sreda, 27. januar 2016

Varčevanje, izbira za vse

Varčevanje je dobra izbira za vse. Dobra izbira je varčevanje, ker omogoča prilagoditev vsem zahtevam. Finančna varnost je pogosto na prvem mestu oseb, katerim varčevanje predstavlja dobro ponudbo. Kaj je dobra ponudba lahko odloči predvsem sama oseba. Pri tem si lahko pomaga na razne načine, ki so v danem trenutku na voljo. Odločitev je mogoče sprejeti preko raznih kriterijev. V prvi vrsti je med naložbami najbolj cenjena varnost in donosnost.



Varnost nam zagotavlja, da bo naša investicija v času potrebe prestavljala možnost. Donosnost je pa zahteva po ustvarjanju več od vloženega. V mnogih primerih varnost in donosnost ni enostavno najti v eni ponudb. Mnogo ponudb nudi ali varnost ali donosnost. Tako, da z ponudbo, ki nam prinaša varnost, ne mremo dobiti ponudbo, katera ima tudi donosnost. In obratno. Ponudba, ki prinaša donosnost, v veliko primerih pomeni tudi tveganje. To tveganje je od primera do primera različno. V nekaterih primerih rezultat pomeni delo manjši donos, kot varna naložba. Kar je vsekakor nezaželeno. Ker želimo imeti s takšno odločitvijo več, kot pri varni naložbi. Zato so na trgu zelo priljubljene možnosti, kot je varčevanje. V tem primeru je na prvem mestu varnost, donosnost pa odvisno od izbire. Varnost nam varčevanje prinaša s tem, da sredstva varuje zakon po točno določenih kriterijih. S tem se izognemo slabemu vplivu zunanjih dogodkov na investicijo. Ker ti dogodki ne vplivajo na druge investicije. Morebitne slabše rezultate pa investicije, ki niso obremenjene s slabimi vplivi dogodkov, učinkovito ublažijo. Za bolj zahtevne je tudi poskrbljene. Tako imajo možnost, da izbiramo varčevanje, v prihodnosti ponuja številne odločitve oziroma spremembe. Vsekakor si bo vsak želel spremembe skladno s svojimi zahtevami.

Največkrat se spremembe zgodijo takrat, ko dosežki niso v sklad z zahtevami. Cilj sprememb je doseganje zahtev oziroma izboljšanj predhodnih rezultatov. Varčevanje je pametna odločitev za vse, ki ne željo svojo prihodnost prepustiti naključju.

Ni komentarjev:

Objavite komentar