četrtek, 19. maj 2016

Obleke naredijo človeka

Obleke so osebna izbira , ki prinaša svobodo in hkrati odgovornost. Vsaka oseba obleke izbira po svojem okusu in željah. Omejitev pri izbiri ni, razen pri višini investicije. Možno pa se je kljub temu dobro obleči svojim zmožnostim primerno. Potrebno je le imeti nekaj okusa, spremljati ponudb in na splošno biti v svetu oblačena domač ter razgledan.



Okus za obleke je od primera do primera različen. Pogledati je potrebno zgolj v svoji okolici, pa bomo spoznali, da imamo vsak svoj slog. Nekateri zavedno, drugi nezavedno, tretji pa odvisno od priložnosti. Kdor izbira obleke zavedno je oseba, ki skrbno izbira in mu ni vseeno kaj ima na sebi. Pri tem je usklajeno vse, od glave do pete. Naključju ni prepuščena niti obutev in razni dodatki. Vse je v slogu, usklajeno osebi, priložnosti in drugim zahtevam. Pravo nasprotje so osebe, ki obleke nosijo in izbirajo praktično nezavedno. Zanje je najbolj pomembna funkcija, torej zaščita pred zunanjimi vplivi. To pomeni, da je letnemu času primerna izbira, kar pomeni zunanjim temperaturam ustrezno. Pri izbiri niso zahtevni, niso redki primeri, ko nase navlečejo tisto kar je pri roki. Zlato sredino med tema dvema nasprotjema so osebe, ki izbirajo dinamično. V času, ko morajo obleke predstavljati osebo, sporočati točno določene predstave in vtise izberejo podobno kot oseba, ki ji ni vseeno kaj ima na sebi. Usklajene so barve, priložnostim primerno so prilagojene vse lastnosti. spremeni pa se slog oblačenja take osebe v prostem času.

Takrat je bolj podoben osebi, ki izbira sproščeno, velikokrat nezavedno. Pomembno mu je, da se dobro in sproščeno počuti, kaj ima takrat na sebi je praktično zanemarljivo. Kateremu slogu smo sami je odvisno od naše vzgoje, življenjskega sloga, poklicne dejavnosti in mnogih drugih dejavnikov. Dobro se je pri tem predvsem zavdati, da obleka naredi človeka. Velja tudi obratno, človek naredi obleke .

http://nama.si/oddelki/zanjo/obleke

Ni komentarjev:

Objavite komentar