sreda, 1. junij 2016

Nakup delnic, osebna investicija

Nakup delnic je lahko dobra osebna investicija . Za nakup delnic se zanimajo predvsem osebe, ki se zavedajo trenutnega stanja na finančnih trgih, ter oseb, katere bi si z njim rade zagotovile boljšo prihodnost . Zavedanje trenutnega stanja na finančnih trgih je poznavanje donosov, likvidnost, fleksibilnosti, možnosti naložb ter številne druge značilnosti.



 Na finančnih trgih je priljubljenost manj donosni naložb še vedno velika, pričakovati pa je spremembe. Varčevalci se bodo postopoma spreminjali v naložbenike, ki bodo strmeli k bolj tveganim vendar bolj donosnim naložbam. Tipičen primer je nakup delnic. V primerjavi z klasičnimi in danes razširjenimi opcijami ponuja večje tveganje, hkrati pa tudi možen večji donos, pridobi se tudi likvidnost ter številne drugega boljše lastnosti. Varčevalci se bodo v naložbenike spremenili predvsem zaradi manjše donosnosti priljubljenih oblik varčevanja ter spremenjenih zahtev vsakdanjika. Zdi se učeno, vendar je preprosto. Pogledati je potrebno zgolj donosnost nekaterih priljubljenih oblik ter na drugi strani prisluhnit novicam, ki nam govorijo o spremembah vsakdanjika v prihodnosti. Boljša prihodnost ima največkrat zagotoviti večja denarna sredstva za načrtovane ali ne pričakovane naložbe v prihodnosti, omogoči jih lahko nakup delnic. To je lahko pokojnina, šolanje otrok, nakup nepremičnine ali razne druge večje potrebe po denarnih sredstvih v bolj ali manj oddaljeni prihodnosti. Pokojninska politika se spreminja, vedno bolj jasno je, da pokojninska blagajna ne bo mogla zagotoviti učinkovitega vira financiranja osebnih potreb osebe v pokoju. Potrebno bo razmišljati o dodatnih virih.

O tem je moč v medijih veliko videti in slišati, nakup delnic je zelo dobra alternativa. Možnosti je veliko, delnice ponujajo zelo neposredno in učinkovito izkušnjo. Če se obratno odločimo za posredovanje finančne ustanove moramo računati z določenimi stroški, ki bodo namenjeni njihovemu poslovanju. Na drugi strni nakup delnic ne prinaša takšnih stroškov, saj jih po izvedenem nakupu praktično ni več. Nakup delnic je dobra rešitev.

Ni komentarjev:

Objavite komentar