlade družine bo težko združljivo v množici glasne in hrupne mladine. Podobno se bodo na kampiranje, ki združuje mlade glasbene navdušence, verjetno težko odpravil starejši par upokojencev. Kampiranje je lahko različno pri izbiri bivalne enote. O izbiri odločajo izkušnje, želje in pričakovanja. Kdor želi enostavno in priročno kampiranje se bo najverjetneje odločil za šotor. Udobje doma zagotavlja kampiranje v mobilnih hiški. Mobilnost kampiranja zagotavlja počitniška prikolica ali bivalnik. Pri izbiri so dobrodošle izkušnje, reference in informacije. Pri vseh naštetih oblikah se je potrebno zavedati nekaterih omejitev, ki jih posamezni načini kampiranja imajo. Šotor je praktičen in enostaven, verjetno pa si nihče v primeru slabega vremena ne želi pod njim preživeti nekaj dni. Počitniška prikolica nudi udobje doma, nočna mora postane za vse, ki nimajo izkušenj z manevriranjem prikolice na manjših prostorih. Pomisliti je potrebno, da se je na poti do cilja potrebno včasih obrniti. Sam osebni avto mnogim predstavlja zahtevno manevriranje, ko je potrebno spremenit smer potovanja. Pri počitniški prikolici se zahtevnost bistveno poveča. Podobno velja bivalnik. Zajetne mere so marsikomu težje obvladljive, posebno pri ožjih cestiščih oziroma prostorih. Mobilne hiške so še najbližje udobju doma, vedeti pa je treba, da je njihova mobilnost v imenu povezna z zahtevnim logističnim podvigom. Seveda so vse naštete pomanjkljivosti premostljive, največ pri tem pomagajo izkušnje. Pri vsakem kampiranju je potrebno upoštevati red, zakone in pravila. Dobri pogoji bivanja so mogoči tudi v šotoru, potrebno pa je bolj intenzivno spremljati vremenske napovedi ter predvideti alternative bivanja, če se vreme nenadoma poslabša. Manevriranja počitniške prikolice in bivalnika se je moč naučiti, obstajajo poligoni za učenje spretnosti manevriranja s strokovnim vodstvom in nadzorom. Kampiranje so lahko nudi izkušnjo prijetnih in ugodnih počitnic.

četrtek, 25. september 2014

All inclusive, razkošne počitnice

All inclusive so razkošne počitnice brez odrekanja. Mnogi živijo v prepričanj, da je all inclusive nepotrebno razkošje. Podrobnejši pregled all inclusive ponudbe jih bo morda prepričal v nasprotno. All inclusive je v seštevku ponujenih storitev lahko ugodnejši. Posebej je all inclusive ponudba ugodnejša, ko zraven prištejemo skrbi, težave, zaplete, ki so povezani z organizacijo v lastni režiji. Posebno je all inclusive v tem pogledu ugoden za tuje kraje, kjer nam jezik povzroča težave, ker so nam neznanka mnoge sicer vsakdanje stvari. All inclusive je lahko več kot modra odločitev. Dober dopust ni le poležavanje na plaži, ampak obsega veliko drugih aktivnosti. Ena pomembnejših je potovanje do turistične destinacije. Pomislimo na kolone, zaplete na cesti, morebitne težave s prevoznim sredstvom, kot so okvare, parkiranje, vožnja na trajektu in mnoge druge. V mnogi ponudbah je prevoz vključen, za potnika to pomeni udobje potovanja in odsotnost vseh skrbi s prevoznim sredstvom. V tujih krajih je pogosto v ceno vključen tudi transfer, kar pomeni, da se nam ni potrebno ubadati z tujimi prevozniki, njihovimi navadami in pogosto tudi mukami. Na dopustu je zelo pomembno, da imamo zagotovljen svoj prostor pod soncem. Pri klasični ponudbi so s tem velikokrat težave. Pomislimo na vse zaplete, ki so povezani z zagotovitvijo svojega kotička na plaži. Večkrat se je treba tja odpraviti veliko prej, da si zagotovimo odlično mesto, včasih ga je potrebno varovati, da se na naše mesto ne vsilijo vsiljivci. V ponudbi all inclusive teh težav ni, saj imamo v okviru ponudbe zagotovljeno svoje mesto na plaži, poleg tega pa nam za vse, kar nam mogoče manjka na plaži, ni potrebno pešačiti dolge minute, ampak je vse praktično na dosegu roke. Racionalne počitnice so lahko zagotovljene tudi all inclusive počitnicami, velikokrat je zato potreben zelo preprost izračun vseh storitev. All inclusive so treznega razmisleka vredne počitnice.

Več si preberite tukaj.

sreda, 17. september 2014

Španija, dežela tradicije in izjemnih doživetij

Španija je dežela, ki pusti neponovljiv pečat v srcu vsakega, ki jo obišče. Leži na jugozahodnem delu Evrope, pripadajo ji tudi Balearski otoki v Sredozemskem morju, Kanarski otoki, ki ležijo v Atlantskem oceanu ter enklavi Ceuta in Melija v Maroku. Je zelo velika država, v Evropi celo druga po vrsti. Tako dežela, kot tudi njene pokrajine in prebivalci so izjemno raznoliki. V njej najdete praktično vse, kar se najti da, od suhih gorskih predelov, do plodnih livad in sadovnjakov, največjih in svetovno poznanih mest v sami notranjosti, pa do kilometrov veličastnih plaž. Prav vsak njen delček vas bo očaral s svojo značilnostjo, s svojo zgodbo in s tako značilnim španskim temperamentom. Španija je dežela strasti in užitkov, v dobri hrani, pijači, glasbi in v nogometu. Je dežela, ki ima izjemno pestro in zanimivo zgodovino, prav tam so se namreč dogajali številni pretresi, nekateri so bili celo prelomnice v evropski zgodovini. Španija je velika dežela, zato je tudi sam čas potovanja odvisen predvsem od tega, v kateri del države odhajate. Centralna Španija je pod vplivom tipičnega celinskega podnebja, na njenem severnem delu je največ padavin, a so zmerne temperature, Sredozemska obala pa ima tipično sredozemsko podnebje. Najboljši čas za obisk Španije je v celoti gledano nekje med poznim marcem in zgodnjim novembrom, čeprav se veliko ljudi odloča za dopustovanje na njeni obali prav v času, ko je v večjem delu Evrope čas poletnih počitnic. Ker je Španija dežela Evropske unije, za svoje potovanje potrebujete veljavno osebno izkaznico. Večina popotnikov se v to deželo odpravi z letalom, avtomobilom, nekateri pa se odločijo za še drznejše podvige in se odpravijo na raziskovanje s kolesom. Prav s kolesom in celo peš pa množice ljudi zaradi verskih razlogov, tudi iz Slovenije privabi severozahodna Španija in romarska pot v Santiago de Compostela.

torek, 16. september 2014

Najpogostejši vzroki za debelost

Ali je debelost težava, s katero se soočata že celo življenje, in vam pri tem preprosto ne uspe? Naj vas to ne potre, saj je debelost danes ena izmed najbolj pogostih težav, s katerimi se sooča moderni človek. Debelost je postala tako razširjena, da so postali zdravniki zaskrbljeni tudi nad otroško populacijo. Raziskave so pokazale, da ima debelost tri ključne vzroke: 1. gene, 2. slabe prehranske navade in 3. premalo telesne aktivnosti. Na prvi vzrok imamo precej malo vpliva, saj so geni dejansko naša usoda. Vendar le v zelo majhnem številu primerov so geni glavni razlog za debelost. Najpogosteje ljudje jemljejo svoje gene kot opravičilo za svojo debelost. Najlažji jim je, da zanikajo to, da imajo slabe prehranske navade in premalo telesne aktivnosti. Svoj slabe življenjske navade niso pripravljeni zamenjati za zdrav način življenja preprosto zato, ker jim je tako najbolj lagodno. Spremeniti slabe prehranske navade, ki vključujejo hranjenje s predelano hrano, ki se pripravi na hiter način v mikrovalovki, je zelo težko. Potrebno se je privaditi na nove okuse, vzeti si je potrebno čas, da se organsko nepredelano hrano pripravi v domači kuhinji itn. Ampak to je dejansko prvi način, s katerim se lahko odpravi debelost. Vsakodnevno nažiranje s predelano hrano, ki je polna sladkorja in nekvalitetnih maščob, ni le razlog za debelost, ki je že sama po sebi nezdrava, ampak je razlog za številne vnetne procese, ki se sprožajo v telesu. Oksidacijski procesi so povezani z nevarnostjo nastanka raka in drugih kroničnih bolezni. Zdrava prehrana nam ne pomaga le za to, da odstranimo debelost, ampak nam pomaga tudi pri utrjevanju splošnega zdravstvenega stanja. Debelost je huda težava. Z njo se je potrebno soočiti in si priznati, da je velik delež krivde na nas samih. Primeri, pri katerih je glavni krivec genetika, so maloštevilni. Veljavni so le, če jih potrdi zdravnik, v nasprotnem primeru pa so le opravičilo za lastno lenobo.

četrtek, 11. september 2014

Vzajemna tujina, v varnih rokah

Vzajemna tujina zavarovancu zagotavlja, da je v varnih rokah v času bivanja v tujini. Pomembna je Vzajemna tujina zaradi mnogih lastnosti in pravic, katere zavarovancu nudi. Preden se Vzajemna tujina sklene velja razmisliti o vseh njenih dobrih lastnostih in pravicah, katere zavarovanec pridobi s sklenitvijo zavarovanja.

Vzajemna tujina nudi premagovanje jezikovnih ovir, ki so v tujini pogoste. Slovenci tuje jezike sicer znamo in veljamo za enih največjih talentov s področja znanja jezikov na vsem širnem svetu. Zavedati pa se je treba, da smo lahko kljub dobremu znanju jezikov na strokovnem zdravstvenem področju slabo podkovani s specifičnimi izrazi. Vzajemna tujina te jezikovne ovire premaguje z asistenco, ki nudi premagovane jezikovnih ovir vse ure dneva. Tujina ima na svoj način urejen zdravstveni sistem, oskrbo bolnikov, prevoz bolnikov, oskrbo z zdravili in zdravstvenimi pripomočki, ter mnogimi drugimi storitvami in pripomoči. Vzajemna tujina omogoča zavarovancu, da bo v primeru bolezni, nesreče, potrebe po zdravstveni oskrbi, zdravstvenih ali tehničnih pripomočkov bil deležen obsežne pomoči pri njihovem zagotavljanju. Skupaj z asistenco v slovenskem jeziku bo do zdravstvene oskrbe, zdravstvenih pripomočkov in tehničnih pripomočkov prišel v bistveno hitrejšem času, kot sicer.

 Vzajemna tujina je modra odločitev tudi zaradi različnih možnosti, ki jih zavarovanje ponuja. Pravna pomoč v tujini je tudi več kot dobrodošla, saj je dobro imeti vse pravne zadeve zgledno urejene. Zavarovanec mora pred sklenitvijo premisliti predvsem na kakšno območje v tujino potuje, o višini kritja, katera je pogojena predvsem z aktivnostmi v tujini, o številu oseb, ki z njim potuje, pogostost potovanja v tujino, za kakšno potovanje gre v smislu ali gre za službeno pot, počitnice, udeležba na raznih dogodkih in podobno. Na podlagi teh zahtev bo lahko zase v ponudbi izbral najboljšo možno zavarovanje. Z njim bo našel najboljšo kombinacijo med investicijo in pridobljenimi pravicami iz sklenjenega zavarovanja. Vzajemna tujina je pametna odločitev na počitnicah, službeni poti in drugih dejavnostih v tujini.

četrtek, 4. september 2014

Spoznajte Magento!

Magento je e-commerce platforma, ki temelji na odprto kodni tehnologiji, katera trgovcem s fleksibilnim sistemom nakupovalnega vozička, omogoča urejanje vsebine, funkcionalnosti in videza svoje spletne trgovine. Magento omogoča tudi efektivno trženje, SEO in urejanje kataloga.

Ponudniki spletnih gostovanj ga običajno nudijo vsem uporabnikom, sama skripta pa porablja veliko strežniških resorsov zato ga je priporočeno gostovati na zmogljivejših paketih gostovanja. Funkcionalen pa je tako za manjše spletne trgovine kot za trgovine z več tisoč izdelki.

Predstavljamo vam nekaj super funkcij Magenta:

·Magento skripta je izredno bogata in hkrati intuitivna, ko govorimo o predstavljanju izdelkov. Zelo enostavno lahko oblikujete in urejate katalog svojih izdelkov. K istemu izdelku lahko dodate dve ali več slik, opis izdelka ter možnost dodajanja izdelkov na 'wish list' – seznam želja. Poleg tega je omogočeno tudi iskanje, filtriranje in primerjanje želenih produktov. Dodajanje novih ali urejanje obstoječih, urejanje inventorija, enostavno urejanje naročil in pošiljk in integracija različnih načinov plačil – vse to je z Magentom izredno preprosto.
·Magento nudi ogromno možnosti, ko gre za storitve za stranke, saj kupci lahko ustvarijo svoj uporabniški račun, vidijo svoje pretekle nakupe, as kontaktirajo preko obrazcev, nastavijo jezik ali valuto v kateri bi želeli videti cene.
·Magento je mogoče povezati z vašim Google Analytics računom preko katerega lahko opazujete obnašanje strank na vaši strani in optimizirate stran za boljše rezultate. Prav tako lahko uporabite napredni SEO in tako izboljšate pozicijo v brskalnikih preko katerih vas bodo stranke lažje našle.
·Z uporabo Magentovih promocijskih orodij je možnosti za povišanje prodaje veliko, saj lahko organizirate cenovne promocije, uporabite kupone z različnimi kodami. Veliko spletnih strani nudi brezplačne ali plačljive teme s katerimi si lahko brez težav zgradite unikatno in lepo spletno trgovino.
·Poleg tega je na voljo več kot 1700 raznih vtičnikov s katerimi lahko v spletno trgovino dodate veliko dodatnih funkcij.


Do vaše spletne prodaje vas loči le še izbira domene, kvaliteten ponudnik gostovanja ter namestitev Magento trgovine.


Več si preberite tukaj.

Čevlji, vsakdanje obuvalo

Čevlji so vsakdanje obuvalo. Danes so čevlji na voljo v zelo različnih izvedbah. Lahko bi rekli, da je čevljev toliko vrst, kolikor različnih vrst je kupcev. Čevlji se razlikujejo po tem ali so nizki ali nekoliko višji. Po načinu zapenjanja so čevlji lahko zelo različni. Tako obstajajo čevlji, ki se zapenjajo z zaponko ali pa preprosto zavežejo z vezalkami. Nekateri čevlji se lahko preprosto obujejo, saj je temu primerno narejena njihova izvedba. Čevlji v osnovi služijo dobri hoji, lahko pa so izvedeni v mnogih drugih namenskih različicah. Podobno kot so čevlji različni po osnovnem namenu uporabe, so različni tudi skozi različna letna in časovna obdobja. Tako imamo čevlje primerne za različne letne čase, skozi časovna obdobja pa se čevlji spreminjajo modnim zapovedim primerno. Seveda ni nikomur prepovedano, da pozimi nosi čevlje namenjene predvsem toplejšim mesecem, kot tu ni prepovedano kršenje modnih zapovedih. Sicer pa lahko človek s čevlji veliko pove o svojih značilnosti. Čisti, urejeni čevlji so nekaj drugega kot ponošeni, obrabljeni čevlji, z raznimi bolj ali manj vidnimi poškodbami. Nekateri takšne čevlje nosijo namensko, saj s tem odražajo pogled na svet in okolico in jo na ta način tudi izzivajo. Mnogi z odzivom okolice dosežejo svoj namen, pa čeprav je to provokacija, zgražanje in podobno. Čevlji so narejeni iz različnih materialov. V osnovi so naravni ali umetni materiali, lahko pa so narejeni iz kombinacije umetnih in naravnih materialov. Naravni in umetni materiali se v nekaterih primerih lahko združijo v uporabno in prijetno celoto. Čevlji so lahko namenjeni posebnim formalnim obveznostim. Tako so čevlji lahko del uniforme, ter temu primerno v osnovnih lastnostih kot so barva, oblika, vrsta, enaki za vse pripadnike določene skupine. Pomembna razlika je predvsem v velikosti oziroma številki čevljev, v ostalih lastnostih pa so povsem enaki. Čevlji so predmet brez katerega si marsikdo ne zna predstavljati vsakdanjika.

ponedeljek, 1. september 2014

Potrebujete spletno stran?

Kako se lotiti izdelave spletne strani? Naj to delo opravim sam ali pa ga naj raje prepustim komu drugemu? Ima moj prijatelj, ki včasih popoldne malo programira, dovolj znanja, da bo naredil res dobro spletno stran ali naj za to raje plačam komu drugemu? Naj plačam komu na roko ali naj raje za to najamem podjetje, ki se ukvarja samo s tem? Koliko sploh stane izdelava spletne strani?

Vse to so vprašanja, ki se postavljajo prav vsakemu človeku, ki potrebuje svojo prvo spletno stran. Imeti spletno stran je danes nekaj popolnoma samoumevnega, žal pa nikakor ni tako samoumevno, da bi bile vse spletne strani narejene kvalitetno in tako, kot je treba. Vse prevečkrat je namreč izdelava spletnih strani prepuščena amaterjem ali ljubiteljem, ki ne obvladajo vseh veščin spletnega posla, zato so nekatere stvari narejene samo na pol, spletna stran nima urejene SEO optimizacije, zato jo iskalniki in s tem tudi obiskovalci težje najdejo, ima preveč balasta, zaradi katerega deluje zelo počasi, in še bi lahko naštevali.

Izdelava spletne strani je sicer res nekaj, česar se otroci učijo že v osnovni šoli in marsikateremu od njih gre vse skupaj tudi precej dobro od rok, kljub temu pa gre v tem primeru le za čisto preproste strani, na katerih je zelo malo vsebine in dodatkov, takšne spletne strani pa tudi ne potrebujejo preveč zahtevnega oblikovanja. Vedeti morate namreč, da vaš sosed ali prijatelj morda res zna programirati in izdelati spletno stran, ne zna pa jo oblikovati, saj se tega ni učil, oziroma bo ta del opravil slabo, enako pa velja za oblikovalce, ki znajo tudi nekoliko programirati.
Prav zato, ker je izdelava spletne strani kompleksen proces, pri katerem bi morala poleg naročnika sodelovati še vsaj programer in oblikovalec, če že ne tudi pisec vsebin, strokovnjak za SEO optimizacijo in strokovnjak za marketing, je bolje, da se tega ne lotevate sami, ampak da delo prepustite profesionalcem, ki so naredili že ogromno spletnih strani. Ogledate si jih lahko v njihovih portfolijih in ugotovite, kaj bi vam bilo všeč in kaj ne.

Marsikdo si misli, da je profesionalna izdelava spletne strani zanj predraga, zato jo skuša narediti sam ali pa s pomočjo koga drugega, ne zaveda pa se, da je čas še kako dragocen, saj bi ga lahko porabil za iskanje strank, izboljšanje poslovanja oziroma za služenje denarja. Ne le zato, ker je čas denar, ampak tudi zato, ker vam prijatelj, znanec ali nekdo, ki mu boste plačali na roko, za svoje delo ne bo nudil nobene garancije ali možnosti vračila denarja, je bolje, da izdelavo spletne strani prepustite strokovnjakom, ki jim lahko zaupate. Svoje delo bodo opravili tako, kot je treba, vi pa boste dobili spletno stran, s katero ne boste imeli nobenih težav, ki bo delovala tako, kot mora, in s katero boste zares zadovoljni.  

Več si preberite tukaj.

sobota, 23. avgust 2014

Smučarske počitnice, kakovosten zimski oddih in sprostitev

Smučarske počitnice so kakovosten zimski oddih in sprostitev . Zimski čas je kot ustvarjen za smučarske počitnice. Seveda v krajih, kjer za to obstajajo naravne danosti. Kakovosten prosti čas je v sodobnem svetu zelo pomembna prvina življenja. Smučarske počitnice so pomemben del tega razmišljanja. Poleg ostalih alternativ smučarske počitnice ponuja ne le vse osnovne, ampak tudi dodatne koristi. Sama sprostitev, ki jo smučarske počitnice ponujajo je enaka vsem drugim alternativam. Omogoča pa tudi doživetje zime s snegom, ledom in vsem kar sodi zraven. Nizke zimske temperature so za človekovo zdravje zelo pomembne. Predvsem odpornost človeka se na ta način izboljšuje. Človeški organizem ima v sebi prirojene lastnosti, ki omogočajo prilagoditev okolici in razmeram v okolici. Ob prisotnosti nizkih temperatur se aktivirajo sposobnosti, ki so potrebne, da človek lahko na nizkih temperaturah brez težav in posledic normalno živi. V primeru, da človek zimskim temperaturam ni izpostavljen, se te aktivnosti prilagajanja ne sprostijo. Poleg same sprostitve aktivnost, je pomembna tudi njihova krepitev. Vse aktivnosti in sposobnosti človeškega telesa se lahko krepijo in izboljšujejo. Ob zimskih prehladih se bomo na smučarske počitnice zagotovo spomnili, saj bo to predvsem domena sodelavcev in prijateljev, med tem, ko bomo sami nizke temperature veliko bolje prenašali. Smučarske počitnice so v tem pogledu odlično zdravilo proti zimskim prehladom in drugim značilnim boleznim, ki izvirajo iz slabe odpornost in sposobnosti prilagoditve zimskim razmeram. Gibanje v zimskih razmerah je dodatno dobra in koristna lastnost. Ljudem je prirojena tudi lenoba, mnogi bi zimske mesece preprosto prespali, tako kot mnoge živali v naravi. Temu primerno bi najraje obstali v kotu svojega doma, ter tam počakali pomladne dni. Na žalost ljudem ta lastnost in sposobnost ni prirojena, ampak smo obsojeni na gibanje. Brez posebnih izjem se moramo gibati službenim in drugim življenjskim aktivnostim ter obveznostim primerno. Smučarske počitnice so zdrava in modra odločitev.

Več si preberite tukaj.

sreda, 20. avgust 2014

Germastan mazilo, za boleče prsne bradavice

Germastan mazilo je zaščitno sredstvo proti ragadam na bradavicah doječih mamic. Skoraj ni mamice, ki bi se lahko na samem začetku dojenja izognila bolečim bradavicam. Od tega, ali boste pravilno pristavljale, dojile in odstavljale novorojenčka, pa je odvisno, ali bo težava trajala dolgo ali malo časa in kako hudo vas bo bolelo. Garmastan mazilo je tako osnovna oprema skoraj vsake doječe mamice. Je varno za otroka in za mamico in za dojenčka, brez izrazitega okusa, ki bi lahko dojenčka odvračal od dojenja. Je učinkovita, saj uničuje patogene, ki povzročajo patogene, ki povzročajo mastitis in nima stranskih učinkov za kožo. Germastan mazilo ne vsebuje maščob, barvil, parfumskih olj ali alkohola, topi se pri telesni temperaturi ga je tudi po občutljivi koži preprosto razmazati, ter se preprosto spere. Pred samim dojenjem ga ni treba spirati, saj dojenčku ne škoduje, niti ga med hranjenjem ne ovira. Germastan mazilo se uporablja za nego kože na dojkah in preprečevanje mastitisa med dojenjem že od 50-ih let prejšnjega stoletja. V Germastan mazilu je sestavina gvajazulen, ki se naravno pojavlja v rastlinah. Gvajazulen se pridobiva iz eteričnega olja kamilic, gvajakovine ali delno sintetično iz gvajola. Ostali deli nege za prsi med dojenjem Garmastan s svojimi protimikrobnimi in protivnetnimi lastnostmi dopolnjujejo negovalno in preventivno delovanje gvajazulena. Osnova mazila ima baktericidne in hladilne lastnosti in pomaga izsesavati izcedke iz ran, hkrati pa se kože dobro oprime in se po njej enakomerno porazdeli, ne da bi zavirala izmenjavo plinov ali tvorbo znoja. Zaradi hidrofilnega značaja se nego za prsi med dojenjem Garmastan brez težav spere. Germastan krema se uporablja med nosečnostjo - tanek sloj Garmastana se z nežnimi gibi začne vtirati na bradavice v 8. mesecu nosečnosti, in sicer po kopanju. Po rojstvu in med laktacijo se krema Garmastan nanese na kožo okrog bradavic po vsakem dojenju.

