sobota, 26. marec 2016

Aktivno perilo, osebna ustreznost

Aktivno perilo zagotavlja, da se med aktivnostjo ohranja optimalna telesna temperatura . Športne aktivnosti zahtevajo za dosego dobrih rezultatov poleg prispevka športnika tudi ustrezno opremljenost. Aktivno perilo je pomemben doprinos pri doseganju rezultatov. Ustrezna opremljenost pomeni, da imamo tako tehnično kot tudi osebno prilagojenost zahtevam primerno. Tehnična primernost pomeni, da lastnosti primerne vsem pogojem vadbe ali tekmovanja.



 V zimskih mesecih to pomeni, da mraz ni ovira za vadbo ali tekmovanje. Ampak obratno, rekreativec želi tekmovati oziroma vabiti. Aktivno perilo to omogoča. Tehnična primernost in lastnosti mu omogočajo, da se počuti enako udobno, kot v drugih delih leta. Bistven prispevek aktivno perilo prinaša z zagotavljanjem ohranjanja optimalno toplote ter odvajanjem vlage, ki nastane pri gibanju. Ker pa smo ljudje različni, je osebna prilagojenost, ki jo nudi aktivno perilo, prav tako pomembna. Posebno naprednejši izdelki zahtevajo večjo osebno prilagojenost, saj lahko le na ta način pridejo do izraza napredne lastnosti. V prvi vrsti je pomembna splošna osebna ustreznost, kar določajo velikost, nadalje izvedba ter model. Velikost je ena najpomembnejših lastnosti, saj v največji meri določajo primernost, uporabniku manj primerno ali neprimerno. Izbrati pravo velikost je velikokrat izziv izbire . Kar je pogosto prisotno pri novih modelih ali znamkah, s katerimi v preteklosti nismo imeli izkušnje . Izvedba in model šele s tem prideta do izraza. Obratno pa izvedba in model ne koristita, če velikost ni primerna.

Obstaja tudi individualna osebna ustreznost. Ta je prav tako pomembna, le da pri nekaterih osebah bolj, pri drugih manj. Kaže se predvsem v lastnostih, kot so barve, kroj in drugih podobno individualno primernih lastnostih. Aktivno perilo je na voljo v pisani paleti možnosti, zato ni nikakršne bojazni, da bi zaradi odličnih tehničnih lastnosti, morali nositi monotone modele. Lahko v njih izgledamo tako kot si sami želimo. Aktivno perilo je modra izbira za vse, ki so radi vedno aktivni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar