četrtek, 14. julij 2016

Nike ultra boost, revolucija materialov

Nike ultra boost odlikujejo revolucionarni materiali . Materiali so razvojnim strokovnjakom vedno pomenili izziv, nike ultra boost je lep primer, kako izvedene namenske lastnosti izboljšajo izkušnjo uporabnikov. Obutev na splošno se laikom zdi sila enostavna zadeva : vzameš podplat, na njega pritrdiš zgornji del, dodaš vezalke, barve, vzorce in ostalo ter postaviš na prodajno polico. Vendar iste osebe v istem hipu znajo povedati, da je obutev med seboj zelo različna.



Primer odličnosti za športne aktivnosti je nike ultra boost. Ponaša se z genialne zasnove, ki je temeljila na zahtevah narediti športno obutev, ki bo imela odlično blaženje udarcev kot tudi dobro oporo. Praktično mora takšna obutev postati del telesa v času uporabe. Izziv je pri raznih nasprotujočih se zahtevah še toliko večji. Blaženje udarcev hkrati ne sme upočasniti tempa. Kar je na prvi pogled nemogoče, dokler ne spoznamo nike ultra boost. Dobra opora stopalu ter posledično večja stabilnost je prav tako zahteva, ki se težje ujema z lahkotnostjo izvedbe. Vendar razvoj znanosti pozna tudi za takšne izključujoče se zahteve učinkovite rešitve. Primere najdemo v nekaterih gradbenih podvigih, ki so stari nekaj tisočletji. Lahek in hkrati trden material dobimo še danes v naravi, umetnost pa je, kako ga oblikovati v uporaben izdelek. Posnemanje te genialnosti je vsak nike ultra boost posebej. Uporabnik občuti hkrati odlično oporo gibalnim sposobnostim, kot tudi lahkotnost med gibanjem. V drugih primerih te izkušnje niso tako dobre.

Krivec je prav genialnosti nike ultra boost izvedbe. Zato je izbira praktično nima alternativ, razlika pa se bo hitro prepoznala in tudi vnovčila. Posebno izrazito je to pri osebah, ki šport in rekreacijo jemljejo resno, ter ne puščajo nobene lastnosti naključju. Pri tako opremi, kot tudi sami aktivnosti. Na vsakem koraku se posledično počutijo varne, ker vedo, da bo v danem trenutku in zahtevi izvedba natančno takšna, ko so od Nike ultra boost pričakovali.

http://www.superge.si/infoportal/kategorija/tek/adidas-ultra-boosttm.html

Ni komentarjev:

Objavite komentar