nedelja, 20. marec 2016

Bolečina v mišicah, ukrepajmo pravočasno

Bolečina v mišicah lahko omili pravočasno ukrepanje. Osnovna težava pravočasnega ukrepanja je v delovanju za nekaj, kar dejansko ne vidimo, opazimo in občutimo. Zato so mnogi skeptični, ter v dvomih, da je bolečina v mišicah lahko preventivno preprečena. V nasprotno nas lahko prepričajo nekatera znana in preverljiva dejstva. Zanje ni potrebno narediti nič posebno učenega ali zahtevnega, potrebno se je zgolj ozreti okrog sebe.



Bolečina v mišicah je pogosta težava oseb, ki se intenzivno ukvarjajo s športom. Tako lahko vidimo tisto, kar sami mogoče še ne opazimo in občutimo na sebi. Pozitivne spremembe, preko katerih bolečina v mišicah ne bo nastala lahko prinese že regeneracija, odpornost, primerna obremenitev. Kar imamo lahko vsi kot svojo lastnost, nekateri kot rečemo prirojeno, drugi pa z aktivnim delovanjem. Kar naravnanosti in slogu manjka je strokovna pomoč. Naravnanost in slog ne moreta nuditi učinkov v velikem obsegu, če počnemo karkoli narobe ali je narobe z našimi osebnimi lastnostmi, posledica pa bolečina v mišicah . Težava pri tem je, da se mnogi ne želijo soočiti s strokovnjaki. Imajo odklonilen odnos, lahko jim je nerodno, obstajajo tudi drugi razlogi. V pomoč bo mogoče zavedanje izkušenj iz drugih področji, kjer smo s strokovno pomočjo rešili težave. Žalostno pri tem je, da pri tehnologiji zaupamo stroki, posledično dobimo ustrezno pomoč. Pri osebnem zdravju pa je zaupanje težje vzpostaviti. Bolečina v mišicah je najpogosteje posledica poškodbe, prekomerne obremenitve, večkratnega natega mišice, virusne okužbe, stresa ali napetosti.

Prva pomoč je že prekinitev obremenitve, ledene obloge na mesto, kjer se pojavlja bolečina, naravna zdravila kot je arnika, masaža, gibanje, ki je zmerno, počitek in podobno. Predvsem se velja zavedati, da bolečina sporoča napačno ravnanje. Kdor zna prisluhniti telesu bo vzroke hitro odkril. Enako velja za osebe, ki jih bolečine pogosto prizadenejo. Bolečina v mišicah ima številne vzroke, preko njih pa tudi številni načini zdravljenja.

Več

Ni komentarjev:

Objavite komentar