četrtek, 19. maj 2016

Zavod za zaposlovanje, kje iskati

Zavod za zaposlovanje je lahko vir informacij brezposelnemu. Ko iščemo delo potrebujemo dober vir informacij. Največkrat se zanesemo na klasične, torej tiste najbolj pogoste. Najpogosteje zaposlitvene informacije nudi Zavod za zaposlovanje, zaposlitveni portali, ter razni medijih, kot so televizija, radio, tisk, splet in preko drugih virov.



Uspeh je danes lahko povečan tudi z neposrednim dostopom. Zavod za zaposlovanje, zaposlitveni portal, zaposlitvena agencija ter podobni viri informacij so velikokrat na prvem mestu, saj so z namenom zagotavljanja delovnih mest ter številnih z njimi povezanih aktivnosti tudi ustvarjeni. Kar je njihova pozitivna lastnost. Manj pozitivna je dejstvo, da zaradi njihove prepoznavnosti, drugih alternativ ne vidimo oziroma so prezrte. Mnogi ob besedi brezposelnost najprej pomislijo na Zavod za zaposlovanje. Sredstva javnega obveščanja, kot pogosto imenujemo televizijo, radio, tisk ter danes tudi splet, ponujajo delovna mesta ki jih je potrebno zgolj zaznati in prepoznati v njih priložnosti. V tem primeru dobesedno ali v prenesenem pomenu potrkamo na vrata preko informacije, ki nam jo je nudil Zavod za zaposlovanje ali drugi vir. Praktično pa osebno ali na drug način vzpostavimo stik s kadrovskim oddelkom potencialnega delodajalca. Vsi načini so dobri, saj lahko preko njih pridobimo delo, imajo pa vsi svoje šibke strani. Kar je znano širši javnosti preko informacij, ki jih nudi Zavod za zaposlovanje ali drugi vir, pomeni z drugo besedo več potencialnih kandidatov. Na drugi strani pa lahko z neposrednim dostopom izvedemo strel v prazno, z neprimernim nastopom ali kakšnimi drugimi neprimernostmi pa si lahko tudi za prihodnost pokvarimo možnosti.

Vsekakor je dobro delovna mesta iskati na čim več mestih, saj si s tem lahko povečamo možnosti. To velja za primere, kjer nimamo posebnih želja in ambicij. V primeru bolj posebnih želja in ambicij je bolje, da delo iščemo v ožjem krogu. Krog v tem primeru omejuje izobrazba, oddaljenost delovnega mesta, urnik ter številne druge lastnosti, dela, ki ga ponuja Zavod za zaposlovanje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar