četrtek, 18. februar 2016

Kolo, izkušnje uporabnikov

Kolo dobro izberemo, če upoštevamo izkušnje uporabnikov . Med seboj so uporabniki zelo različni. Nekateri kolo uporabljajo kot prevozno sredstvo, drugi se z njim rekreirajo. Različen namen uporabe narekuje številne lastnosti. Tako je lahko kolo prilagojeno pogostejši uporabi ali pa manj aktivni in intenzivni uporabi. Preko teh zahtev ima kolo že v osnovi drugačno zasnovo ter drugačne zahtevane ali upravičene lastnosti.



Manj intenzivna uporaba pomeni, da se bo potrošni material na kolesu manj obrabljal, kar pomeni, da je lahko dobra izbira cenovno dostopna ponudba. Drugače pa je z bolj intenzivna uporaba bistveno bolj obremenjuje in izrablja vitalne dele kolesa. Kar pomeni, da morajo biti bolj kakovostni, če želimo varno uporabo. Športna oprema je namenjena izvajanju športnih aktivnosti. izbira športne opreme je velika in hkrati zahtevna. Osebi, ki jo bo uporabljala se mora v celoti prilagajati in služiti svojemu namenu. V prvi vrsti so za prilagajanje pomembne lastnosti, kot so velikost, vrsta, izvedba in podobne lastnosti. Zelo pomembna lastnost je tudi cena. Ta velikokrat določa izbrane lastnosti. Načeloma človek lahko kupi toliko, kolikor mu proračun omogoča. Vsak si sicer želi preko svojih možnosti, veliko ljudi to tudi počne, vendar so lahko koristi zaradi neprimernosti pičle. Izbira bi bila veliko lažje, če bi se upoštevale izkušnje ali pa omejilo na lastnosti, ki jih potrebujemo. Pridobljene izkušnje so lahko naše ali pa tuje.

Naše so neposredne, izkusili smo jih na svojih koži. Imajo pa negativno plat, katero izboljšajo tuje izkušnje in aktualne informacije. Vse kar smo izkusili na svoji koži je preteklost, o sedanjosti v tem primeru vemo veliko manj. Ko izbiramo kolo lahko osebne ali tuje uporabniške izkušnje pripomorejo k dobri odločitvi. Sami najbolje vemo, kaj smo izkusili v preteklosti, kaj se nam zdi vredno investirati in kaj je nesmisel kupovati. Tuje izkušnje lahko dodatno pomagajo kolo izbrati bolje. Kolo je prevozno sredstvo, lahko pa tudi športni rekvizit.

http://hervis.si/kolo

Ni komentarjev:

Objavite komentar