nedelja, 19. april 2015

Nogomet je priljubljen

Nogomet je priljubljen šport . Priljubljen šport je nogomet pri nas in v širši regiji. Poleg tega je nogomet priljubljen še na drugih celinah. Priljubljenost je nogomet dosegel v zadnjih nekaj desetletjih. Posebno priljubljen je postal nogomet z napredkom, ki ga zaznamuje globalna realnost in napredek informacijske tehnologije. Danes nogomet lahko spremljamo praktično povsod. Nogometne tekme so lahko na različnih nivojih.



Različni nivoji obstajajo v paleti od lokalnih nogometnih tekem, preko evropskih, do svetovnih in drugih tekem. Odmevnost tekme lahko določajo igralci ali moštva, veliko o odmevnosti govori tudi število gledalcev. Nogomet je posebno priljubljen ob odmevni dogodkih kot je svetovno ali evropsko nogometno prvenstvo, ter raznih odmevnih turnirjih. Takšno odmevnost nogomet doseže zaradi igralcev, moštev, pomembnosti tekmovanja in drugih lastnosti določene nogometne tekme. Priljubljenost povečujejo razni navijaški klubi, ki so organizirani povsod, kjer je navdušenje nad nogometom, nogometno ekipo, posebno izrazito. Nogometni navdušenci so osebe, ki nogomet intenzivno in aktivno spremljajo. Med njimi se dobi posameznike, ki so živi leksikoni podatkov s področja nogometa. Nogomet bo v prihodnosti doživel napredek. K temu nas prepričujejo aktivnosti, ki imajo za cilj razširitev priljubljenosti nogometa v dežele in na celine, kjer danes nima tako velikega zanimanja kot na stari celini ali nekaterih drugih kontinentih. V ta namen so namenjene mnoge organizacijske in druge aktivnosti.

Nogomet ima zaradi svoje odmevnosti lahko tudi veliko sporočilno vrednost. Ker so nogometni igralci priljubljene med gledalci in splošno znane osebe v svetovnem merilu, lahko imajo njihove geste, dejanja in početja, velik pomen in veliko sporočilno vrednost. Primere takšne velike sporočilne vrednosti dejanja, geste ali početja svetovno znanih nogometašev ni težko najti, nekateri so zelo aktualni. Dobrodošlo je, da gre primere z dodano vrednostjo oziroma primere, ki koristijo širši skupnosti. Toliko bolje je, če so nameni humanitarne in dobrodelne narave. Nogomet je šport, ki ima veliko odmevnost tudi zunaj nogometnih igrišč.


Ni komentarjev:

Objavite komentar