torek, 12. januar 2016

Delo Maribor, moderna kadrovska stvarnost

Delo Maribor je klasična in sodobna kadrovska stvarnost . Najbolj prepoznavna lastnost, ki označuje delo Maribor je seznam območni prostih delovnih mest. Prosta delovna mesta , ki jih delo Maribor nudi, so več kot le črka na papirju oziroma oznaka na sodbenem mediju. Koristi so bistveno večje za vse udeležene. Brezposelne osebe, ki iščejo delo Maribor v upanju na uresničitev njihove zaposlitvene želje, lahko na seznamu vidijo več kot prosto delovno mesto.



Pomembno je videti širše. Osebe velikokrat iščejo točno določeno zaposlitev oziroma ožji krog. V primeru, da pogledajo širše se možnosti povečajo. Tako lahko vidijo priložnosti tudi zunaj kroga, ki so si ga sami začrtali. Predstavljajo jih druge ponudbe. Na drugi strani pa se tudi znotraj kroga, ki so si ga sami začrtali, lahko najdejo priložnosti. Tako številne priložnosti zahtevajo več, kot povprečje. Zahtevati več pomni, da so zahtevane večje sposobnosti in znanja. V veliko primerih ne gre za sposobnosti in znanja, ki zahtevajo leta izobraževanja in izkušenj. Ampak je lahko dovolj bistveno krajši čas za njihovo pridobitev. S tem lahko seznam, ki ga delo Maribor obsega, koristno izrabijo. Vse, kar se zahteva kot dodatna znanja in sposobnosti, dobimo jasno napisano. Potrebno je le bolj podrobno pogledati. Osnovna napaka je v tem, da seznam, ki ga delo Maribor prikazuje, osebe katere iščejo zaposlitev, bežno pregledajo. Pri tem velikokrat izločijo vse ponudbe, ki zahtevajo dodatna znanja in sposobnosti. Kar je napaka.

Saj je lahko to priložnost. Tako bi veljalo vsa ta dodatna znanja in sposobnosti vzeti kot motivacijo. Ob tem, ko se pregleduje prosta delovna mesta, se lahko sproti ugotovi, katera znanja in sposobnosti so dodatno največkrat zahtevana. S tem dobijo tudi dejansko sliko o tem, kje bodo lahko bolj uspešni, če navedena dodatna znanja in sposobnosti tudi osvojijo. Delo Maribor je priložnost za številne brezposelne osebe, kot tudi delodajalce.

http://mojazaposlitev.si/prosta-delovna-mesta/

Ni komentarjev:

Objavite komentar