sobota, 25. april 2015

Prehranska dopolnila bogatijo prehrano

Prehranska dopolnila nam bogatijo prehrano . Velja pa se zavedati omejitev, ki jih imajo prehranska dopolnila. Predvsem prehranska dopolnila niso nadomestilo za raznovrstno in uravnoteženo hrano. Sicer pa so danes prehranska dopolnila lahko koristna, če jih pravilno jemljemo. Pravilno se prehranska dopolnila jemljejo, če poznamo njihove učinkovine, morebitne stranske učinke ter potreb človeškega telesa. Potrebe človeškega telesa so različne.



Človek je najprej individualna oseba, ki ima točno določene značilnosti delovanja telesa, ter točno določene telesne značilnosti. Prehranska dopolnila mu lahko koristijo pri izčrpanosti, stresti ter drugih negativnih posledicah vsakdanjega življenja. Zavedati pa se ob tem mora, da so prehranska dopolnila koristna v izjemni primerih. Veliko bolje se je opreti na klasične in naravne metode zdravljenja ter izboljševanja stanja. Izčrpanost je posledica prevelike obremenitve ali pa nezadostnih pogojev za opravljanje določene aktivnosti. Pretirana obremenitev se na krajši rok prepozna z raznimi bolečinami, na dolgi rok pa se lahko akumulirajo v večje okvare. Velikokrat napačno razmišljamo, da lahko določeno aktivnost na hitro opravimo, s tem pa zmanjšamo negativne učinke ali pa mislimo, da bomo tako najhitreje odpravili negativne posledice. V večini primerov ravnamo napačno. Vedno velja pravilo, da je optimalna obremenitev najboljša. Če to pomeni več aktivnosti, več porabe časa ali podobne posledice nič zato. Prihranek se nam bo poznal čez daljše časovno obdobje. Takrat bomo lahko živeli brez negativnih posledic.

Za stres obstajajo enaka naravna zdravila. Izpostavljenost stresu se lahko odpravi z blaženjem aktivnosti in intenzivnosti določenega početja. Stres je velikokrat zavestno prisoten, saj človek misli, da je takrat dovolj aktiven pri svojem početju. Pravilneje je razmišljati, da je stres znak, da nekaj počnemo narobe. Veliko bolje je, če isto stvar opravimo brez stresa. Zahtevala bo mogoče več časa, nekaj več aktivnosti, vendar bo opravljena brez negativnih posledic, ki svoje nenegativne učinke kažejo predvsem v prihodnosti. Prehranska dopolnila so del sodobne prehrane.

Več o tem

Ni komentarjev:

Objavite komentar