četrtek, 5. junij 2014

čevlji za vse okuse

Čevlji spadajo med obutev. Obutev je za človeka ena najosnovnejših pritiklin, brez katerih si sedanjika ne bi morali predstavljati.

Kljub temu da čevlji kot obuvalo s trdnejšim podplatom sodijo na praktično nogo, še vedno najdemo ljudi, ki temu nasprotujejo. Zagovorniki nasprotovanja so predvsem uporabniki drugačne obutve, ki predvsem prisegajo na druge lastnosti. Največkrat kot vzrok naštejejo, da so čevlji bodisi premalo udobna obutev, bodisi premalo zdrava obutev. Ti dve nasprotji imajo svoj prav predvsem pri ljudeh, ki obutev nosijo preko večjega dela dneva. Pri udobnem gre predvsem za to, da se bolečine, ki pri nošnji nastanejo, ublažijo z bolj udobno obutev.

Tisti, ki jim čevlji ne ustrezajo zaradi zdravja pa imajo predvsem posebne zahteve . Čevlji se med kupci različno ocenjujejo in posledično različno izbirajo. Temu različnemu okusu in želenih lastnostih se proizvajalci v največji možni meri prilagajajo. V vsakem primeru je za dobro informacijo o mnenju kupcev zainteresiran razvojni oddelek proizvajalca. Svojo besedo pri tako razvoju kot upoštevanju mnenja kupcev ima tudi tržni oddelek in konec koncev tudi lastnik. Skupaj lahko ugotovijo: čevlji so najprimernejši tako za kupce kot proizvajalce. čevlji, ki gredo od razvojnega oddelka v serijsko proizvodnjo so največkrat dober kompromis med vsemi udeleženci pri nastanku novega čevlja. Pri tem je potrebno razumeti, da je dobro obuvalo za vse udeležence tisto, ki v največji možni meri zadovolji vse udeležence. Ob tem se je potrebno zavedati, da so pri takšnem kompromisu potrebne tudi žrtve in se nekatere lastnosti lahko tudi črtajo. Pretirana cena materiala in kakovost, ki se na trgu ne mora prodati je za podjetje izguba. Kar pa si noben proizvajalec noče. Na drugi strani slabo kakovost s pretirano ceno težko ponudiš kupcem in čakaš na uspeh. Izjema, ki ne pozna kompromisov so individualni čevlji izdelani pri čevljarskem mojstru, kateri čevelj izdela po največji možni meri lastnosti prilagojeni kupcu.

Preglejte ponudbo čevljev tukaj

Ni komentarjev:

Objavite komentar