petek, 3. oktober 2014

Vrtne mize, prepoznavni element okolice doma

Vrtne mize so prepoznavni element okolice doma. Okolico doma praktično vedno dopolnjujejo različne vrtne mize. Podobno kot v notranjosti doma so mize klasika, ki ne bo nikoli izumrla.

Vrtne mize so v enaki meri klasika okolice doma. Med seboj se vrtne mize zelo razlikujejo, po vseh pripadajočih značilnostih. Vrtne mize naj bi se načeloma vklapljale v oblikovalske in druge značilnosti doma in okolice. Izbira pa je seveda prepuščena investitorju, zato lahko vrtne mize odsevajo tudi njegove osebnostne značilnosti. Ljudje prisegamo na tradicijo ali se od nje oddaljujemo. Vrtne mize so v tem smislu lahko bolj ali manj tradicionalne, ali pa obratno nasprotno tradicionalnemu. Vklapljanje v okolico vrtne mize dosežejo z izbiro po točno določenih načelih. Starejši dom in okolica načeloma zahteva drugačno zasnovo, materiale, obliko, barve, kot modernejši dom.

Pravila pa lahko investitor poljubno upošteva ali krši. Starejša hiša na podeželju, kjer po tradiciji pričakujemo leseno, kamnito mizo, lahko investitor temu primerno opremi, ali pa se odloči za nek svoj slog. Izbira je poleg tega lahko določena z uporabnostjo, vzdrževanjem in drugimi lastnostmi, ki na svoji teži pridobivajo z uporabo v daljšem časovnem obdobju. Kupci lahko izbirajo vrtne mize, ki bodo zahtevale več ali manj vzdrževanja. Vrtne mize so lahko različne tudi po namembnosti. Na njih lahko pogostimo pomembne obiske, lahko jih uporabljamo za branje, pisanje ali pa na njih pripravljamo ozimnico, urejamo vse potrebo za vzgojo rastlin, sadja in zelenjave. Vrtne mize lahko tako različnim zahtevam različno izberemo, ali pa združimo v eni sami vrtni mizi.

Pri tem lahko izrazimo poleg svojih želja in zahtev tudi svojo iznajdljivost in spretnost. Občutek kakovosti in prestiža lahko vrtna miza pridobi z nekaj preprostimi prijemi in dodatki. Omogočajo širšo paleto uporabnih in praktičnih možnosti. Investicija, ki jo vrtne mize zahtevajo, je lahko zalo različna. Vrtne mize so nepogrešljiv del okolice vsakega doma.

Ni komentarjev:

Objavite komentar