petek, 8. avgust 2014

Zimski športi, športne aktivnosti zime

Zimski športi so športne aktivnosti zime . Med zimski športi so poleg vseh tipičnih športov, ki se izvajajo v zimskem času, možne tudi aktivnosti nekaterih športnih aktivnosti, katere so sicer značilne za druga obdobja v letu. Tipični zimski športi so : alpsko smučanje, biatlon, hokej na ledu, deskanje na snegu, smučanje prostega sloga, nordijska kombinacija, smučarski skoki, smučarski kros. Zimski športi so v Sloveniji priljubljena športna aktivnost, saj ima mnogo privržencev in ljubiteljev, pa tudi vrhunskih športnikov v svetovnem merilu. V tem pogledu so zimski športi lahko vsakemu Slovencu v ponos, saj smo kljub majhnemu številu prebivalcev, mnogim večjim narodom za zgled in vzor. Priljubljenost, katero zimski športi v Sloveniji uživajo, gre predvsem na račun samih naravnih danosti pa tudi nacionalne zdrave tekmovalnosti. Naravne danosti so pogojene podobno kot v ostalih alpskih deželah, so motivacija in izziv vsakomur, ki si tega želi. V preteklosti so bili zimski športi razvedrilo, danes postajajo skupek resnih športnih disciplin. Zmagovati je danes mogoče le najboljšim, pogoj za to pa je v sami danosti, ki se skriva v genih posameznika. Poleg tekmovalnosti so to še geni, katerim z drugo besedo rečemo dar za smučanje, tek na smučeh, hokej in druge zimske športe. Mnoge poleg tega motivirajo vzorniki v posameznih disciplinah, saj je človekovo posnemanje najboljših prisotno od najstarejših časov dalje. Naravne danosti so pri tem dodaten plus, seveda pa brez strokovne plati ne gre. Slovenci pri tem nismo prikrajšani, kljub maloštevilnosti imamo veliko tako klubov kot strokovnjakov na svetovni ravni. Potrditev kakovosti najdemo v uspešnosti klubov, kot strokovnjakov, kateri delujejo v tujini in predstavljajo pomemben vir znanja in vedenja. Zimski športi imajo predvsem alpskih deželahvelik pomen in odmevnost . Tekmovati in premagovati večje in boljše je pa Slovencem tako ali tako mikavnost posebne sorte. Zimski športi so v Sloveniji priljubljeni, brez dvoma to bodo tudi v prihodnosti.

torek, 29. julij 2014

Bordanje, alternativa smučanja

Bordanje je alternativa smučanja . Priljubljenost, ki ga je bordanje doseglo v minulem obdobju vsekakor ni zanemarljiva. Vzroke za priljubljenost gre iskati v dejstvu, da bordanje ponuja opazno drugačno tehniko gibanja po snegu. Mnogi so bordanje vzljubili prav zaradi ločevanja od množic, ki so prisegale na smučanje. Bordanje je od skromnih začetkov rastel ne le po priljubljenosti, ampak so napredovale tudi veščine, katere danes dosegajo vrhunske sposobnosti. Bordanje se bo zagotovo razvijalo še naprej, lahko rečemo, da bordanje še ni reklo zadnje besede. Vse prvine se bodo nadgrajevale, ne gre dvomit, da bo tudi oprema in vse kar sodi zraven napredovalo. Pomembnost, ki jo v splošnem prinaša je gibanje na snegu. Samo gibanje človeka ohranja vitalnega in zdravega. Na snegu in v zimskih razmerah se k temu doda sposobnost prilagajanja na zimske temperature, ki z drugimi besedami pomeni odpornost. Človeku je odpornost prirojena, vendar jo mora stalo krepiti in utrjevati. Posebnost človeške odpornosti je, da se izkaže z najboljšimi rezultati takrat, ko je uporabljena in izkoriščana. Brez izpostavljenosti nizkim temperaturam se procesi, ki so potrebni za odpornost sploh ne aktivirajo. Z izpostavljenostjo na nizkih temperaturah in intenzivnostjo se proces obnavlja in nadgrajuje. V tem pogledu bordanje koristi kot vsak zimski šport. V enaki meri to velja za fizično kondicijo. Z dobro fizično kondicijo človek preprečuje poškodbe, ki se dogajajo pri vseh zimskih športih. Zimski šport je pri tem toliko bolj uporaben, saj so nekateri napori večji. Dobra fizična kondicija je na drugi strani dobrodošla že pred začetkom vsakega zimskega športa. Brez dobre fizične kondicije zimski športi ne bodo užiti v vsem potencialnem obsegu. Človek, ki ni dobro fizično pripravljen se bo prej utrudil, na ta način mora z določenimi aktivnostmi za krajši ali daljši čas prenehati. S tem pa izgubi možnost izkoristka določenih ponujenih možnosti. Bordanje je užitek belih strmin.

sreda, 23. julij 2014

Facebook oglaševanje, orodje spletnega oglaševanja

Facebook oglaševanje je orodje spletnega oglaševanja . Spletno trženje facebook oglaševanje z zanimanjem opazuje in uporablja. Facebook oglaševanje sledi uspešnosti socialnega omrežja, ki je pridobilo veliko uporabnikov. Veliko uporabnikov socialnega omrežja omogoča, da facebook oglaševanje lahko doseže svoj oglaševalski namen. Facebook oglaševanje je zanimivo za trženje nekaterih izdelkov ali storitev. Tržniki dobro poznajo nekatere prednosti, pa tudi slabosti, ki jih facebook oglaševanje ponuja. Predvsem ciljne skupine, katere facebook oglaševanje lahko dosega so zanimive. Vsak izdelek ali storitev se na trgu bori za priljubljenost kupcev. V ta namen marketing uporablja razne prijeme. Spreminjajo se skozi čas in sledijo spremembam družbe. Če pogledamo marketinške prijeme pred desetletjem ali več bomo opazili spremembe. Z bolj podrobno analizo in raziskovanjem bomo ugotovili, da spremembe marketinga odsevajo spremembe družbe skozi čas. Današnji tako oglaševan zdrav način življenja nekatere marketinške prijeme pred desetletji niti oglaševal ne bi, ker bi si s tem pridobil negativno reklamo ali bi bila takšna reklama celo prepovedana, v najboljše primeru omejena z odstranjeno vsebino. V vseh časih marketing potencialnim kupcem ne ponujajo samo izdelka, ampak jih z izdelkom prodajo tudi dodano vrednost in druge fizično težko zaznavne učinke. Dodana vrednost izdelka je pri promociji pomembna, saj jo kupec mora prepoznati. Predvsem je pomembna v odnosu do konkurence, saj mora nuditi tisti nekaj več, kar pri odločanju med več ponudniki pomeni odločitev. Danes je pomembna lastnost izdelkov tudi množica fizično težko zaznavnih lastnosti. V reklamah se poleg izdelka ali storitve pojavljajo stvari, ki so sicer všečne, vsak zdrav razum pa ve, da ob nakupu k izdelku ne sodijo. Predstavljajo oglaševalski trik, ki je namenjen osvetlitvi izdelka ali storitve v najboljši luči. Kupec sam se mora kljub temu slej ko prej zavedati, da vseh reklamiranih lastnosti izdelka ali storitev ne bo dobil ob nakupu. Facebook oglaševanje je pomembno za dober in uspešen spletni marketing.

petek, 18. julij 2014

Google Analytics storitev podjetja Google

Google Analytics je storitev podjetja Google . Storitev podjetja Google omogoča uporabo statistike spletnih strani. Storitev Google Analytics se zaveda pomena, ki ga ima obiskanost spletnih strani . Zanimiva je predvsem za uporabnike spleta, ki na podlagi obiskanosti spletnih strani izvajajo mnoge aktivnosti. Predvsem so za statistiko obiskanosti spletnih stani zainteresirani razvijali in ustvarjalci spletnih strani. Poleg njih je Google Analytics zanimiv za vse, ki tržijo izdelke in storitve prek spleta. Z storitvijo Google Analytics spletni tržniki blaga in storitev, razvijali in ustvarjalci spletni strani dobijo s statistiko mnoge koristne informacije. Ustvarjalcem in razvijalcem spletnih strani Google Analytics predstavlja pomembno sliko o uspešnosti spletne strani med drugimi, predvsem pa konkurenčnimi spletnimi stranmi. Konkurenčne spletne strani so predvsem tiste, ki na spletu zasledujejo iste cilje.

Strani z istimi cilji so lahko skupine, ki tržijo določeno blago ali storitev, ali so motivirani za spletno predstavitev podobnih aktivnosti iz vsakdanjika. Google Analytics z dobrim obiskom ali obiskom, ki dosega zastavljen obisk, razvijalcem in ustvarjalcem spletne strani pomeni, da so svoje delo dobro opravili. Majhen obisk prek Google Analytics statistike pomeni, da bodo morali ustvarjalci in razvijalci spletne strani še dodelati in vnesti določene spremembe. Spremembe, ki jih bodo razvijalci in ustvarjalci morali vnesti se nanašajo na vrsto lastnosti, ki pripomorejo k boljši obiskanosti spletne strani. Tako se lahko odločijo za spremembo oblikovnih prvin, za dodajanje zanimivih vsebin ter druge spremembe, ki bodo pripomogle k boljši obiskanosti spletne strani. Dobro obiskana spletna stran ima mnogo koristi za njegovega lastnika, same koristi in cilji pa se med seboj razlikujejo. Lahko so namenjene dobičku, boljši informiranosti in ozaveščanju, lahko pa je mešanica več ciljev. Spletna stran je lahko tematska, namenjena ozki skupini uporabnikov in ima cilj njihovo informiranje z dodajanjem ali izmenjavo vsebin. Temu je lahko dodana želja po dobičku. Google Analytics je pomembna statistika obiska spletnih strani. Več o Google Analytics in spletnem merjenju lahko preberete tukaj

četrtek, 17. julij 2014

Zavod za zaposlovanje, posredovanje zaposlitev

Zavod za zaposlovanje je ustanova na trgu dela, jeena najpomembnejših med sebi enakimi. Aktivnosti, ki jih zavod za zaposlovanje izvaja so : posredovanje zaposlitev in zaposlitveno zaposlovanje, izvajanje karierne orientacije, izvajanje zavarovanja za primer brezposelnosti, izvajanje ukrepov aktivne politike zaposlovanja, izdajanje delovnih dovoljenj in zaposlovanje tujcev, izdelava analitičnih, razvojnih in drugih strokovnih gradiv s področja dejavnosti, informiranje o trgu dela ter kreiranje informacij javnega značaja. Mestna posredovalnica za delo je predhodnik, na katerem Zavod za zaposlovanje temelji svoje izkušnje. Začetek mestne posredovalnice za delo je zabeležen z letom 1900. Mestna posredovalnica za delo predstavlja začetek javne službe za zaposlovanje na območju države Slovenija. Zavod za zaposlovanje v takratni obliki in s takratnim nazivom je delovanje širilo na vsa območja Slovenije. V ta namen je Mestna posredovalnica za delo odpirala svoje podružnice. Z leti, napredkom družbe, političnim in drugimi spremembami se je Mestna posredovalnica, kot zavod za zaposlovanje svojega časa in obdobja spreminjala. Pomembne spremembe so se začele dogajati ob koncu druge svetovne vojne. Mnogim spremembam v družbi, ureditvi in na drugih področji je sledil tudi zavod za zaposlovanje v takratni obliki. Leta 1960 je nov zakon o zaposlovanju aktivnosti zaupal Zavodom za zaposlovanje delavcev. Pomembnost tega dogodka se kaže v ustanovitvi enot za vsako ali več občin. Skladno z spremembami v družbi, politiki in na drugih ravneh je naslednja sprememba nastala leta 1990. V letu 1990, ter še nekoliko let prej, so se na obzorju začele izrisovati zahteve po novi državi in drugačni ureditvi vsakdanjika na območju današnje države Slovenija. Ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije je narekovala spremembe na področju v katerega spada zavod za zaposlovanje. Od leta 1992 je Republiški zavod za zaposlovanje deloval kot organ v sestavi Ministrstva za del. Sprememba maja 1992 je dosegla, da je takratni zavod za zaposlovanje postal samostojni javni zavod s statusom pravne osebe.

sreda, 9. julij 2014

Študentsko zavarovanje, mladostna varnost

Študentsko zavarovanje največkrat zavarovanje za primer invalidnosti , dnevno nadomestilo za zdravljenje v bolnišnici in izgubo življenja. Osebi, ki je sklenila študentsko zavarovanje se v tem primeru izplača zavarovalna vsota v primeru težjih bolezni, nadomestilo za stroške težjih operacij v tujini, nadomestila za razne zlome, opekline in podobne poškodbe.

Vsako študentsko zavarovanje je pogojeno z določenimi pogoji kot so starost, status in drugimi pogoji, pod katerimi je takšno zavarovanje mogoče. Študentsko zavarovanje je z pogoji in drugimi lastnostmi usmerjeno na življenje. Zagotavlja mu varnost pri vseh aktivnostih, katere predstavljajo potencialno nevarnost. Poškodbe niso redkost , treba se je zavedat, da jih študentje lahko staknejo vsepovsod. Študentsko zavarovanje se z zavarovanjem takšnih poškodb zaveda možnosti njihovega nastanka. Danes so študentje nenehno v gibanju, pa naj si gre za pešačenje, kolesarjenje, vožnjo z avtomobilom, vožnjo z javnimi prevoznimi sredstvi in drugimi sredstvi. Pešačenje predstavlja nevarnost na praktično vsakem koraku, pri tem pa gre za majhne praktično naključne dogodke.

Spolzka tla se lahko zgodijo vsakomur na praktično vsakem koraku; na poti k predavanjem, v zgradbi kjer potekajo predavanja, v prostorih kjer študentje bivajo ter na mnogih drugih mestih. Prevozna sredstva predstavljajo podobno kot pešačenje nevarnost na praktično vsakem koraku. Velikih razlik med osebnimi avtomobili in javnimi prevoznimi sredstvi praktično ni, saj statistike prometnih nesreč govorijo, da so v prometne nesreče udeležena praktično vsa prevozna sredstva. Študentsko zavarovanje bo tako nudilo zavarovanje, pri tako prevozu z osebnim vozilom, kot pri prevozu z javnimi prevoznimi sredstvi, kot pri vseh ostalih prevoznih sredstvih. Zavarovani so za vse mogoče primere in posledice, ki se pri takšnih nesrečah zgodijo, pa naj si gre za invalidnost, dnevno nadomestilo ali najhujšo možno posledico prometne nesreče. Študentsko zavarovanje bo na ta način zavarovalo mobilnost študentov, ki je zanje zelo važna. Na ta način bo študentsko zavarovanje omogočalo brezskrbnost gibanja na vsakem koraku, kamor so študentje namenjeni. Za to bo vsekakor poskrbela spletna stran Vzajemne, kjerlahko neposredno skleneš zavarovanje. Klikni

petek, 4. julij 2014

Kampiranje na Hrvaškem pestrost izbire

Kampiranje na Hrvaškem je pestrost izbire možnosti, ki jih ponuja.
Pri tem kampiranje na Hrvaškem nudi bogastvo vsega, kar samo kampiranje nudi. Kampiranje na Hrvaškem predvsem nudi bivanje v naravnem okolju. Zanj se odlocijo tako tisti, ki bodo bivali za nekaj dni, kot tisti, ki bodo bivali teden, dva ali tri. Kampiranje na Hrvaškem je vedno bolj priljubljeno za goste, ki željo veckratno casovno krajše bivanje.
Tako mnogi za kampiranje na Hrvaškem izberejo pocitniško prikolico, šotor ali bivalnik, ter bivajo v enem in istem okolju, obicajno cez vikende preko celotne poletne sezone. Predvsem pocitniške prikolice so postale priljubljena oblika, saj jo lastniki v zacetku sezone odpeljejo na lokacijo, kjer bodo imeli kampiranje na Hrvaškem, ob koncu sezone pa jo zopet pripeljejo domov. Prikolica je v poletni sezoni locirana v enem izmed kampov, lastniki pa jo koristijo preko vikenda. Kampiranje na Hrvaškem lahko popestri množica znamenitosti . Množica znamenitosti obsega kulturne in naravne znamenitosti, tudi kulturne priredite so bogate in razlicne. Mnogi si dopustovanje organizirajo prav z namenom obiska kulturne, naravne znamenitosti ali kulturne priredite in cas dopustovanja temu primerno prilagodijo. Najprej cas dopustovanja prilagodijo, potem pa tudi same dodatne možnosti, ki jih ponuja.

Pri tem niso redki gostje, ki izkoristijo vec možnosti, veliko pa je takih, ki si dogajanje popestrijo z vec razlicnimi možnostmi. Tako recimo obisk kulturne znamenitosti združijo z obiskom naravne znamenitosti. Tudi kulturni dogodki in prireditve na lokaciji kulturne ali naravne znamenitosti niso redkost, saj s tem dogodek in prireditev dobi svoj pecat, nekatere se z njimi ponašajo. Same poti, ki povezujejo geografske znamenitosti in znacilnosti so mnogim poseben užitek, zato ne cudno, da prevozijo dolge kilometre poti, samo kampiranje pa jim je zgolj za prenocišce in nabiranje novih moci za potovanje naslednjega dne . Kampiranje na Hrvaškem bo zadovoljilo vse, ki radi kampirajo iz takšnega ali drugacnega razloga.

nedelja, 22. junij 2014

Smučanje slovenski nacionalni šport

Smučanje je slovenski nacionalni šport. Priljubljenost, ki ga smučanje v Sloveniji ima gre pripisati več vzrokom. Smučanje je v Sloveniji bila nuja za preživetje v vseh pokrajinah, ki so pozimi prekrite s snežno odejo. V tem pogledu Slovenija smučanje pozna toliko časa kot vse ostale evropske dežele, ki so pozimi prekrite s snežno odejo. Smučanje je posebej značilno za nekatere predele Slovenije.

Znano območje, kjer so smučanje poznali že davno v preteklosti so Bloke. S snegom bogata dežela je v zimskih mesecih ljudem onemogočala gibanje z sredstvi, ki so za uporabo koristna v delih leta, ko ni snežne odeje. Na ta način je želja po zimskem gibanju od človeka zahtevala nekaj iznajdljivosti in uporabe pameti ter vsega, kar je bilo potrebno za izdelavo smuči in vsega, kar smučanje potrebuje. Smučanje je zato v Sloveniji prisotno praktično toliko časa, kolikor je stara želja prednikov po gibanju v snegu. Z gotovostjo lahko trdimo, da je smučanje v Sloveniji še bistveno starejše, kot o tem pričajo starodavni dokumenti in najdbe.

Poleg iznajdljivost na domačih tleh je k razvoju pripomogla takratna razvejanost poti in povezanost z ostalimi deželami, ki so bogate s snežno odejo v zimskih mesecih. V Sloveniji imamo dežele, ki so znane po delavskih in drugih migracijah ljudi za krajše ali daljše obdobje. Z gozdom bogate dežele in dovolj dobro plačilo je pognalo s trebuhom za kruhom prebivalce mnogih slovenskih pokrajin, ki so imele v prebivalce, kateri so bili v gozdu vešči vseh opravil. Tako so ob povratku v domače kraje s seboj prinesli tudi smuči in vso pripadajočo opremo ter tehniko gibanja z njimi. Na drugi strani so v Slovenijo smučanje prinesli prišleki iz tujih dežel. Tudi njihove migracije so potekale v skladu z iskanjem boljših življenjskih pogojev. Na ta način so smučanje in vse kar sodi zraven prinesli v naše dežele.

http://www.skifun.si/

četrtek, 5. junij 2014

čevlji za vse okuse

Čevlji spadajo med obutev. Obutev je za človeka ena najosnovnejših pritiklin, brez katerih si sedanjika ne bi morali predstavljati.

Kljub temu da čevlji kot obuvalo s trdnejšim podplatom sodijo na praktično nogo, še vedno najdemo ljudi, ki temu nasprotujejo. Zagovorniki nasprotovanja so predvsem uporabniki drugačne obutve, ki predvsem prisegajo na druge lastnosti. Največkrat kot vzrok naštejejo, da so čevlji bodisi premalo udobna obutev, bodisi premalo zdrava obutev. Ti dve nasprotji imajo svoj prav predvsem pri ljudeh, ki obutev nosijo preko večjega dela dneva. Pri udobnem gre predvsem za to, da se bolečine, ki pri nošnji nastanejo, ublažijo z bolj udobno obutev.

Tisti, ki jim čevlji ne ustrezajo zaradi zdravja pa imajo predvsem posebne zahteve . Čevlji se med kupci različno ocenjujejo in posledično različno izbirajo. Temu različnemu okusu in želenih lastnostih se proizvajalci v največji možni meri prilagajajo. V vsakem primeru je za dobro informacijo o mnenju kupcev zainteresiran razvojni oddelek proizvajalca. Svojo besedo pri tako razvoju kot upoštevanju mnenja kupcev ima tudi tržni oddelek in konec koncev tudi lastnik. Skupaj lahko ugotovijo: čevlji so najprimernejši tako za kupce kot proizvajalce. čevlji, ki gredo od razvojnega oddelka v serijsko proizvodnjo so največkrat dober kompromis med vsemi udeleženci pri nastanku novega čevlja. Pri tem je potrebno razumeti, da je dobro obuvalo za vse udeležence tisto, ki v največji možni meri zadovolji vse udeležence. Ob tem se je potrebno zavedati, da so pri takšnem kompromisu potrebne tudi žrtve in se nekatere lastnosti lahko tudi črtajo. Pretirana cena materiala in kakovost, ki se na trgu ne mora prodati je za podjetje izguba. Kar pa si noben proizvajalec noče. Na drugi strani slabo kakovost s pretirano ceno težko ponudiš kupcem in čakaš na uspeh. Izjema, ki ne pozna kompromisov so individualni čevlji izdelani pri čevljarskem mojstru, kateri čevelj izdela po največji možni meri lastnosti prilagojeni kupcu.

Preglejte ponudbo čevljev tukaj

Srčno popuščanje je srčna bolezen

Srčno popuščanje spada med bolezni srca. Prepozna se ga kot nesposobnost prečrpavanja ustrezne količine krvi. Ustrezna količina krvi je tista količina krvi, katera je optimalna za delovanje in oskrbo organizma. Vzroki za srčno popuščanje so različni.

Med najpogostejše vzroke za srčno popuščanje prištevamo nepravilno jemanje zdravil , razne virusne in bakterijske okužbe, slabokrvnost. Srčno popuščanje ima včasih za vzrok človekovo prekomerno doziranje tekočin. Prekomerno količino tekočin srce ne more prečrpati, kar ima za vzrok srčno popuščanje. Srčno popuščanje se odraža v težki sapi, zatekanju nog in jeter in drugih znakih na človeškem telesu ali njegovem delovanju. Srčno popuščanje se odkriva na podlagi zdravniškega pregleda, ob katerem zdravnik bolnika sprašuje po počutju, bolečinah in drugih nepravilnostih. Da lahko bolje razišče srčno popuščanje ima zdravnik na voljo več možnosti. Ugotavljanje srčnega popuščanja zdravnik lahko odkriva z : elektrokardiogramom, ki ga večina bolj pozna po krticah EKG, uporabna je tudi rentgenska slika srca in pljuč, ne nazadnje pa natriuretični peptidi. Za objektivno potrditev je potreben ultrazvok srca. Redkeje se za potrditev uporablja invazivno slikanje prekata ali nuklearno slikanje srčne mišice. Zdravila za srčno popuščanje lahko omilijo ali odstranijo težave.

Nekatera zdravila za srčno popuščanje delujejo tako, da preprečujejo napredovanje bolezni in posledično smrt. Težave, kot posledice srčnega popuščanja se omili z zdravili, ki pospešujejo odvajanje vode ter zdravili, ki olajšajo težko sape. Napredovanje bolezni preprečujejo z zdravili, ki delujejo tako da zavrejo škodljive nevrohormone. Bolnike,ki imajo neskladno krčljivost srčnih prekatov, lahko pozdravijo z vstavitvijo posebnih srčnih spodbujevalnikov . Srčno popuščanje lahko povzročijo vse bolezni srca. Med najpogostejše vzroke štejemo zvišan krvi tlak ali zoženje koronarnih bolezni srca. Zaradi zoženja koronarnih arterij srčna mišica ni oskrbovana z optimalno količino krvi. Med vzroke štejemo tudi bolezni srčnih zaklopk, virusna obolenja srčne mišice. Srčno popuščanje je lahko tudi posledica prirojenih napak, ki se kažejo kot razširjeno, zadebeljeno ali togo srce.

http://fidimed.si/strokovni_clanki/srce_in_zile/30/pesanje_srca_ali_srcno_popuscanje/

torek, 3. junij 2014

Hotel Hrvaška za vsakega nekaj

Hotel Hrvaška je dobra ponudba za sproščujoč oddih od vrveža vsakdanjih skrbi in težav. Pri tem se lahko obiskovalec lahko odloči za pestro ponudbo možnosti, katere so mu na voljo.

 Za bolj umirjene značaje in tiste, ki si želijo mirnega preživljanja dopusta, hotel Hrvaška nudi ravno toliko možnosti, kot za tiste, ki si željo aktivnosti. Pri tem ni nobena težava, če si željo različnih pokrajin, podnebja in klime. Tudi obmorska letovišča, ki so sicer znana po množici obiskovalcev, imajo kotičke in ponudbo, ki bo ustrezala bolj umirjenim dušam in njihovemu načinu preživljanja prostega časa. Lahko se odločijo za majhne ribiške vasice, kjer vsakdanjik potega bistveno bolj sproščeno in umirjeno, kot ponudbo hotel Hrvaška v bivalnih enotah , katere so namensko odmaknjene od vrveža. Hotel Hrvaška bo navdušil tudi vse, ki si želijo pester dopust .

V ponudbi je cela paleta aktivnosti, katere cenijo ljubitelji pestrega dogajanja in doživetji. Tako lahko hotel Hrvaška pod svojo streho sprejme goste, ki se bodo razveselili tako rekreacije, kot zgodovinsko poučnih ogledov kulturnih znamenitosti, ter živahnega nočnega dogajanja. Pri rekreaciji se lahko odločijo za pester nabor športov, ki jih nudijo. Ceste in kolesarske poti bodo zanimale kolesarje, zelenice bodo zanimale nogometaše in ljubitelje podobnih športnih aktivnosti, morje pa samo po sebi spet nudi pisano paleto športnih aktivnosti. Poučen ogled kulturnih znamenitosti hotel Hrvaška največkrat nudi kar v bližnji okolici. Letoviški kraji so velikokrat zrasli na temeljih starih naselji v bližnji ali daljni okolici. Kulturne znamenitosti izvirajo iz različnih obdobji, tako se bo za vsakega našlo nekaj. Naravne znamenitosti so v enaki meri kot kulturne, del bogate ponudbe hotel Hrvaška. Pri tem je moč izbirati velik nabor možnosti, ki se ponujajo. Za ogled raznolikosti naravnih bogastev tudi ni treba premagovati velikih razdalji.

Hotel Hrvaška bo zagotovo našel za vsakega obiskovalca individualno prilagojeno ponudbo, ki ga bo razveselila, do te mere, da bo obisk ponovil v prihodnosti.

Odlične Hotele na Hrvaškem ponuja tudi Maistra, oglejte si ponudbo

sreda, 28. maj 2014

Izumirajoči jeziki pri nas

Izumirajoči jeziki so govorica ali zapisi, ki izginjajo iz našega vsakdanjika. Čeprav se nam proces trajne izgube pomena besed in zapisa zdi oddaljena in tuja, jo imamo na praktično domačem pragu.

 V skupino, ki jo predstavljajo izumirajoči jeziki, je na žalost tudi govorica Rezije. Rezija in njena govorica spada v skupino, ki jo predstavljajo izumirajoči jeziki na račun več dejavnikov. V prvi vrsti je to dežela, ki je z več stranmi obdana z gorami. Najlažje si bomo njeno lego Slovenci in vsi tujci, ki jih problematika, katero izumirajoči jeziki predstavljajo, zapomnili kot deželo pod Kaninom. Deželo pod Kaninom si bomo Slovenci in vsi, ki jih problematika, katero predstavljajo izumirajoči jeziki, zapomnili po najvišje ležečem smučišču na naših tleh. Rezija se nahaja zahodno od Kanina. Gore, katere preprečujejo stik z sosednjimi deželami so recimo Žrd, ki ločuje Rezijo od Rekalske doline. Da je govorica Rezije blizu skupine, ki jo predstavljajo izumirajoči jeziki je v veliki meri kriva tako fašistična oblast, ki je nastala v 20' letih minulega stoletja, kot tudi oddaljenost Rezije od Slovenije ter posledično skromno zanimanje slovenskih oblasti za probleme Rezije. K sreči je jezik Rezije posebno zanimiv in barvit v pesmi in plesu, kar je zbudilo zanimanje mnogih. Posebnosti pesmi in plesa se odražajo v sami govorici, kot tudi tehniki in sami zgradbi.

Njihova prizadevanja so obrodila sad v tem, da je govorica Rezije vsaj za silo obvarovana grožnje, da se uvrsti na listo, katero predstavljajo izumirajoči jeziki. Nevarnost izgube pomena besed, ki jih govorijo v Reziji pa ni edini v nebo vpijoči primer, saj imamo podoben problem na praktično slovenski meji z Italijo. Tak problem je beneško narečje, ki se bolj ali manj uspešno upira večkrat na žalost načrtni pogubi. Upanje, da beneška govorica ne bo končala na spisku, ki jo predstavljajo izumirajoči jeziki , dajejo krajevne table, ko se vozimo po Benečiji.

http://www.prevodialkemist.si/

nedelja, 4. maj 2014

Prevajalska agencija, porok za uspešno sporazumevanje

Prevajalska agencija omogoča kvalitetno in uspešno sporazumevanje med sogovorniki iz različnih jezikovnih skupin. Klasična ponudba, ki jih prevajalska agencija nudi svojim strankam so prevajalske storitve v obliki pisnih prevodov in tolmačenja. V okviru prevajalski storitev pisnih prevodov gre za prevajanje pisni besedil. Pri tolmačenju gre za prevajalsko storitev, pri kateri se prevaja govorjena beseda. Dobra prevajalska agencija nudi pisan izbor jezikov, ki jih lahko prevede. Pri tolmačenju je dodatno dobra lastnost mobilnost in kreativnost prevajalskih uslug, saj poslovni svet današnjih dni ne pozna ovir. Tako mora tolmač, ki ga prevajalska agencija zagotovi stranki, poleg prevajanja govorjene besede, biti dostopen za pojasnitev kulturnih navad in običajev v tako poslovnem svetu, kot tudi zunaj njega.

Noben poslovnež si ne želi ostati v zadregi zaradi nepoznavanja poslovnih običajev in praks v njem tujem svetu. Sodobna dejavnost, ki jo prevajalska agencija nudi v okviru oblik prevajalskih storitev in vedno bolj spreminja njeno dejavnost je prevajanje spletnih vsebin. Splet in spletne povezave so dodobra spremenile poslovni in družabni svet. Vsaka poslovna dejavnost in aktivnost, kot tudi družbeno dogajanje in aktivnosti so povezane s spletom, brez njega si je danes nemogoče predstavljati dobro in uspešno delovanje tako poslovnega kot družbenega sveta. Skupaj z širjenjem informacij v najbolj oddaljene kotičke sveta se je postavila jezikovna ovira, ki jo oddaljeni in nepoznani kotički sveta predstavljajo. Prevajalska agencija se na te izzive kreativno odzove in omogoča, da stranke, ki povprašujejo po prevajalskih storitvah prevajanja spletnih vsebin lahko po potrebi uspešno komunicirajo tudi z najbolj oddaljenimi kotički sveta. V svetu spletnega sveta se je prevajalska agencija znašla tudi pred izzivom, ki jih omogoča stalen napredek računalniškega področja.

Orodja in programi, ki jih računalniško področje ponuja mora prevajalska agencija prepoznati kot priložnost in izziv. Pri tem se mora poleg svojega profesionalnega znanja soočit tudi z družbenimi načini komuniciranja, ki je večkrat vsaj korak stran od formalnih oblik komuniciranja. Prevajalska agencija je dober porok za uspešno komuniciranje med sogovorniki, ki govorijo različne jezike.

petek, 2. maj 2014

Turkmenistan, zakladnica zgodovine

Območje države Turkmenistan je v zgodovini igralo pomembno vlogo predvsem na račun strateške lege, saj so po njenem ozemlju potekale pomembne starodavne prometnice, ki so povezovale Kitajsko z Evropo. V zgodovini so ozemlje države Turkmenistan osvajali, oblegali in zasedali znani voditelji iz zgodovine kot sta Aleksander veliki in Džingiskan. Turkmenistan je država v Srednji Aziji, na zemljevidu ali globusu njeno lego jo brez težav določimo z Kaspijskim jezerom. Predstavlja zahodno mejo države Turkmenistan, od tu se proti vzhodu širi do meje z Uzbekistanom in Afganistanom.

Na severu meji z Kazahstanom, na jugozahodu pa z Iranom Turkmenistan. Pokrajino države Turkmenistan zaznamuje puščava Karakum, ki predstavlja 80% ozemlja, na jugu pogorje Kopet Dag, na severozahodu se planota Ustjurt razteza vse do Kaspijskega jezera. Turkmenistan je zaradi prometne lege bogat s kulturno dediščino, veliko le-te je uvrščeno na Unescov seznam. 4 stoletja dolgo zgodovino pričajo ostanki mesta Mervu, ki leži na jugovzhodnem delu države Turkmenistan. Velja za eno najbolje ohranjenih azijskih mest ob Svilni cesti v Srednji Aziji. Na severozahodnem delu države Turkmenistan, na levem bregu reke Amu Darja se nahaja Kunya-Urgench. Urgench je bila prestolnica regije Horezm. Območje je polno spomenikov kot so ostanki mošeje in mavzolejev. Pomembnost mestu je dajala lega na križišču azijskih trgovskih poti. Turkmenistan ima nedaleč od prestolnice ostanke starodavnega mesta Nisa. Do odkritja velikih zgradb, mavzolejev in svetišč so privedla arheološka izkopavanja, obsežnost in sama struktura stavb govori o pomembnem mestu Partskega imperija.

 Današnji Turkmenistan je pomembno nahajališče surovin, kot sta nafta in zemeljski plin, velja tudi za pomembnega dobavitelja bombaža. Na podeželju so noše nekaj vsakdanjega, v mestu so edin prepoznavni element noše štirikotna kapa. V mestih z načinom oblačenja bolj izstopajo ženske – poročene nosijo pod ruto skrite lase, neporočene pa kite in posebne čepice. Prebivalci države Turkmenistan so razdeljeni v plemena, ki se med seboj razlikujejo po noši in jeziku.

http://www.agencija-oskar.si/turkmenistan/

nedelja, 27. april 2014

Kamp Porto sole v odmaknjenem zalivu


Kamp Porto sole se nahaja v odmaknjenem zalivu nedaleč stran od Vrsarja na zahodni istrski obali. Nedaleč stran se nahaja vhod v Limski kanal, lepi okolici kampa dodaja piko na otok Koversada, ter nekoliko bolj oddaljen otok Lunga. V ponudbi ima kamp Porto sole mesta za kampiranje, ki so opremljena z priključki za elektriko in vodo. Skupno število mest za kampiranje je 800. Kamp Porto sole ima ponudbo mest za kampiranje v dveh razredih. Prvi Superior Parcela se nahaja v bližini morja, na parceli je možno bivanje do 8 oseb, parkirati je možno do dve vozili, ter do dva šotora. Na Superior Parceli je priključek za vodo in elektriko, delno je v senci.

 Druga možnost je parcela, kjer lahko na parceli biva do 8 oseb, parkirani sta do dve vozili, ter nameščena do dva šotora. Na parcelah je priključek za vodo, delno so parcele v senci, možno je parkirat kamp hišice ali kamper. Kamping prostor je ponudba parcel, ki so skrite v zaledju, namenjene so vem, ki si želijo razkošja naravne sence, popestreno z pesmijo škržatov. Plažo krasi modra zastava, kar pomeni potrditev kakovosti ponudbe, čistosti morja, ter skrbi za varnost, opremljenost in urejenost. Kamp Porto sole ima kilometer dolgo plažo, ki jo boža naravna senca. S ponudbo sence in ter plažo, ki je lahko prodnata, skalnata, betonska, tlakovana s kamnitimi ploščami je idealna izbira za družine z otroki. Poleg tega otroci lahko svoje začetne veščine plavanja izpopolnjujejo v zunanjem otroškem bazenu. Staršem in drugim odraslim kamp Porto sole nudi zunanji bazen.

 Kamp Porto sole je dobra ponudba tudi za rekreativce in vse, ki na dopustu ne mislijo zgolj poležavati. V ponudbi je 10 peščenih in 2 colorset teniški igrišči ter večnamensko igrišče za razne športe. Za hrano in pijačo kamp Porto sole enako dobro skrbi, saj je na voljo pizzeria Portun, ponudbo zaokrožajo Pub, Cafe ter trije bari.

http://www.campingrovinjvrsar.com/sl/

sobota, 26. april 2014

Iščete delo v gostinstvu?


Delo v gostinstvu je, kot pravijo tisti, ki so ta že zaposleni, naporno, vendar pa je istočasno tudi izjemno pestro in zanimivo. Za delo v gostinstvu se običajno zahteva gostinska srednja šola, potrebni pa so seveda tudi kuharski poklici. Pri vsem tem pa je potrebno izpostaviti še to, da večina delodajalcev si želi posameznikov, ki imajo že bogate delovne izkušnje.

 V primeru, da iščete delo v gostinstvu, se morate najprej vprašati, kaj vse ste pripravljeni delati. Mnogo lokalov, ki želijo zaposliti nekoga, ki bi stregel pijačo, nimajo najetega čistilnega servisa. To dejansko pomeni, da bodo zaposleni morali izvajati tudi čistilna dela. Za veliko ljudi to ne predstavlja večjega problema, vendar pa vas lahko prav vas to odvrne od dela v določenem lokalu. Večje gostilne običajno najamejo čistilni servis ali pa imajo zaposleno lastno čistilko, ki to izvaja namesto drugih zaposlenih. In kakšen osebni profil zaposlenega je potreben za delo v gostinstvu? Mogoče ste že iz lastnih izkušenj opazili, da so gostinci posebni ljudje. Običajno so to izjemno prijazne osebe, ki pa so zelo odločne. Prav takšen profil je idealen.

Če vas torej zanima delo v gostinstvu, morate biti komunikativni. Če stranka želi z vami pokramljati, se seveda spodobi, da z njo rečete besedo ali dve, ne glede na to, da imate gnečo. S strankami je potrebno ravnati zelo previdno, saj se hitro užalijo in gostinski lokal pade hitro na slab glas. Seveda morajo tisti, ki jih zanima delo v gostinstvu, obvladati postopek strežbe, če kandidirajo za delo točaja. To zahteva kar nekaj ročnih spretnosti in tudi moči v rokah, ko je potrebno prenašati večje količine pijače. Poudariti je potrebno, da delo v gostinstvu zahteva tudi nekaj debele kože. Strank so, predvsem takrat, ko so nekaj že popile, lahko precej vsiljive in včasih celo žaljive. Takšnih provokacij pa kelnar nikdar ne sme jemati osebno.