nedelja, 26. junij 2016

Vzajemni skladi, razpoloženje na trgu

Vzajemni skladi so odraz naložbene klime . Za prepoznavanje naložbene klime so pomembni vsi naložbeniki. Njihove odločitve, pa kažejo na to, kako priljubljena odločitev so vzajemni skladi. Načeloma je naložbenik vsaka oseba, ki investira, za prepoznavanje razpoloženja pa so najbolj pomembni naložbeniki, kateri predstavljajo starostne skupine v razponu od polnoletnosti do upokojencev.



Pred polnoletnostjo je domena naložb v rokah staršev ali skrbnikov, upokojenci pa bolj kot vlagajo črpajo privarčevana ali ustvarjena sredstva. Oseba, ki je ravno postala polnoletna ima drugačne ambicije, kot oseba v srednjih letih. Temu primerno so za različne skupine zanimivi različni vzajemni skladi. Oseba, ki dobro začenja zajemati življenje s polno žlico ima ambicije, življenjska pričakovanja so visoka. Cilje investicij si postavljajo na različnih osnovah. Kdor nima doma, bo verjetno imel namen pridobitve, do pokojnine je še daleč, tudi za razmišljanje o šolanju otrok je prezgodaj. Ima pa seveda možnost, da začne tudi na tem področju oblikovati prihranke. Razmišljanje o šolanju postane najbolj zanimivo ob njihovem rojstvu, vzajemni skladi lahko predstavljajo dobro odločitev. Oseba srednjih let ima obratno dom ustvarjen, otroci so lahko že odrasle osebe, razmišlja predvsem o prihrankih za obdobje, ko ne bo več delovno aktivna. Pokojninska politika trenutno kaže, da bodo vzajemni skladi dobrodošla dopolnitev predvidenih prejemkov iz pokojninskega sklada. Možnosti in cilji so seveda številni. Nekateri imajo dom oziroma njegovo osnovo že v času ko postanejo polnoletne osebe. Zanima jih kvečjemu njegova posodobitev oziroma ureditev v skladu z potrebami.

Za pokojnino nekatere v srednjih letih ne skrbi pretirano, ker so v preteklosti pridobili dovolj premoženja, zanima jih predvsem uživanje prihrankov. V vsakem primeru pa so vzajemni skladi lahko dobrodošel sklad za vsak slučaj, ker kljub dobrim obetom nikoli ne vemo kaj nas čaka v prihodnosti. Temu primerno je dobro, da vzajemni skladi z majhnimi vendar konstantnimi vlaganji poskrbijo za večjo varnost in brezskrbnost.

http://varcevalnica.alta.si/novica/z-vzajemnimi-skladi-do-stanovanja

Ni komentarjev:

Objavite komentar