četrtek, 21. julij 2016

Modna oblačila, dobra izbira

Modna oblačila so dobra izbira , ko svojim značilnostim dodamo ali poudarimo kar želimo. Ljudje imamo del svojih značilnosti zapisanih v genih, drugi del prispevamo sami, modna oblačila nudijo značilnosti poudariti ali dodati. Genski zapis velikokrat pomeni, da smo podobni svojim staršem ali drugim sorodnikom.



Kar je svojevrstna prednost pri izbiri. V primeru, da gre za enake ali podobne postave lahko iz dneva v dan opazujemo kako modna oblačila izgledajo v živo. Načeloma se vsi rje zgledujemo po slavnih osebah, na žalost pa pozabljamo pomanjkljivost, ki je velikokrat očem skrita. Na slikah so osebe lahko čisto drugačne kot v živo. Mnogim razlike odprejo oči, ko se v živo seznanijo s slavnimi osebami. Za začetek ni treba daleč na pot, ampak ostanemo na stari celini, lahko kar lepo doma. Na zaslonih ali slikah imamo številne manekenke domače scene. Mogoče se komu ne zdijo tako oh in sploh kot njihove globalno bolj znane vrstnice, vendar nam omogočajo, da prepoznamo, kako izgledajo modna oblačila iz slik in monitorjev v živo. Dogodkov in drugih javnih prireditev, kjer jih lahko opazujemo v živo je več kot dovolj. Na njih mnogi presenečeno ugotovijo, da kako daleč od ustvarjenih predstav je realnost. Slike in monitor lahko žensko nižje rasti povišajo, in pričarajo čisto drugačno predstavo, svoje dodajo njihova modna oblačila. Tako potem na prireditvah in drugih javnih dogodkih presenečeno zremo v drobceno bitje, ki je na slikah in monitorju izgledajo nekaj čisto drugega.

Pomembno pri tej izkušnji je, da si med znanimi osebami najdemo svoji postavi najbolj podobno, v prihodnosti bomo tako preko slik in zaslonov lahko ugotavljali, kakšna modna oblačila so za našo postavo najboljša in najbolj primerna. Vse kar moramo dodati je osebna nota, torej tisto, kar je po našem prepričanju na naši postavi primerno poudariti ali skriti. Modna oblačila izbirajmo sebi primerno.

http://www.nama.si

sreda, 20. julij 2016

Borelija znaki so resno opozorilo

Borelija znaki so resno opozorilo . Bolj učinkovita opozorila, zaradi katerih je več možnosti, da bodo borelija znaki jemani resno so : izpovedi bolnikov, statistika ter nasveti strokovnjakov. Izpovedi bolnikov, predvsem tisti, ki so za popolno okrevanje potrebovali več let, se dotaknejo vsakega normalnega človeka.



Nekateri bolniki so si deliti izkušnjo z javnostjo vzeli za svoje poslanstvo. Kar so sami doživeli potem, ko so se pojavili borelija znaki, ne želijo izkusiti nikomur. Statistika je vzpodbudna, spremlja pa se že več desetletji. Preko nje lahko izluščimo dejstvo, da so cepljenje, izobraževanja, informiranja ter drugi ukrepi privedli, do zmanjšanja bolnikov. Nasveti strokovnjakov nam omogočajo spoznati kaj so borelija znaki ter kaj je možno ukreniti preventivno. Nevarnost obstaja na celotnem ozemlju države. Klopi so zajedavci, ki iščejo kri za svojo rast, razvoj in obstoj. Razvijajo se preko več razvojnih faz, ki potekajo od jajčec, preko ličink, ter treh razvojnih faz od katerih zadnja predstavlja odraslega klopa. Za borelija znaki je značilno, da človeku lahko zagrenijo življenje, in velja za najbolj razširjeno bolezen, ki jo prenaša ugriz okuženega klopa. Klop ni vedno okužen, ugriz okuženega klopa se tudi ne razvije vedno v bolezen. Statistika je v tem primeru na strani obiskovalcev življenjskega prostora klopa, gre namreč za majhen procent. Število oseb, ki jih je prizadela borelija znaki ni vzpodbudno predvsem glede na sosednje dežele, kjer je cepljenje zajelo večji delež populacije. Zgleda vredno je tudi, da so pri tem sodelovali vsi : od predstavnikov farmacije do predstavnikov zdravstvene stroke ter seveda ljudje, ki so se cepili.

Možnosti za dodatno izboljšanje obstaja, spodbuden pri tem je upadajoči trend okužb v zadnjem desetletju. Poleg cepljenja obstajajo enostavnejši ukrepi, ki pa jasno ne morejo biti učinkoviti. Enostavnejši ukrep so obleka in obutev v barvi, na kateri je moč lažje prepoznati klopa ter zaščitna sredstva. Borelija znaki so opozorilo.

http://www.sos-klop.si/druge_bolezni/lymska_borelioza

sobota, 16. julij 2016

Sokovnik, modrost učinkovitega prehranjevanja

Sokovnik je človeška modrost prehranjevanja. Človek je prehranjevanje jemal resno predvsem takrat, ko je živel od narave. Danes imamo nešteto bolj ali manj umetnih alternativ, zato naravna prehrana velikokrat ne pride do izraza. Človeku je važno, da zadovolji svoje energetske potrebe hitro, na posledice se ne ozira. Posledice pridejo na vrsto kasneje, sokovnik takrat pridobi na svojem pomenu.



 Negativne posledice hitrega prehranjevanja z umetnimi alternativami naravne prehrane so znane, veljajo za zdravstveni problem sodobnega časa. Več kot zanimiva alternativa so sokovnik. Hranljive snovi pripravijo hitro in enostavno, mogoče jih je hitro zaužiti, organizem pa vse ponujene učinke bistveno hitreje izkoristi. Gre za podoben korak naprej, kot ga je ponujala hrana za športnike v preteklosti. S tem so športniki veliko pridobili. Pred, med in po tekmovanju ali treningu zato ni bilo več potrebno uživati gore hrane, ampak bistveno manjše količine. Na podobni logiki delujejo sokovnik. Pomembna je učinkovitost, barvitost pa lahko izbere uporabnik sam. Osnovne informacije bo dobil ob nakupu, vse ostalo pa lahko sam eksperimentira. Vsa živila namreč niso enako primerna za sokovnik, saj imamo tako tista, ki dajo manjše kot večje koristne količine. Na drugi strani pa je razlika v okusu. O okusih se sicer ne debatira, dejstvo pa je, da večini neprijetni okusi ne veljajo za priljubljene. Vedno pa seveda obstajajo izjeme, z razlogom ali brez razloga. Zato je sokovnik tudi poučna naprava za raziskovanje lastnosti hrane.

To ni bilo mogoče v preteklosti, ker nismo imeli naprave, za pripravo hrane na tak način. Naprava je v tem pogledu prej revolucija kot evolucija prehrane, saj se marsikaj do sedaj znanega obrne na glavo. Vsekakor pa velja pred nakupom pridobiti čim več koristnih informacij, predvsem neodvisnih. Viri takšnih informacij so ljudje, ki sokovnik že uporabljajo ter znajo povedati tudi negativne lastnosti, na katere velja biti ob nakupu pozoren ter se jim na splošno izogibati.

četrtek, 14. julij 2016

Nike ultra boost, revolucija materialov

Nike ultra boost odlikujejo revolucionarni materiali . Materiali so razvojnim strokovnjakom vedno pomenili izziv, nike ultra boost je lep primer, kako izvedene namenske lastnosti izboljšajo izkušnjo uporabnikov. Obutev na splošno se laikom zdi sila enostavna zadeva : vzameš podplat, na njega pritrdiš zgornji del, dodaš vezalke, barve, vzorce in ostalo ter postaviš na prodajno polico. Vendar iste osebe v istem hipu znajo povedati, da je obutev med seboj zelo različna.



Primer odličnosti za športne aktivnosti je nike ultra boost. Ponaša se z genialne zasnove, ki je temeljila na zahtevah narediti športno obutev, ki bo imela odlično blaženje udarcev kot tudi dobro oporo. Praktično mora takšna obutev postati del telesa v času uporabe. Izziv je pri raznih nasprotujočih se zahtevah še toliko večji. Blaženje udarcev hkrati ne sme upočasniti tempa. Kar je na prvi pogled nemogoče, dokler ne spoznamo nike ultra boost. Dobra opora stopalu ter posledično večja stabilnost je prav tako zahteva, ki se težje ujema z lahkotnostjo izvedbe. Vendar razvoj znanosti pozna tudi za takšne izključujoče se zahteve učinkovite rešitve. Primere najdemo v nekaterih gradbenih podvigih, ki so stari nekaj tisočletji. Lahek in hkrati trden material dobimo še danes v naravi, umetnost pa je, kako ga oblikovati v uporaben izdelek. Posnemanje te genialnosti je vsak nike ultra boost posebej. Uporabnik občuti hkrati odlično oporo gibalnim sposobnostim, kot tudi lahkotnost med gibanjem. V drugih primerih te izkušnje niso tako dobre.

Krivec je prav genialnosti nike ultra boost izvedbe. Zato je izbira praktično nima alternativ, razlika pa se bo hitro prepoznala in tudi vnovčila. Posebno izrazito je to pri osebah, ki šport in rekreacijo jemljejo resno, ter ne puščajo nobene lastnosti naključju. Pri tako opremi, kot tudi sami aktivnosti. Na vsakem koraku se posledično počutijo varne, ker vedo, da bo v danem trenutku in zahtevi izvedba natančno takšna, ko so od Nike ultra boost pričakovali.

http://www.superge.si/infoportal/kategorija/tek/adidas-ultra-boosttm.html

Borelija znaki nekaj dni do nekaj let po okužbi

Borelija znaki so znak, da nas je prizadela lajmska borelioza . Znaki nastanejo od nekaj dni do nekaj tednov po ubodu okuženega klopa, v nekaterih primerih pa se pojavijo po nekaj letih. V Sloveniji je povzročitelj borelija znaki navaden klop, strokovno Ixodes ricinus . Klop je bitje, ki se hrani s krvjo gostitelja, s hranjenjem, ki traja odvisno od razvojne faze različno dolgo, si zagotovijo možnost razvoja v naslednjo razvojno fazo.



 Življenjski ciklus se začne potem, ko samica odraslega klopa izleže jajčeca, iz njih se v izležejo ličinke, preko več levitev se preobrazijo v odraslega klopa. Med razvojnimi fazami so Nimfe in odrasli osebki klopov sodijo med najpomembnejše prenašalce povzročiteljev borelija znaki. V naravi so najpogostejši na območjih z visokim odstotkom vlage ter veliko vegetacije na katerih se skrivajo pred naravnimi sovražniki ter prežijo na žrtvi. Najpogostejši borelija znaki z ugrizom klopa se nahajajo na območju celotne Slovenije. Za razliko od borelije je največ primerov klopnega meningoencefalitisa na območju ljubljanske regije, Koroške in Gorenjske. Zdravljenje borelija znaki je najuspešnejše preko zgodnjega odkrivanja bolezni. Še bolje pa je storiti korak prej z načinom življenja, zaščito oblačil in obutve, pregledom in ostranitvijo prisesanih klopov po prihodu domov, zaščito z repelenti ter seveda cepljenje. Statistično je cepljenje uspešno, kdor ima do njega zadržke se kot rečeno pred borelija znaki zaščiti z ustrezno obleko, obutvijo in kemijskimi sredstvi. V vročih poletnih mesecih, ki veljajo za najugodnejše življenjsko obdobje klopov, velja pred odhodom v naravo temeljito razmisliti o ustrezni zaščiti.

 Vročina, predvsem pa aktivnost in posledično znojenje ne gredo skupaj z dolgimi rokavi in visoko obutvijo, vendar obstajajo dobre alternative. Obleka tekačev, kolesarjev in podobnih rekreativcev obstaja tudi v izvedbi z dolgimi rokavi, zračenje jasno ni tako dobro kot pri izvedbah z kratkimi rokavi, vendar je z upoštevanjem možnosti Borelija znaki več kot dober kompromis.

torek, 12. julij 2016

Facebook oglaševanje, modro ravnanje

Facebook oglaševanje je modro ravnanje . Modro ravnanje je facebook oglaševanje, ker lahko naročnik doseže večje učinke. Potrebno pa je zavedanje razlik, v primerjavi z drugimi možnostmi. Vsak, ki nudi trgu izdelek ali storitev ve, da je njegova učinkovitost trženja odvisna od tega, kako bodo potencialni kupci izvedeli za njegovo ponudbo. Danes namreč ni več vprašanje postaviti oglas, pomembno je dobiti učinkovitost.



V veliki meri se lahko na učinkovitost računa takrat, ko je kampanja prilagojena potencialnim kupcem. Za facebook oglaševanje je značilno, da ima večje možnosti v segmentu, kot jih ponujajo drugi mediji. Mora pa biti zelo skrbno izvedeno, če želimo uspeh. Zavedati se je potrebno predvsem drugačnih značilnosti uporabnikov. Splet se je od skromnih začetkov pred več kot dvema desetletjema do danes razvil na razna področja. Lahko ga tudi razumemo kot več kontinentov, tako kot je zemeljsko površje razdeljeno na več bivanjskih prostorov oziroma površin. Te pa so med seboj hkrati različne in imajo hkrati nekatere skupne lastnosti. Podobno facebook oglaševanje cilja na okolje in skupnosti, ki imajo določene značilnosti v primerjavi z drugimi mediji. Prednosti so v nekaterih primerih več kot odlične. Kar je razlog več za zaupanje. Ena poglavitnih je občinstvo, kar je samo po sebi pogoj za dobro oglaševanje . V primeru, da velikega občinstva ni, naročnik ne mora računati na učinkovitost. Obratno lahko, ko izbere facebook oglaševanje računa na uspeh že zaradi velike množice občinstva.

 Prednosti se s tem ne zaključijo. Medij omogoča prepoznavanje ciljnih kupcev na enostaven način, možno pa je tudi meriti učinkovitost ter na podlagi ugotovljenega izvesti morebitne dodatne ukrepe. Zato tudi facebook oglaševanje postaja vedno bolj zanimivo. Naročniki se tega zavedajo, temu primerno se veča število kampanj, posledično pa je na voljo tudi več izkušenj. Facebook oglaševanje je za naročnike več kot odlična izbira, saj lahko pridobijo več kot le oglasni prostor.


nedelja, 10. julij 2016

Marketing automation, korak naprej

Marketing automation je trženje potem, ko je zaznana spletna izkušnja uporabnika . Uporaba spleta, katero spremlja marketing automation velikokrat poteka po določenem vzorcu. Vsak uporabnik spleta ima na internetu svoje priljubljene strani, strani katere redno obiskuje, velikokrat obisk tekom dneva poteka rutinirano. Vse to omogoča, da marketing automation, zanimanje za izdelek ali storitev prepozna.



Poteka preko spremljanja aktivnosti, preko pridobljenih rezultatov pa se oblikuje načine, načrtuje ter nenazadnje izvede in meri uspešnost. Aktivnost mora biti osebno prilagojena, če želi pridobiti zanimanje potencialnega kupca. Osnovno zanimanje je kupec že izrazil z obiskom in drugimi spletnimi aktivnostmi. Vse kar potrebuje v nadaljnjem koraku je njemu najboljša ponudba. Vendar je izvedba, ki jo podpira marketing automation , ves prej kot enostavna. Kupci so med seboj različni, razlike so tudi v blagu in storitvah. Pri nižjih investicijah je povpraševanje manj zahtevno, večja pa je konkurenca. Obratno višje investicije povpraševanje dvignejo na višji zahtevnostni nivo, konkurenca je tej nalogi ustrezno manjša. V vsakem primeru pa mora marketing automation sprožiti kompanijo v pravem trenutku in na pravi način. Kupec, ki preko spleta išče ponudbo je zainteresiran, pri višjih investicijah je lahko že ugodna cena razlog za nakup. Poleg cene je lahko zanimiva dodatna ponudba, boljše poprodajne storitve in podobno. Ker kupec dobi dobro ponudbo ne bo razmišljal veliko. Na drugi strani je marketing automation preko njegovih aktivnosti ugotovil, kaj manjka do dokončne odločitve.

V primeru, da bi se ponudba nadaljevala nespremenjena, kupec ne bi sprejel odločitev. Z prilagoditvijo pa ne bo veliko razmišljal, ker je pred tem pregledal nešteto ponudb ter na podlagi te izkušnje izoblikoval kriterije. Ko so ti izpolnjeni izvede odločilni korak, včasih tudi če nakup ni bil prioriteta. Zaveda pa se, da je po njegovih izkušnjah dobra ponudba, glede na izkušnje pa je redka priložnost. Marketing automation ponuja sodobne rešitev spletnemu trženju.