petek, 12. februar 2016

Izčrpanost, nepravilen način življenja

Izčrpanost je nepravilen način življenja . Veliko ljudi misli, da je izčrpanost značilnost določene populacije. Vendar gre za napačno razmišljanje, saj izčrpanost prizadene veliko širši krog populacije. Tako tudi osebe, ki bi jim na prvi pogled ne pripisali možnosti, prizadene izčrpanost. Vzroki so različni. V vsakem primeru pa izčrpanost z drugo besedo pomeni nepravilno ravnanje . Možnih nepravilnih načinov ravnanja je veliko.



Danes je pogosto aktivno življenje in aktivni življenjski slog. Ki ni napačen, če se v aktivnostih ne pretirava. Človek ima idealno odmerjen čas za profesionalne aktivnosti, aktivnosti prostega časa in počitek, lahko enostavno prepoznan. Omogoča nam vsem znana merila enota ter merilna naprava. Omogoča ne le prepoznavanje, ampak tudi enakomerno razdelitev. To pomeni, da je z enakim deležem profesionalnih aktivnosti, prostočasnih aktivnosti ter počitkom, vzpostavljeno ravnovesje. Prekoračitev ene aktivnosti, na račun okrnjenja druge aktivnost lahko povzroči probleme. Ti problemi seveda niso v vseh primerih enaki, ampak so zelo različni in osebno določeni. Tako imamo osebe, ki vse deleže nimajo enakomerno razdeljene po naravni poti. Obstajajo primeri, ki potrebujejo bistveno manj počitka za učinkovito regeneracijo. To pa ne pomeni, da s preostalim časom lahko počnejo karkoli oziroma lahko pretiravajo. Vsako pretiravanje se izkaže za nepravilno. Na krajši ali daljši rok. V kratkem času nas lahko težave doletijo predvsem v blažjih posledicah. Nevarno pa je, če vplivajo na nepravilno izvajanje profesionalnih ali prostočasnih aktivnosti. Ter posledično lahko vodijo do večjih težav preko poškodb, bolezni in podobnih negativnih posledic.

Organizem pri tem velikokrat sam opozarja na resnejše težave, čeprav se tega ne zavedamo. Razne bolečine nam govorijo, da z določenim delom organizma nekaj ni uredu. Problem sodobnega človeka pri tem je, da bolečino ne jemlje resno, ter preko farmacije poišče napačne načine. S tem izčrpanost postane večji problem kot si lahko mislimo. Izčrpanost mora človeka strezniti in motivirati pri spremembi načina življenja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar