ponedeljek, 11. januar 2016

Prehlad in domača lekarna

Prehlad lahko odpravi domača lekarna . Domača lekarna je danes vedno bolj iskan pojem. Pri negativnih posledicah, ki jih prinaša prehlad ali kaj podobnega, se velikokrat zavedamo slabih strani sodobnih pristopov. Sodobna medicina danes v veliko primerih napreduje, na žalost pa se velikokrat oddaljuje od dobrih praks iz preteklosti. Težava, ki je velikokrat prisotna je v tem, da želimo času primerno imeti učinke takoj, dostopne ter enostavne.



Vendar s tem lahko povzročimo dodatne težave. Človeški organizem ni stroj, ki z odpravo ene napake, deluje popolno. Pri človeškem organizmu so vsi deli in funkcije veliko bolj povezani. To pomeni, da popravilo ene napake ali funkcije na agresiven način, negativno vpliva na druge dele ali funkcije. Kar pomeni težavo za vse druge dele ali funkcije. Kar lahko prepoznamo takrat, ko imamo prehlad. Obstajajo umetni, sodobni načini, s katerimi odpravimo prehlad. Vendar ljudje, ki znajo prisluhniti svojemu organizmu v tem vidijo tudi težave. Prepoznajo jih preko slabšega delovanja drugih delov ali funkcij. Oziroma v točno določenih znakih. Ki pa niso prisotni takrat, če se poslužijo učinkovin domačih lekarn. S tem je možno, da se pridobi boljšo alternativo. Vendar ne čez noč, ampak postopoma. Ta način moramo videti kot prednost. Kar je prvi pogoj za doseganje pozitivnih učinkov. Pri tem moramo pozabiti hitro in učinkovito alternativo sodobnega časa, ki seveda ob učinkovanju negativno vpliva na druge dele ali funkcije človeškega organizma.

Slaba stran domače lekarne je v tem, da zaradi postopnega učinkovanja lahko težave ostajajo prisotne več časa. Vendar moramo to razumeti, kot bolj učinkovito zdravljenje z manj negativnimi vplivi na druge dele ali funkcije organizma. S tem bo prehlad lahko ostal prisoten nekoliko več časa. Vendar prehlad in njegovo odpravljanje ne bo botrovalo negativnim učinkom za druge dele ali funkcije organizma. Prehlad je prisoten tako dolgo, kot človeška vrsta, zato ima na voljo številne starejše kot novejše načine zdravljenja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar