nedelja, 15. december 2013

Konferenca Hrvaška ima bogato spremljevalno ponudbo


Konferenca Hrvaška se odvija v velikih dvoranah hotelov, ki omogočajo v kombinaciji z vrhunskimi uslugami, kar se tiče najbolj sodobne opreme in s pestrim spremljevalnim dogajanjem možnost za organizacijo tudi najbolj zahtevnih konferenc in kongresov. Ne le sama konferenca, še večja priložnost je tako imenovani konferenčni turizem, ki je eden izmed najbolj ključnih produktov na Hrvaškem in je v visokem vzponu. Prav to je področje, ki lahko v teh kriznih časih, v katerih živimo, ponudi zares veliko. Konferenca Hrvaška je dogodek, ki številnih velikim hotelom povišuje stopnjo zasedenosti. In kar je še pri tem najbolj pomembno je to, da se to zgodi tudi izven glavne turistične sezone. Tako imenovani kongresni turisti so praviloma ljudje, ki so v višjem dohodkovnem razredu, velika večina njih pa po končanem kongresu svoje bivanje še podaljša in tako zares okusi, kaj mu ta prijetna mediteranska država tudi v resnici lahko ponudi.
Konferenca Hrvaška se odvija tako rekoč po celotni Hrvaški, a veliko več je takšnih hotelov, ki ponujajo svoje velike konferenčne dvorane, združene v konferenčne centre prav ob morju. Če samo pogledamo Istro, ki nam je zelo blizu, lahko ugotovimo, da je pri njih kar nekaj takšnih možnosti. Hotel Lone predstavlaj srce Maistrine konferenčne ponudbe. S sestrskimi hoteli po celotni Istri predstavlja izvrsten izbor za vse, ki pripravljajo velika dogajanja, z več kot 3000 sodelujočimi, lahko pa nudijo možnosti za Konferenco Hrvaška, z manj sodelujočimi. Največja dvorana, ki jo najdete v sklopu tega hotela, ima kapaciteto kar 650 mest, največja dvorana v celotni Istri pa ima kar 1800 mest. Zelo priljubljena je Konferenca Hrvaška, ki se odvija v Rovinju, mestu, ki ima za najrazličnejše mednarodne konference velike potenciale, zato ga upravičeno imenujejo za eno najboljših kongresnih destinacij. Konferenca Hrvaška pa se velikokrat odvija tudi v Opatiji, odlični destinaciji za tovrstne dogodke.
Več informacij

sreda, 27. november 2013

Converse all star, legendarna športna obutev

Converse all star so bili prvi športni copat, ki je bil v osnovi namenjen igranju košarke. Podjetje Converse je svojo znamenito športno obutev all star prvič izdelalo v letu 1908, ko je Marquis M. Converse ustanovil tovarno, ki je proizvajala predvsem obutev z gumijastimi podplati za moške, ženske in za otroke, že kakšno leto po ustanovitvi podjetja pa so izdelali tudi 4000 parov čevljev na dan. Od leta 1915 so njegove platnene copate, oziroma teniske nosili vsi igralci na teniških terenih. Dve leti kasneje, so se rodili legendarni športni copati Converse all star, ki so bili namenjeni igralcem košarke, svojo izjemno popularnost pa so doživele takrat, ko jih je izjemni košarkar Chuck Taylor proglasil za svoje najljubše.
Do leta 1966 je Converse proizvajal le bele in črne, kaj kmalu pa so se uvedle tudi nove barve, ki so ustrezale košarkarskim ekipam. Converse all star je začelo sčasoma izdelovati športne copate iz vedno novih materialov, kot je bila koža, džins, konoplja, naredili so celo ženski model s petko. Converse all star so bile najprej res oblikovane kot športni copat, ki je bil namenjen za profesionalne košarkarje, a je kaj kmalu pridobil na izjemni popularnosti med popolnoma navadnimi ljudmi. Športni copati Converse all star so zaradi svojega posebnega dizajna in same strukture zelo priljubljene tako med različnimi športnimi aktivnostmi, kakor tudi za nošnjo v prostem času.
Da so tako imenovane »allstarke« poznane tudi zunaj meja Amerike, je bila kriva predvsem druga svetovna vojna. Verjeli ali ne, a med vojaškim urjenjem so jih nosili tudi ameriški vojaki, podjetje pa je v viharnem vojnem času proizvajalo tudi vojaške škornje, jakne, zaščitno obleko in ostale vojaške stvari. Za svoje so jih vzele številne filmske zvezde in tako so dobile še večji zagon. Converse all star so športni copati, ki jih obožuje ves svet.

sreda, 13. november 2013

Mreženje in proaktivno iskanje zaposlitve

Pri iskanju zaposlitve je mreženje eden izmed najbolj učinkovitih načinov. Mnogi neizkušeni iskalci zaposlitve se prijavijo v register brezposelnih, ki ga vodi Zavod za zaposlovanje Republike Slovenije in čakajo, da jih najde delo. Vendar pa je potrebno kar takoj in na zelo neposreden način povedati, da je to izjemno neučinkovit način iskanja dela. Predvsem neučinkovit je v današnjih časih, ko je dela čedalje manj in brezposelnih čedalje več. Zato pa pravimo, da je ključno mreženje, ki gre z roko v roki s tako imenovanim proaktivnim iskanjem zaposlitve.

Kaj pomeni mreženje in proaktivno iskanje zaposlitve? Mreženje pomeni ustvarjanje poznanstev, ustvarjanje novih stikov z ljudmi, s katerimi si delimo sorodne interese oziroma imamo nekaj skupnega. Proaktivno iskanje zaposlitve pa pomeni predvsem to, da je iskalec ves čas v pripravljenosti za sprejemanje informacij, ki mu lahko priskrbijo delo, da neprestano išče nove možnosti in je predvsem kreativen pri celotnem procesu iskanja svoje zaposlitve. Rekli smo, da je mreženje potrebno združiti s proaktivnim iskanjem zaposlitve. Praktični primer je uporaba socialnih omrežij kakršno je Facebook. To je zgleden primer za to, kaj omogoča mreženje. S svojimi sorodniki, prijatelji in znanci ste prek Facebooka povezani, kar je omogočilo elektronsko mreženje. Če imate veliko Facebook prijateljev, lahko vsem poveste, da iščete zaposlitev. S tem, ko boste to povedali vsem svojim Facebook prijateljem, se bo zagotovo znašel kdo, ki bo posredoval vaše sporočilo naprej njegovim prijateljem, tako da bo informacija dosegla ljudi, ki sploh niso vaši Facebook prijatelji. Mreženje prek spletnih socialnih omrežij tako omogoča, da veliko število ljudi izve, da iščete delo, to pa znatno poveča možnosti, da z vami naveže stik nekdo, ki potrebuje prav vas. Socialna omrežja so izjemno uporabno orodje za proaktivno iskanje zaposlitve. Mreženje prek njih vam omogoča, da hitro komunicirate in tudi sami iščete priložnosti na straneh podjetij, kjer se lahko tudi sami ponudite, če prepoznate, da bi vas lahko potrebovali.
http://www.mojazaposlitev.si

četrtek, 31. oktober 2013

Zdravstvena zavarovalnica v Sloveniji


Zdravstvena zavarovalnica pri nas v Sloveniji opravlja pomembno družbeno odgovorno funkcijo. Slovenski javni zdravstveni sistem deluje po principu, ki ga omogoča zdravstveno zavarovanje. Prek njega se v državno zdravstveno blagajno stekajo sredstva, ki jih zavarovanci vplačujejo s plačevanjem premij. Pri nas je urejeno tako, da je višina premije za zdravstveno zavarovanje enaka za vsakogar, ne glede na premoženje, ki ga ima, in ne glede na to, koliko koristi zdravstvene usluge. Zavarovalnica, pri kateri ima oseba sklenjeno dodatno zdravstveno zavarovanje, je lahko ena izmed naslednjih: Vzajemna, Triglav ali Adriatic Slovenica. Zelo pomembno je poudariti to, da ima vsaka zavarovalnica enako višino premije za dodatno zdravstveno zavarovanje. Vsaka ima lahko sicer kakšne neodvisne popuste, ki se obračunava običajno glede na vrsto plačevanja premije, za katero se zavarovanec odloči.

Spletno sklepanje zavarovalne pogodbe vam lahko prinese za kakšen odstotek nižjo premijo. Vendar pa tukaj ne morete pričakovati, da vam bo zavarovalnica naredila velik popust. Do njega lahko sicer pridete tudi v primeru, da se odločite plačati celoletno zavarovanje vnaprej. Kadar zavarovana oseba koristi usluge javnega zdravstva, in je zavarovalnica prejela nakazila za dodatno zavarovanje, ji pri tem ni potrebno doplačevati. Del zneska pokrije obvezno zavarovanje, preostali del zneska, ki je nastal med opravljanjem zdravstvene storitve, pa v celoti pokrije dodatno zavarovanje. Pri tem je zavarovalnica le mediator med vplačili zavarovancev in zdravstveno blagajno, v katero se stekajo vsa pobrana sredstva iz naslova zdravstvenih zavarovanj. Na tem mestu je pomembno dodatno poudariti, da zdravstvena zavarovalnica ne krije stroškov, ki nastajajo bolnikom, ki se odločijo, da bodo poiskali pomoč pri zasebnih zdravnikih. To je osebna odločitev posameznika, za katero mora plačati iz lastnega žepa.

Javni zdravstveni sistem v Sloveniji je zaprtega tipa, kar pomeni da so vsa namenska sredstva porabljena le v njegovem okviru. Zavarovalnica za primere bolezni pa lahko ponuja neodvisna zavarovanja, ki niso povezana z zdravstvenim zavarovanjem.

sreda, 16. oktober 2013

Prevajalska agencija je lahko pomemben poslovni partner


V primeru, da ste se znašli z goro pomembnih dokumentov, ki jih morate prevesti čim prej, a ne veste kako, je tukaj rešitev za vaš problem: prevajalska agencija. Veliko podjetnikov ima ta refleks, da poskuša enkratna opravila in dela dati svojim zaposlenim, ker zmotno mislijo, da bodo s tem privarčevali. Vsak podjetnik bi se moral v tem trenutku vprašati: kdaj bo zaposleni prevajal? Odgovor jen a dlani: v delovnem času. Takoj lahko vidimo, kje je težava: zaposleni ne znajo hitro in kakovostno prevajati, saj delajo druga opravila v delovnem procesu. Po drugi strani pa prevajalska agencija, ki jo lahko najamemo za prevajanje, je specializirana prav za to, da na hiter in kakovosten način naredi naročeni prevod. Zaposlene se plačuje in prav tako prevajalska agencija za svoje delo zahteva plačilo.

Torej zamisel, da bo zaposleni prevedel zastonj ni resnična, saj ga plačujete za to, da dela nekaj drugega, za kar je usposobljen in kjer je dober. Goro dokumentov boste torej najbolj učinkovito in poceni prevedli tako, da vam storitev opravi prevajalska agencija. Ta ima prevajalce, ki so posebej spretni za različna področja prevajanja. Če ste bolj previdne narave in bi radi imeli kakšno dodatno referenco o kakovosti, ki jo zagotavlja prevajalska agencija, se lahko dogovorite za testni prevod. Vendar ne pričakujte, da bo prevajalska agencija pripravljena narediti testni prevod, če boste naročili ne nekaj strani prevoda. Testni prevod je običajen za daljša naročila. Naročnik ga uporabi zato, da ugotovi, katera prevajalska agencija lahko zagotovi najboljši možni prevod, tako da jih med seboj seveda primerja.

Tudi v primeru, da se vam mudi, je prevajalska agencija najboljša in najbolj cenovno ugodna rešitev. V takšnem primeru se lahko dogovorite za ekspresno prevajanje, ki vas bo sicer stalo nekoliko več, vendar pa boste lahko prevedeno besedilo dobili že v nekaj urah, če seveda ne bo predolgo.
Če vas zanima več informacij

ponedeljek, 14. oktober 2013

Hujšanje in pomen zdrave prehrane

Ste tudi vi eden ali ena izmed tistih, ki so zjutraj stopili na tehtnico, in ste se nemudoma odločili, da je čas za hujšanje? Takšnih ljudi je v vsakem trenutku na svetu res ogromno. Včasih minejo meseci ali pa celo leta, ko mirujemo, se slabo prehranjujemo in nasploh zanemarimo svoj videz in svoje zdravje. Po takšnem obdobju je pomembno, da naredimo spremembo, hujšanje pa je le ena izmed teh ključnih sprememb. Zdrava prehrana je ključni dejavnik, če želimo, da bo hujšanje uspešno. Tukaj moramo paziti predvsem na to, da izbiramo polnovredna živila. Polnovredna živila so tista, ki niso industrijsko predelana. Zelo poenostavljeno lahko rečemo, da je zdravo hujšanje takšno, ki vključuje v jedilnik predvsem hrano, ki jo kupimo v surovem stanju, pripravimo pa jo sami. Povsem res je, da lahko človek izgubi precej kilogramov, tudi če je samo čokolado.
Pomembno je le to, da pri tem vnese v telo s čokolado manj energije, kot je tekom dneva porabi. Do določene mere velja, da je hujšanje odvisno izključno od energijske bilance, ki jo ustvarimo z vnosom hrane in telesno aktivnostjo oziroma bazalnim metabolizmom. Vendar pa takšno hujšanje še zdaleč ni zdravo. Telo potrebuje vsa mikro in makro hranila, da lahko normalno funkcionira in se ves čas nahaja v hormonskem ravnovesju. Kadar slišite izjavo, da je zdravje odvisno od tega, kar pojeste, se morate zavedati, da ta izvajava povsem drži. Pomembne minerale in vitamine lahko v telo vnesemo bodisi s kvalitetno prehrano ali pa z nadomestki, kakršni so prehranski dodatki. Ne glede na to, kako te snovi vnesemo v telo, je pomembno, da jih vnesemo, kajti pomanjkanje lahko vodi v oslabljen imunski sistem, to pa nadalje vodi v pogosto obolevanje. Zato je pomembno, da hujšanje načrtujete z glavo in ne s tehtnico.
Zadajte si cilj, da boste počasi, vendar na kvaliteten način, izgubljali odvečne kilograme.
Preberite še več informacij.

sreda, 2. oktober 2013

Toner Samsung lahko kupite nov ali pa že obnovljen

Toner Samsung boste našli v laserskih tiskalnikih Korejskega podjetja Samsung. Laserski tiskalnik je precej zahtevna naprava, namenjena tiskanju do kar nekaj tisoč kopij v enem mesecu, zato lahko imajo en toner tisti, ki uporabljajo svoj tiskalnik za domačo uporabo, kar zelo dolgo časa. Z nekaterimi originalnimi tonerji Samsung boste lahko natisnili tudi do 5000 kopij, zato enkrat na leto ni prevelik strošek. Če pa si vseeno original tonerja ne morete privoščiti, lahko še vedno posežete po neoriginalnem tonerju Samsung, ki je v primerjavi s originalom kar precej cenejši. Kakovost takšnega, obnovljenega tonerja je odvisna od kar nekaj faktorjev, v prvi vrsti od tega, kdo ga je obnovil in kje ste ga kupili. Lahko ga kupite v spletni trgovini, oziroma v trgovini, ki se ukvarja s prodajo tiskalnikov in potrošnega materiala. Obnovljen toner Samsung ni cenejši, ker je slabše kvalitete. Obnovljen toner Samsung je bolj poceni le zato, ker ni originalen izdelek podjetja Samsung, ampak ga je napolnilo neko drugo podjetje. Obnovljen toner Samsung pomeni, da je bil le ta izpraznjen, očiščen in nato ponovno napolnjen. Sicer ga lahko ponovno napolnite tudi sami doma in sicer tako, da kupite polnilni set, ki vsebuje tonerski prah, ki ga vsujete v rezervoar. Toner Samsung ima lahko poseben čip, ki vam bo takšno opravilo onemogočil, saj se podjetje s tem poskuša zaščititi, da ne bi izgubilo preveliko denarja, ki ga dobi od prodaje. Sicer lahko, če ste le malo vešči tudi takšno oviro preskočite, z nakupom pripomočka za resetiranje. Podjetja, ki se ukvarjajo z obnavljanjem tonerjev, bodo od vas odkupili obnovljene tonerje Samsung, ki jih bodo obnovili in nato naprej prodali po nižji ceni. Ni vam treba kupovati kompatibilnih tonerjev ali ponaredkov, raje prebrskajte in poiščite ponudbo obnovljenih tonerjev. Obnovljen toner Samsung ni nič slabše kvalitete, kot je original.

torek, 1. oktober 2013

Google AdWords, ker vsaka beseda šteje


Google AdWords je sistem oglaševanja na klik, ki se neprestano širi in seveda tudi nadgrajuje. Določene funkcionalnosti se opuščajo ali spremenijo, spet druge se redno posodabljajo. Ker Google skrbi za dodajanje vedno novih zanimivih funkcij, s tem poskrbi, da tako imenovano oglaševanje na klik ne postane nikoli opravilo, ki bi nas dolgočasilo. Vsebina tekstovnega oglasa je prav gotovo izjemno pomemben del Google AdWords oglasnih kampanj. Tu je predvsem pomembna sama vsebinska ustreznost oglasa na klik, saj mora biti čim bolj povezan s nastavljenimi ključnimi besedami, v vsakem primeru pa mora pritegniti pozornost.

In še nekaj je treba vedeti, višja ocena kakovosti namreč v celoti vpliva na samo umestitev oglasa v iskalniku, zato je višja ocena kakovosti eden izmed dejavnikov, ki pripomore k višji umestitvi oglasa. Čeprav je vsak oglas sam po sebi drugačen, vseeno obstaja nekaj splošnih pravil, s katerimi boste bližje uspehu. Google AdWords ima namreč kar nekaj funkcionalnosti, ki jih številni sploh ne poznajo dovolj dobro. Zelo priporočljivo je, da se v oglasni tekst vključijo primerne ključne besede, saj lahko le na takšen način oglas postane mnogo bolj relevanten za iskalce. Res je, da lahko na prvi pogled skripte delujejo zakomplicirano, zato si marsikdo predstavlja, da je treba imeti veliko znanja. Običajno se AdWords skripte uporabljajo za opozorila, poročila in za izvajanje obsežnih sprememb. Lahko pa se tudi uporabijo za samodejne nastavitve običajnih nalog v vašem računu.

Vaše ključne besede lahko preverite z orodjem za diagnozo, kjer vam orodje sporoči ali ključne besede prožijo oglase, v primeru, da jih ne, pa orodje namigne kje tiči pravi vzrok. S tem orodjem zagotovite, da pravilne poizvedbe prožijo želene oglase. Oglasi AdWords kažejo oglase potencialnim strankam in seveda vsem zainteresiranim kupcem. Google AdWords se na Googlu prikazujejo brezplačno, plačati je treba šele, ko nekdo klikne na vaš oglas.

http://www.optimizacija.eu/

četrtek, 19. september 2013

Turistična agencija ima izjemen pomen pri načrtovanju potovanja


Turistična agencija je nekakšen vezni člen med nami, kot turisti ali popotniki in med želeno turistično destinacijo. Živimo v času, ko nam velikokrat zmanjkuje časa že za majhne stvari, kaj šele za načrtovanje potovanja. Prav tu pride v poštev turistična agencija, ki poskrbela tudi za najmanjše podrobnosti, za katere morda sami ne bi niti vedeli, da jih na potovanju potrebujemo. Vsi se želimo na pot odpraviti čim bolj brez skrbi, spoznati čim več tujih dežel, mest in zanimivosti, ki jih slednje ponujajo. A še preden se na pot tudi zares odpravimo, je treba urediti še veliko stvari. V prvi vrsti je treba urediti vse potrebne dokumente, poiskati primeren kraj za bivanje, pa naj bo to hotel, apartma ali katerikoli drugi mogoč način bivanja ter nazadnje napraviti načrt poti. Organizacija dopusta je lahko torej kar zahtevna naloga, zato si je velikokrat sploh ne predstavljamo brez pomoči kakovostne in zaupanja vredne turistične agencije. Do turistične agencije je pot zelo lahka, dovolj je le, da se po informacije odpravimo na splet ali pa, da jih preprosto obiščemo. Izbira je zelo pestra, zato se marsikdo upravičeno boji ali bo izbrana turistična agencija zadostila vsem njegovim željam in potrebam. Velikokrat pomagajo spletne strani turističnih agencij, predvsem pa lahko do pravilne izbire pridemo s pomočjo pozitivnih ali negativnih komentarjev ali po priporočilu prijateljev ter znance, ki imajo z določeno turistično agencijo dobre izkušnje. Veliko ljudi je takšnih, ki se za počitnice odločijo v zadnjem trenutku, zato je prav Last minute ponudba počitnic v času sezone, na spletnih straneh ena izmed najbolj iskanih turističnih agencij. Vedno bolj pa gledamo tudi na nizke cene, a je vseeno pomembno, da dobro pregledamo kaj turistična agencija za ceno, ki jo bomo plačali, tudi dejansko ponuja. Turistična agencija poskrbi, da postanejo počitnice nepozabne

sreda, 18. september 2013

Portal za zaposlovanje omogoča učinkovito mreženje na trgu dela

Za zaposlovalce je izjemno pomembno, da portal za zaposlovanje ne služi le kot oglasna deska, na kateri se prikazujejo različni oglasi, ampak da oglas prispe na pravi naslov. Prednost, ki jo zaposlovale pridobi, če izkoristi portal za zaposlovanje, je, da si njegov oglas ogleda cilja skupina iskalcev zaposlitve. Dober portal za zaposlovanje ima mnogo uporabnikov, ki iščejo točno določeno vrsto delo. Pri tem pa določijo, da želijo prebirati le tiste oglase, ki so povezani z njihovo izobrazbo, kvalifikacijami, referencami, znanjem in drugimi pomembnimi spretnostmi. S tem si zaposlovalec zagotovi, da njegov oglas dobijo predvsem tisti, ki predstavljajo realne kandidate za odprto delovno mesto.

 Dobro je upoštevati tudi to, da količina prejetih prijav ni nujno dober pokazatelj tega, kako učinkovita je bila objava oglasa. Če se mora zaposlovalec prebijati skozi stotine prijav, pri čemer večina nima primerne izobrazbe, znanja, spretnosti, referenc, delovnih izkušenj in ostalih zahtev, ne moremo govoriti o učinkovitem načinu objavljanja oglasov za zaposlovanje. Kakovosten portal za zaposlovanje, ki upošteva takšne vidike, je najboljši zaveznik zaposlovalca, ki noče zapravljati časa s tem, da prebira na stotine prijav, ki so neprimerne. Portal za zaposlovanje je predvsem platforma, ki omogoča bolj optimalen način povezovanja iskalcev zaposlitve in delodajalcev. Za vsakogar je najpomembnejše to, da se v celotnem procesu čas izrablja čim bolj racionalno.

To pa je mogoče doseči tako, da je besedilo oglasa čim bolj prilagojeno konkretnemu primeru, na tak način bo doseglo tiste kandidate, ki so primerni in ustrezajo zahtevam, ki jih ima delodajalec. V zaposlitvenem oglasu naj bodo jasno določene zahteve, ki jih ima delodajalec. To so denimo zahteve o znanju jezikov, računalniški pismenosti, preteklih izkušnjah, izobrazbi itn. Veliko število kandidatov lahko portal za zaposlovanje doseže že s tem, da imate oglas na prvi strani. Običajno je takšna postavitev oglasa nekoliko dražja, vendar pa vam omogoča precejšnjo vidljivost in s tem veliko prednost.

Pri objavi vam pomaga tudi portal Moja zaposlitev

petek, 6. september 2013

Prostovoljno zavarovanje in čakalna doba

Ali ste vedeli, da študenti, ki so starejši od 26 let, morajo pričeti sami plačevati prostovoljno zavarovanje? Mnogi tega ne vedo ali pa na to pozabijo, zaradi česar lahko nastanejo resne komplikacije. Kadar študent prekorači omenjeno starost ali pa če polnoletna oseba izgubi status dijaka oziroma študenta, ima mesec dni časa, da samostojno poskrbi za prostovoljno zavarovanje. V primeru, da tega ne naredi, potem mora iz lastnega žepa kriti vsa doplačila, ki nastanejo v primeru, da koristi zdravstvene storitve v slovenskem javnem zdravstvu. Vendar pa to še ni edina komplikacija, ki nastane, če oseba ne poskrbi v omenjenem roku za svoje prostovoljno zavarovanje. Če je prostovoljno zavarovanje prekinjeno za več kot en mesec dni, nastopi tako imenovana čakalna doba.

To pomeni, da čeprav oseba prične plačevati za svoje prostovoljno zavarovanje, pa bo upravičena do storitev iz tega naslova šele po treh mesecih, ko plača prvo premijo. V takem primeru se plačuje prostovoljno zavarovanje tri mesece, v tem času pa, če pride do potrebe po zdravstvenih storitvah, mora oseba še vedno sama poravnati vsa doplačila, ki bi jih sicer krilo prostovoljno zavarovanje. Opazimo lahko, da je čakalna doba varnostni element, ki preprečuje, da bi ljudje špekulirali kdaj skleniti prostovoljno zavarovanje. Če čakalne dobe ne bi bilo, bi se ljudje prostovoljno zavarovali le takrat, ko bi potrebovali zdravstvene storitve, v času, ko bi bili zdravi, pa bi se izognili plačevanju. Na tak način bi seveda javni zdravstveni sistem propadel oziroma sploh ne bi mogel funkcionirati.

Ta lahko deluje le zato, ker v danem trenutku več ljudi vplačuje premije za prostovoljno zavarovanje, kot pa jih potrebuje zdravstvene storitve. V nobenem primeru se torej ne splača špekulirati, saj nas lahko napačna odločitev precej drago stane. Sploh v času, ko nekdo zboli ali pa se poškoduje, je račun za zdravstvene storitve, ki bi ga sicer poravnalo prostovoljno zavarovanje, še dodaten hud udarec.

Preberi več

sobota, 17. avgust 2013

Uporaba dude ima svoje privržence in nasprotnike

Dude so za mnoge starše iznajdba, brez katere preprosto ne morejo, spet za druge pa zlo, ki bi ga bilo treba kar pozabiti, še preden ste ga svojemu otroku sploh kupili. Tako se mnenja strokovnjakov in mnenja staršev med seboj močno razlikujejo o tem ali je duda sprejemljiva ali ne. So takšni, ki se jim zdi, da jim duda prihrani veliko časa, predvsem pa veliko energije, spet drugim se zdi, da ima duda več slabih, kot dobrih strani. Ker jasnega odgovora ne boste našli kar tako, se boste pač morali znajti sami in seveda po občutku. Veliko je razlogov, zakaj se starši odločijo, da bodo svojemu otroku ponudili dudo, v prvi vrsti je ta, da duda otroka pomiri, z dudo lahko otroka zamotite in s tem pridobite nekaj časa, medtem, ko mu pripravljate stekleničko ali morate opraviti kaj drugega. Vašemu otroku lahko uporaba dude daje večjo svobodo, vam pa več svobode. Nekateri otroci se že rodijo z bolj izrazitim sesalnim nagonom, kot drugi in že ob rojstvu sesajo svoj palček ali celo dlan. Veliko težje boste svojega otroka odvadili od dude, kot od sesanja palca. Po nekaterih raziskavah je bilo ugotovljeno, da naj bi uporaba dude zmanjšala možnost za smrt v zibki. In kaj pravijo nasprotniki? Uporaba dude lahko pri novorojenčkih povzroči tako imenovano sesalno zmedo, saj obstajata za sesanje dude in sesanje bradavice različne tehnike. 

Otrok lahko postane na dudo zelo navezan in nastanejo težave, ko se je morajo odreči. Ker ima otrok vedno polna usta, lahko uporaba dude upočasni razvoj govora. Prav tako naj bi po nekaterih podatkih uporaba dude povzročala pogostejša vnetja ušes. Ko otrok dopolni tretje leto starosti, lahko uporaba dude povzroči nepravilno rast zob. Dude so se razvile iz nuje, vsaka odločitev za ali proti pa ima prednosti in slabosti.





četrtek, 15. avgust 2013

Dobeseden in interpretativen prevod iz angleščine

Obstajajo različne tehnike, na podlagi katerih se lahko naredi prevod iz angleščine. V osnovi tehnike delimo na tiste, ki skušajo biti čim bolj zveste tekstu, in tiste, ki skušajo biti čim bolj prijazne do bralca. Tiste metode, pri katerih se izdela prevod iz angleščine na tak način, da se ohranja visoka zvestoba do avtorja in s tem struktura originalnega besedila, so običajno takšni, da pozoren bralec opazi, da besedilo ni original. Najbolj ekstremen način tovrstnega prevajanja je dobesedno prevajanje. Prevod iz angleščine, ki je dobeseden, ima nekoliko nenavaden zven. Stavki zvenijo nenaravno, čeprav se popolnoma razume njihov smisel. Razlog za to je, ker dobesedni prevod iz angleščine v ciljni jezik namesto stavčne strukture ciljnega jezika uporablja angleško stavčno strukturo. Dobesedno prevajanje zagotovi ni primerno, če gre za prevod iz angleščine kakšnega literarnega dela.

Za leposlovje in druga umetniška besedila je bolj primeren drugi stil prevajanja, kjer stopa v ospredje skrb za bralca pred zvestobo originalnemu besedilu. To seveda ne pomeni, da je tak prevod iz angleščine kot nekakšno sekundarno besedilo, ampak da ima prevajalec nekaj interpretativne svobode, ki jo izkoristi predvsem na tistih mestih, kjer jezikovne posebnosti originalnega jezika otežujejo proces prevajanja. Takšne težave običajno povzročajo razne besedne igre, preneseni pomeni in podobno.


Po drugi strani pa je dobesedni prevod iz angleščine povsem primeren pri preprosi besedilih, predvsem pri kakšnih navodilih za uporabo. Pri teh so uporabljeni preprosti kratki stavki, ki na zgoščen način sporočajo, kaj mora uporabnik narediti. Proizvajalci opremijo svoje izdelke z zelo natančno dokumentacijo in prevod iz angleščine mora v celoti ohraniti proizvajalčevo sporočilo. Najmanj tvegamo v teh primerih, če je prevod iz angleščine skorajda dobeseden. To seveda ne pomeni, da si prevajalec ne prizadeva, da bi stavki zveneli naravno v ciljnem jeziku, ampak predvsem to, da si ne puščajo nič interpretativne svobode in da puščajo strukturo podajanja vsebine nespremenjeno.

Več na spletni strani.



nedelja, 11. avgust 2013

Najcenejše kartuše niso nujno najmanj kvalitetne

Najcenejše kartuše prav gotovo niso kartuše, ki jih izdelujejo priznane blagovne znamke tiskalnikov in potrošnega materiala, med katerega kartuše sodijo. To so tiste, ki jih najdemo v najrazličnejših spletnih trgovinah, ki se ukvarjajo s proizvodnjo kompatibilnih, obnovljenih kartuš, ponaredkov ali pa s prodajo črnila za ponovno polnjenje kartuš. Da pridemo do najcenejše kartuše ne potrebujemo veliko, razen interneta in seveda nekaj časa, da si v miru poiščemo najbolj poceni kartušo. Ko kupimo tiskalnik, kartuše za začetno uporabo dobimo zraven, a kaj, ko so kaj kmalu prazne. To so kartuše, ki so navadno zelo slabo napolnjene, kar pa le redki sploh vedo. Velikokrat kupimo poceni tiskalnik, ko pa gremo v trgovino po nove originalne kartuše, pa kar verjeti ne moremo, da nas pride komplet novih kartuš več, kot smo plačali za tiskalnik. Tako se je pač treba nekoliko znajti in si poiskati najcenejšo možnost tiskanja. Najcenejše kartuše so obnovljene kartuše, kar pomeni, da so ponovno napolnjene. To lahko opravijo drugje, še nekoliko bolj poceni pa bomo tiskali, če jo bomo napolnili sami. Takšne, doma napolnjene kartuše so hkrati tudi najcenejše kartuše. Zato, da napolnimo kartušo potrebujemo set za polnjenje, ki vsebuje želene barve in injekcijo.

 Najbolj pogost razlog za ponovno polnjenje je precejšen prihranek v primerjavi z nakupom novih kartuš. So še pa drugi razlogi zaradi katerih se odločamo za ponovno polnjenje kartuše. Na prvem mestu je prav gotovo priročnost, saj imamo eno stekleničko črnila oziroma barve za kaj nekaj časa in, ko barve naslednjič zmanjka, jo preprosto le dolijemo. Eden izmed razlogov je ekonomičnost. Vzemimo za primer barvno kartušo. Ko se ena od barv izprazni, je potrebno zamenjati celo kartušo, s tem pa zavržemo ostale barve, z refillom pa lahko barvo enostavno dolijemo. Tudi najcenejše kartuše s kakovostnim črnilom so lahko enako kvalitetna, kot najdražji originali.

Več na spletni strani.



sobota, 10. avgust 2013

Sandali za različne priložnosti

Sandali so nedvomno najbolj praktično poletno obuvalo. Kadar postanejo temperature zelo visoke, so sandali veliko bolj primerni kot čevlji, saj niso zaprti. Stopalo je veliko bolj zračno, zaradi česar se manj poti in tudi občutek toplote je precej manjši. Sandali se sicer med seboj močno razlikujejo in to ime je le splošna oznaka za številne vrste odprtih moških, ženskih in otroških odprtih obuval.

Najbolj minimalistični sandali so zagotovo tako imenovane japonke. Edini stik s kožo predstavlja stopalo in tenek kos tkanine ali drugega materiala, ki se zapne ob palcu in steče po zgornjem delu stopala. Takšni sandali so izjemno praktični za na plažo, saj se hitro sezujejo in obujejo, tako da jih lahko uporabimo za sprehod od ležalnike do vode.

Na razpolago so tudi športni sandali, ki niso le poletno obuvalo, ampak so primerni tudi za kakšne dvoranske aktivnosti ob drugih priložnostih. To so nekoliko bolj zaprti sandali, saj je njihov namen predvsem v tem, da opravljajo funkcijo sandala, hkrati pa zagotavljajo večjo oporo in stabilizacijo stopala. Športni sandali so primerni tudi za daljše sprehode, za nakupovanje in druge priložnosti.

Mogoče je kupiti tudi takšne sandale, ki so elegantni in so primerni tudi za bolj formalne ali pa svečane priložnosti. Predvsem imajo tukaj več izbire ženske, saj se na elegantne obleke izjemno prilegajo sandali z visoko peto. Moški imajo kar se tiče elegantnih različic sandal precej težav, saj se na svečano obleko ne prilegajo in morajo zato posegati po bolj klasični obutvi. Res pa je, da imajo tudi moški sandali svoje elegantne različice, ki so manj športe in precej oddaljene od tega, kar predstavljajo kakšne moške japonke. Takšni sandali so običajno izdelani iz usnja in dajejo nekoliko bolj resen videz od tistih, ki so izdelani iz umetnih materialov. Tudi njihova cena je nekoliko višja, kar se odraža tudi v višji kakovosti.

Več na spletni strani.






torek, 30. julij 2013

Tekaška oprema blagovne znamke Nike

Toplejši meseci v letu so čas, ko rekreativci iz omar vzamejo svojo Nike tekaško opremo in se odpravijo po nove tekaške izzive. Tek je eden izmed najbolj priljubljenih športov, ki ga prakticirajo ljudje po celem svetu. Tukaj je nekaj glavnih prednosti tega športa: 1. krepi srčno žilni sistem, 2. po začetnih stroških za kakovostno tekaško opremo, kot je recimo tista, ki jo izdeluje podjetje Nike, ne zapravimo niti centa več in 3. primeren je za vse starostne skupine. Znanstveniki so izdelali že malo morje študij, ki dokazujejo, kako blagodejen šport je tek. Dejansko je tek osnova za večino športov. Med nogometom, košarko, tenisom in drugimi športi se uporablja tek kot osnova in podlaga.

Kdorkoli se rekreativno ukvarja s tekom je že spoznal, kako pomembna je kakovostna tekaška oprema. Proizvajalci kot je Nike se že desetletja ukvarjajo z razvojem tehnologij, ki pripomorejo k izboljšavi tehnike, dinamike in celotne izkušnje teka. Zelo pomemben faktor pri tem je prav zagotavljanje varnosti rekreativnih športnikov.

Nobena skrivnost ni, da se med tekom izvajajo precej silni pritiski na sklepe in hrbtenico. Mehanske sile delujejo iz različnih kotov in dolgoletno ukvarjanje s katerimkoli športom, prinese določene telesne spremembe in posledice. Zato kakovostni proizvajalci športne opreme, kot je Nike, investirajo veliko časa in denarja v razvoj produktov, ki blažijo mehanske pritiske. Rekreativci morajo imeti v mislih dolgoročno obdobje, ki ga imajo pred seboj. Zato je zdravje sklepov in hrbtenice prva prioriteta, ki si jo morajo postavite. S pravilno izbranimi Nike tekaškimi čevlji so že na dobri poti do varnega ukvarjanja s športom.


Poleg kakovostnih Nike tekaških čevljev je potrebno poskrbeti tudi za oblačila. Kakovostna tekaška oblačila so izdelana bodisi iz naravnega bombaža ali pa iz sintetičnih materialov. Sintetični materiali, ki imajo kakovosten sistem oddajanja vlage so danes najbolj popularne tekaške rešitve, saj so se izkazali v praksi kot najboljši materiali.

Več si preberite na spletni strani.


sobota, 27. julij 2013

Kako naj bo oblikovana učinkovita prošnja za delo?


Prošnja za delo je prijava za delovno mesto, ki je v večini primerov bilo nekje razpisano. Za oblikovanje odlične prošnje je treba poznati kar nekaj napotkov. Poznavalci svetujejo, da je prošnja napisana čim bolj na kratko, kar pa je včasih težko. A zavedati se je treba, da ima bodoči delodajalec zelo malo časa za prebiranje vseh prošenj, ki prispejo za razpisano delovno mesto. Morda boste morali napisati več kot eno stran, saj je včasih določenih informacij v zvezi z delom, izkušnjami in sposobnostmi enostavno veliko preveč. Če je tako, da se vseh informacij preprosto ne da spraviti na eno stran, naj bodo najbolj pomembne informacije napisane že nekje v začetku. Tako jih bo potencialni delodajalec najprej opazil. Bodite pazljivi pri pravopisu. Ni dovolj, da zaženete le pregledovalnik za črke in slovnico.
Za pisanje prošnje si je treba vzeti čas, priporoča se, da jo preberete vsaj trikrat, besedo za besedo. Prošnja za delo, ki je napisana slabo, s slovničnimi napakami in s neodpustljivimi pravopisnimi »kiksi«lahko kaj kmalu najde svoj prostor v delodajalčevem košu, pa četudi imate vse potrebne sposobnosti za razpisano delovno mesto. Prošnja za delo mora biti sestavljena iz uvoda, jedra in zaključka. Začnite s trditvijo, ki je močna in bo kot takšna opazna že na prvi pogled. Strokovnjaki za pisanje prošenj svetujejo, da navedete vse svoje značilnosti, sposobnosti, znanja in predvsem dosežke. Prav tako si poiščite kar največ podatkov o bodočem delodajalcu, dajte mu vedeti, da ste popolnoma seznanjeni s tem, kaj dela in s čim se ukvarja. Pokažite mu, kaj lahko storite za podjetje, predvsem pa, s čim mu lahko doprinesete. Vedno uporabite specifične podatke, kot so številke, odstotki in dejstva. Prošnja za delo mora biti napisana čim bolj prepričljivo, besedilo mora biti učinkovito oblikovano, čeprav vseeno velja, da nikar ne pretiravajte.
Poiščite še več informacij 

sreda, 24. julij 2013

Za najboljšo kakovost tiskanja poskrbijo hp kartuše

Hp kartuše so zelo kakovostni proizvod priznane blagovne znamke ameriškega podjetja Hewlett-Packard. Hp tiskalniki so tako v svetu, kot tudi pri nas zelo priljubljeni že kar nekaj let. Hp kartuše so narejene na takšen način, da delujejo z vašim hp tiskalnikom, kar se da brezhibno. Hp kartuše so dobavljive v originalni in neoriginalni različici. Originalne so le tiste, ki jih izdeluje podjetje hp. Že res, da lahko na trgu po nekoliko ugodnih cenah kupite takšne in drugačne hp ponaredke. Veliko ljudi zatrjuje, da bistvene razlike med originalom in ponaredkom ni opaziti. Čeprav so ponarejene tiskalne kartuše morda na prvi pogled res videti popolnoma identične originalnim hp kartušam, morate vedeti, da vam nikoli ne bodo ponudile visoke kakovosti tiskanja, preverjene zanesljivosti in rezultatov, kot jih pričakujete od izdelkov hp. Pri ponarejenih hp kartušah obstaja kar nekaj dejavnikov tveganja med katere sodijo predvsem slab tisk in manjše število natisnjenih strani. Hp kartuše imajo veliko prednost pred ponaredki, saj se le te lahko dokaj hitro pokvarijo, oziroma sploh ne delajo tako, kot bi morale.

 Prvi in najbolj viden dokaz, da gre za neizviren izdelek, je slaba ali nestanovitna kakovost tiskanja. Ne glede na to, da so originalne hp kartuše zares izdelek, ki je izjemno kakovosten, pa morate za najboljšo kakovost tiskanja z njimi poskrbeti tudi sami. Primerno jih je treba vzdrževati že pred odprtjem, zelo previdni pa morate biti predvsem po samem odprtju embalaže. Ko je embalaža kartuše enkrat odprta, začne doba vsake kartuše, in ne samo kakovostne hp kartuše teči veliko hitreje kot, če je originalno zaprta. Hp kartuše so zanesljive, imajo odlično kakovost tiskanja, skupni stroški tiskanja pa so z njimi nizki. Originalne hp kartuše zagotavljajo zmogljivost, brez razlitja črnila in brez zapackanega tiskanja. Originalne hp kartuše so izdelek, ki zadovolji potrebe še tako zahtevnega uporabnika. 

Več na spletni strani.




Pohodništvo je več kot šport

Pohodništvo ni le športna dejavnost, ampak je mnogo več kot to. Obisk gorstev in hribov ter pohajanje po različnih pohodniških poteh človeka napoji z mnogimi nepopisnimi občutki. Neposreden stik z naravo je nekaj, kar ljudje, ki živijo v mestnih središčih, tekom delovnika in vsakdanjika ne morejo izkusiti. Prav zato se za pohodništvo zanima veliko ljudi, ki živijo v mestih, saj jim ta izkušnja pomeni stik z zeleno naravo, čistim zrakom in predvsem jim omogoči za seboj pustiti mestni hrup in vso nervozo, ki je z povezana z mestnim življenjem. Prav zato pohodništvo ni samo telesna aktivnost, znojenje in sopihanje, temveč je poleg tega tudi sprostitev, ki je ni mogoče doseči nikjer drugje na tako poseben način kot sredi gora.

Za pohodništvo se odločajo različni profili posameznikov. Nekateri na pohodništvo gledajo kot na izziv. Vsakič izberejo bolj zahtevno pot ali pa želijo na isti poti doseči boljši rezultat, tako da dosežejo vrh v krajšem času. Pohodništvo je torej tudi tekma človeka samega s seboj. Ljudje lahko preizkusijo svojo kondicijo, vzdržljivost in predvsem jeklenost svoje volje. Vendar pa je pri vsem tem izjemno pomembna tudi primerna oprema.


Vsako leto lahko poslušamo po medijih o nesrečah, ki se pripetijo posameznikom ali pa skupinam, ki so se v hribe odpravili slabo ali pomanjkljivo opremljeni. Pohodništvo je lahko izjemno nevarno, če se ga lotimo na naiven način. Saj vsi poznamo rek, da gora ni nora, ampak je nor tisti, ki gre gor. To pomeni predvsem to, da je potrebno pohodništvo jemati resno in odgovorno. S primerno obutvijo, zaščitno opremo, pasovi, rezervnimi oblačili in drugimi nujnimi pripomočki je lahko pohodništvo povsem varen šport, ki je primeren za vse starostne skupine. V Sloveniji imamo to srečo, da smo obdati s krasnim gorskim svetom in vzdrževanimi gorskimi potmi, zato je pohodništvo pri nas tako razvito in splača se izkoristiti za kakšen nedeljski obisk gora.

Več o pohodništvu si preberite na naši spletni strani.




četrtek, 11. julij 2013

Kaj je kvalitetni prevod?


Kaj je kvalitetni prevod, je prav zagotovo vprašanje, ki se poraja v glavah številnih ljudi, ki delajo ali pa se le bežno ustavijo v svetu prevajanja. Kvalitetni prevod je veliko več, kot le prevod besed v enakem zaporedju, kot so le te zapisane v izvirniku. Kvalitetni prevod namreč zahteva temeljito poznavanje in razumevanje samega besedila, poznavanje tematike in predvsem dober občutek za besede in za kovanje besednih zvez. Kakšni so kriteriji, po katerih lahko ocenjujemo kvaliteto ali nekvaliteto prevoda, se vprašate. V bistvu ni ne kriterijev in ni meril, da bi lahko mi, kot laiki ločili zrno od plevela.
Obstajajo le napotki, kakšen naj bi bil dober in s tem kvalitetni prevod. Vsekakor se je potrebno zavedati, da je prevajanje specifičnih jezikov, kot je britanska angleščina ali ameriška angleščina, izjemno zahteven. V prvi vrsti je kvaliteten prevod tisti, ki upošteva vse posebnosti jezika, iz katerega se prevaja, enako pa je treba upoštevati posebnosti in pravila jezika v katerega se prevaja.  Sama kvaliteta prevoda je velikokrat odvisno od vrste besedila. Kvalitetni prevod zahteva svoj čas, temeljit pregled in dobro poznavanje besedila. Prav zato, da je prevod dober in kvalitetno opravljen, mora prevajalec besedilo najprej dobro prebrati in ga preučiti, ter v njem odkriti vse morebitne pasti. Prevajalec mora biti še posebej pozoren, saj je še kako pomembno, da mu uspe v drug jezik prenesti izvorne misli avtorja, pomen besedila pa se med prevajanjem ne sme spremeniti.
Kvalitetni prevod je zvestoba avtorju in predvsem njegovim izvornim mislim. Vseeno pa mora biti pri samem prenosu izvorne misli previden in ne sme prevajati dobesedno, torej besede za besedo. Prevajanje je zapleten proces, saj se pri njem ne smejo iskati le posamezne besede amak celotno besedilo, ki mora imeti na koncu smisel, predstavljati mora zaokroženo celoto, pri tem pa je treba vsekakor znati upoštevati tudi želje in komentarje naročnika. Kvalitetni prevod ni prevajanje besed kot samih, ampak je v prvi vrsti prevajanje njihovega pomena.

Se strinjate?

ponedeljek, 8. julij 2013

Inštrukcije Horizont in kako najti inštrukcije?

Horizont je eden največjih in najstarejših centrov za inštrukcije v Sloveniji. Učni center Horizont je bil ustanovljen leta 1993 in sicer kot podjetje za dejavnost dodatnega in dopolnilnega izobraževanja, izpopolnjevanja in usposabljanja z namenom, da bi profesionalno, kvalitetno in uspešno zadovoljil povpraševanje po učni pomoči in inštrukcijah za vse generacije, katere se šolajo. Center Horizont pa svoje dejavnosti deli na štiri glavne programe in sicer inštrukcije, priprave na splošno in poklicno maturo, jezikovne programe in prevajalsko pisarno. V fazi uvajanja pa je tudi program on-line inštrukcij.
Center za inštrukcije Horizont se lahko pohvali z dolgoletnimi izkušnjami, ustvarjalnimi učitelji, dobrimi rezultati, kvalitetno in razumljivo razlago ter pa skrbjo za znanje prav vsakega posameznika. Poslanstvo podjetja je namreč, da bi pomagali čim večjemu številu posameznikov pri doseganju ciljev na poti izobraževanja skozi celo življenje. Učni center Horizont pa vam ponuja inštrukcije matematike, fizike, angleščine, kemije, slovenščine, nemščine, italijanščine, francoščine, ekonomije, računovodstva, statistike in podobno. Vsebine poučevanja pri vseh inštrukcijah pa se ravnajo po vsebinah iz učnega načrta šol.
Če se torej sprašujete, kje najti inštrukcije, je ena možnost zagotovo center Horizont. Lahko pa obiščete tudi spletno stran www.najdiinstrukcije.si. Na spletni strani Najdi inštrukcije boste na hiter in preprost način našli inštrukcije, ki vas zanimajo. Omenjena spletna stran pa vam ponuja tudi informacije o tem, zakaj sploh pride do potrebe po inštrukcijah, kako inštrukcije pomagajo in kako potekajo ter pa tudi kdo so sploh inštruktorji. Ne odlašajte, najdite inštrukcije zase in izboljšajte svoje razumevanje snovi, pridobite boljši rezultat ter postanite bolj samozavestni.

nedelja, 30. junij 2013

Turistična agencija in izbira dopustniškega kraja


Turistična agencija je pravi naslov takrat, kadar želite dopust preživeti v eksotičnih krajih, ne želite pa preveč tvegati, da bi na dopustu karkoli šlo v napačno smer. Ljudje so po naravi takšni, da imamo radi pustolovščine, hkrati pa ne želimo preveč tvegati. In prav dopust je tisti čas, ko si najmanj želimo, da bi karkoli šlo narobe. Po dolgem času brez pravega počitka, po napornih mesecih dela je ravno čas, ko končno nastopi dopustniški čas, potrebno poskrbeti, da vse poteka tako, da je stresa čim manj. Turistična agencija ponuja prav tisto varnost pri organizaciji dopusta, s katero lahko preprečite vse mogoče stresne situacije. Že prva stresna situacija je lahko izbira pravega kraja. Tukaj lahko pride še kako prav dober nasvet turističnega agenta, ki na podlagi svojih bogatih izkušenj takoj prepozna vašo željo in vam svetuje primeren kraj za preživljanje dopusta.

Turistična agencija je namenjena predvsem temu, da namesto vas poskrbi na vse tiste zoprne reči, ki so povezane s potovanji. Vsa naročila, rezervacije nastanitev, pridobivanje kart za prevoze, usklajevanje urnikov in tako dalje vam uredijo namesto vas. Res pa je, da nekateri posamezniki uživajo tudi pri sami organizaciji takšnih detajlov dopusta. Radi so prisotni pri odločitvi za vsako malenkost in prav to jim daje dodatno zadovoljstvo pred samim preživljanjem dopusta.

Turistična agencija ima pripravljene tudi številne pakete za dopustovanje, ki jih lahko preučite do doma, tako da se prek kataloga ponudbe popeljete z domišljijo v kraje, ki so predstavljeni. Pri izbiri si lahko pomagate tudi z izkušnjami, ki vam jih posredujejo drugi, ki so te kraje že obiskali. Dober vir informacij je seveda splet, kjer posamezniki prek socialnih omrežij izmenjujejo izkušnje in delijo priporočila ter nasvete. Turistična agencija pa vam lahko pripravi tudi paket povsem po vaši želji in vam uredi vse potrebne formalnosti, tako da lahko na določen datum samo odpotujete.

sobota, 29. junij 2013

Kupiti ali obnoviti toner hp?


Večina kupcev, ki kupujejo nov toner hp, ne ve, ali bi se odločili za originalnega ali za obnovljenega. Vsak toner hp omogoča izpisovanje s pomočjo tonerskega praha, ki se nahaja v rezervoarju. Gre za mešanico delcev, ki jih laserski tiskalnik na podlagi elektro magnetnega polja vžge v list papirja oziroma na površino, ki jo je mogoče uporabljati za izpis v konkretnem tiskalniku. Če je sam postopek obnavljanja izpeljan na pravilen način in je uporabljen kakovostni tonerski prah, potem razlike v izpisu, ki ga pripravi originalni toner hp, ali pa obnovljen, praktično ni opazna. Pri tem pa mora biti seveda postope obnovitve izpeljan brezhibno. To pomeni, da rezervoar ne sme biti prekomerno napolnjen in da se v tem procesu noben del ne poškoduje ali zamaže. Predvsem pomembna je čistoča na valju. Vsak toner hp ima valj za tiskanje in v primeru, da se zamaže, to pušča sledi na papirju oziroma na kateri drugi površini. Prav tako se valj ne sme poškodovati, saj bo na tistem delu, ki je poškodovan, ostala vedno nezapolnjena sled na izpisu.

Poleg tega je obnavljanje lahko še dodatno oteženo, če ima toner hp vgrajen čip za zaklepanje, ko se enkrat izprazni. Veliko proizvajalcev uporablja takšne čipe, ker jim trg obnovljenih izdelkov odžira tržni delež in ga na tak način skušajo stisniti v kot. Vendar tudi temu se spretni posamezniki lahko izognejo, saj je tak čip mogoče resetirati. V primeru, da želite do poceni in zanesljivega toner hp –ja, potem je najbolje, da kupite izdelek, ki ga je kakšno podjetje že obnovilo. V Sloveniji je takšnih podjetij, ki prodajajo obnovljene izdelke veliko. Zaradi tega so tudi cene precej nizke, če jih primerjamo z originalnimi. Vsak obnovljen toner hp ima tudi garancijo, prav tako kot originalen. Vendar pa garancije ne izdaja proizvajalec ampak podjetje, ki je obnovilo, oziroma napolnilo, toner hp.
Povzeto po: http://www.printink.si/

ponedeljek, 17. junij 2013

Hladilna krema in masažno olje


Športne aktivnosti ne zahtevajo le primerne opreme in prehrane, ampak tudi različne dodatke za telo, kot so kreme in olja. Hladilna masažna krema za mišice nas osveži po športni aktivnosti in lajša čas okrevanja ter tudi preprečuje utrujenost. Spletna trgovina Factorystore vam ponuja hladilno kremo Sportique Cooling Cream, ki je primerna za uporabo po športni dejavnosti. Hladilna krema vsebuje protivnetno in blažilno karitejevo maslo, jojobo, marelico in sojino olje. Poleg tega pa k učinku hladilne kreme pripomorejo stimulativna eterična olja poprove mete, kafre, mentola, evkaliptusa in borovca. Naravno hladilno kremo nanesite na prizadete oziroma utrujene dele ter se osvežite, pospešite okrevanje in preprečite utrujenost. V omenjeni spletni trgovini boste lahko našli hladilno kremo v količini 180 ml in sicer za ceno dobrih 16 evrov.
Poleg hladilne kreme pa so pomembna tudi masažna olja. Masaža je pri ukvarjanju s športom ključnega pomena za vsakega posameznika. Factorystore vam ponuja različna kvalitetna masažna olja. Osnovno masažno olje je koži neškodljivo ter tudi zmanjšuje trenje med masažo. Nevtralno masažno olje omogoča izjemno dober oprijem kože in je varčno. Osnovno masažno olje torej ponuja nevtralen vonj, koži daje občutek mehkobe, je hipoalergen in ne vsebuje vode. Seveda pa si boste lahko privoščili tudi katero izmed treh jojobinih masažnih olj.
Factorystore vam ponuja masažno olje 100% čiste jojobe in masažno olje jojoba z ekstraktom svetlina ter jojobino olje z ekstraktom marelice. Jojobino olje se ponaša z zdravilnim, vlažilnim in hranljivim učinkom na zrelo, suho ter utrujeno kožo. Masažno olje je odlično za nego vaših mišic in kože tako pred kot po športni aktivnosti.

četrtek, 13. junij 2013

Na morje s potovalno agancijo


Potovanje na morje s potovalno agencijo je veliko bolj zabavno in priročno, kot je potovanje v lastni režiji. Čeprav številni še vedno prisegajo na potovanje brez pomoči potovalne agencije, ima potovanje na morje s potovalno agencijo kar nekaj prednosti. Večkrat je takšno potovanje veliko ceneje, poleg tega pa imate možnost zavarovanja za tveganje odpovedi. Pri načrtovanju poletnega oddiha na morju je tako zelo pametno poiskati pomoč potovalne agencije, saj pravzaprav naredijo vse namesto vas. Prihranjene so številne skrbi, kot je iskanje prostih namestitev, če se odločate za potovanje v tuje dežele pa je tu še dodatna težava, kot je iskanje prevoza. Če najamete potovalno agencijo, vam ni treba skrbeti, kako boste prišli od letališča do hotela, kje v bližini je najlepša plaža, še manj kaj ponuja okolica mesta, v katerega se podajate.
Še posebej se najem potovalne agencije priporoča, ko potujete na morje v tuje dežele. Pri potovanju v muslimanske dežele, kot so Tunizija, Turčija ali Egipt, je velika prednost najem potovalne agencije, ki nudi cenovno zelo ugodne aranžmaje. Na morje s potovalno agencijo je enostavno, saj lahko izbirate med tako imenovano last minute ponudbo. To je ponudba v zadnjem trenutku, ki pomeni, da se boste lahko na uživanje v toplem morju odpravili že drug dan. Takšne ponudbe so veliko bolj poceni, a je potrebna hitrost, saj je število mest praviloma zelo hitro zapolnjeno. Za razliko od last minute, pa je na voljo tudi first minute ponudba, ki jo lahko rezervirate kar nekaj časa vnaprej. Tako lahko v prav tej ponudbi najdete in rezervirate uživanje ob morju tudi dva ali tri mesece prej.
Seveda je treba ob takšnih ponudbah vnaprej plačati zavarovanje za tveganje odpovedi, ker nihče ne more vedeti, kaj bo čez tri mesece. Na morje s potovalno agencijo potujete brez skrbi, saj poskrbijo tudi za zavarovanje.

četrtek, 6. junij 2013

Zakaj so Crocs odsvojile svet



Obuvala Crocs so zadnja revolucija na področju obutev. Drugega prodajnega hita, ki bi v tako kratkem času obšel celoten svet, na področju obuvala ne moremo niti pomniti. Drzen dizajn, ki daje obuvalom Crocs prepoznavno obliko, pa ni glavni razlog, zakaj so Crocs v tako kratkem času osvojila svet. Kot glavni razlog za izbiro Crocs sandalov kupci navajajo povsem druge razloge: prevladujoči sta udobje in varen korak, ki sta zaščitna znaka blagovne znamke Crocs.

Ko izbiramo obuvala za domačo rabo in prosti čas, nam eleganca in estetski videz niso najvišjega pomena. Za kvalitetno obuvalo, ki ga nosimo ob neformalnih priložnostih, za uporabo doma ali na vrtu, za sprehod do bližnjega igrišča ali trgovine, so najpomembnejša udobnost, varnost in praktičnost obuvala. To je glavni razlog, zakaj so obuvala Crocs, kljub nenavadnemu videzu, postala najpriljubljenejše obuvalo za prosti čas.

Ključne lastnosti Crocs so: 
(1) praktična uporaba: hitro sezuvanje in obuvanje,
(2) zračnost, ki preprečuje potenje nog, je posebej pomembna v poletnem času,
(3) dober oprijem podplata Crocs, ki preprečuje zdrse na spolzkih področjih,
(4) značilen velik in krepek podplat Crocs ter oblikovano ležišče za nogo, ki preprečujeta neroden korak in s tem tudi poškodbe, ko so zvin gležnja in podobno,
(5) odpornost materiala Crocs proti vodi in drugim materialnim poškodbam ter
(6) ergonomsko oblikovanje, ki ga zdravstvene organizacije priporočajo različnim bolnikom.

Obuvala Crocs so zaradi teh lastnosti priporočljiva za vse generacije. Starejši občani Crocs obuvala uporabljajo, ker imajo težave s hojo in si želijo varnega koraka. Crocs za otroke so priporočilo mnogih staršev, ki se zavedajo, kako pomemben je oprijemljiv korak za razigrane otroke. V končni fazi pa tudi samemu sebi vsako privošči praktično in udobno obuvalo vsaj za tisti del dneva, ko je pomembna sprostitev in udobje, ne pa skrb za eleganten izgled. Razlog, da so obuvala Crocs tako hitro osvojila svet tako je, da ponujajo počitek za utrujeno stopalo in varnost za negotovi korak.  

četrtek, 30. maj 2013

Prevajanje besedil iz različnih zgodovinskih obdobij



Prevajanje se morda glede na to, kaj predstavlja, zdi mnogim preprosto opravilo. Vendar pa je potrebno ločiti različne stopnje, kajti prevajanje za osebne potrebe je res precej lažje kot prevajanje strokovnih besedil. V osnovi pomeni prevajanje predvsem postopek, skozi katerega skuša prevajalec pomen, vsebino, kontekst oziroma sporočilo prenesti iz besedila, ki je zapisan v enem jeziku, v prevod, ki je zapisan v drugem jeziku. To se morda zdi preprosto, vendar pa obstaja veliko različnih načinov in metodologij, na podlagi katerih delajo prevajalci prevode.

Vendar pa lahko brez večjih zdržkov trdimo, da je za vsako prevajanje pomembno to, da se prevajalec lahko poistoveti s piscem originalnega besedila. Bolj kot je besedilo staro in bolj kot pripada nekemu oddaljenemu zgodovinskemu trenutku, težje bo prevajanje, kajti prevajalec bo pri tem imel več težav, da se identificira s piscem originalnega besedila. Če je bilo besedilo napisano stoletja nazaj, to pomeni, da je avtor živel v socialnih in kulturnih okoliščinah, ki se popolnoma razlikujejo od prevajalčevih. Prevajanje pa pomeni prenos misli iz enega jezika v drugi jezik, pri čemer mora prevajale poskrbeti, da se skozi prevajanje izvorni oziroma originalni pomen ne izgubi. Bolj kot je torej originalno besedilo časovno oddaljeno, težje bo prevajalec poskrbel, da se pomen ne izgubi, saj po bo tudi sam imel težave, da celoten pomen v originalu sploh razume. Zato je izjemno pomembno, da ko gre za pomembnejša besedila, prevajanje opravijo strokovni prevajalci. Zares usposobljen prevajalec ni le odličen poznavalec jezikov, ampak obvladuje tudi zgodovino narodov, ki te jezike govorijo.

Res pa je, da prevajanje sodobnih besedil, ki so bolj poljudne narave, lahko opravi tudi manj usposobljen prevajalec. Sodoben tekst, ki nima za namen ustvarjanje nekega literarnega učinka, ni težko prevesti. Običajno gre v teh primerih za prevajanje časopisnih člankov, novic za bloge, tekstov, ki so napisani v telegrafskem slogu itn.

nedelja, 26. maj 2013

Dopolnilno zavarovanje v slovenskem zdravstvenem sistemu



Dopolnilno zavarovanje poskrbi, da zavarovana oseba, ko potrebuje zdravstvene storitve, ni obremenjena z nobenimi doplačili. Otroci in polnoletni mladostniki, ki imajo status študenta ali dijaka ter so mlajši od 26 let, imajo urejeno dopolnilno zavarovanje preko enega od staršev. To pomeni, da te osebe niso obremenjene s plačevanjem mesečnih premij, koristijo pa lahko vse ugodnosti, ki jih ponuja dopolnilno zavarovanje. Vsi ostali morajo imeti na nek način dopolnilno zavarovanje urejeno bodisi tako, da ga plačujejo sami bodisi tako, da jim ga plačuje delodajalec, občina ali pa Zavod za zaposlovanje Republike Slovenije. Vsi brezposelni, ki niso prijavljeni na Zavodu za zaposlovanje morajo dopolnilno zavarovanje plačevati sami. V primeru, da so prijavljeni, pa jim to ureja Zavod, tako da imajo iz tega vidika eno finančno obveznost manj. V primeru, da neprijavljena brezposelna oseba nima nobenega dohodka ali premoženja, pa lahko uredijo tako, da jim dopolnilno zavarovanje plačuje občina. Slovenija uvaja torej različne sisteme socialne zaščite, ki skrbijo, da imajo ljudje urejene nekatere osnovne oblike varnosti in niso prepuščeni svoji usodi.

Dopolnilno zavarovanje krije vse tiste dodatne stroške, ki eventualno nastanejo med katerokoli zdravstveno obravnavo, torej ne glede na to, ali je zdravstvena storitev bila opravljena pri splošnem zdravniku, specialistu ali pa pri zobozdravniku. Dodatni stroški so vsi tisti, ki jih ne pokrije obvezno zdravstveno zavarovanje. V svarilo pa velja navesti, da se ti stroški računajo precej pogostokrat, saj obvezno zavarovanje krije le malo zdravstvenih storitev v celoti, tako da se izkaže dopolnilno zavarovanje hitro kot koristno. V celoti krije le nekatere najbolj nujne za preživetje človeka in blaženje hudih bolečin, ki nastanejo med boleznijo oziroma poškodbo.

Več informacij najdete tukaj

petek, 24. maj 2013

Lesene igrače in urjenje otrokovih sposobnosti



Lesene igrače imajo prav poseben čar. Lepo oblikovan in zarobljen les je prijeten na dotik, naravni material je čisto nekaj drugega, kot umetne mase. Vsi starši želijo za svoje malčke najboljše, zato jim je prva skrb tudi kakovost materialov. Lesene igrače ne prinašajo nikakršnega tveganja strupenih in za otroka potencialno škodljivih snovi, ki jih lahko najdemo v plastičnih igračah in igračah, ki so narejene iz materialov, ki so dvomljivega izvora.

Nabor iger, ki jih ponujajo lesene igrače, je izjemno pester in pokriva vse starostne skupine. Pri izbiri lesene igrače, moramo biti pazljivi, da premajhnemu otroku ne kupimo igrače, ki je namenjena starejšim otrokom. Najbolje je, da se o namenu lesene igrače pozanimamo pri prodajalcu oziroma, da preučimo dokumentacijo, ki je priložena.

Izjemno priljubljene lesene igrače za najmlajše so leseni vlakci. Sestavljeni so iz lokomotive in vagonov, ki se med seboj pripenjajo in odpenjajo. Pri tem se otroci urijo v motoričnih sposobnostih, kar je svojstvena dodana vrednost takšnih igrač. Eden izmed najbolj pomembnih nasvetov, ki bi jih morali starši upoštevati, je, da otroku kupujejo igrače, ki služijo vsaj dvema namenoma istočasno. Prvi je seveda igra in zabava, drugi namen pa je učenje novih sposobnosti ali pa urjenje že pridobljenih. Lesene igrače, ki omogočajo sestavljanje in razstavljanje, kot že omenjeni leseni vlakci, so odličen primer takšne igre. Lahko bi celo trdili, da takšne sestavljene lesene igrače vsaj za eno obdobje rastejo skupaj z otrokom, saj otrok sam iznajdeva skozi čas in s pridobivanjem novih znanj tudi nove načine igre z isto igračo.

sobota, 18. maj 2013

Če iščete delo, obiščite Maribor


Kdor danes išče delo, lahko svojo poskusi alternative, ki ji ponuja Maribor. Zelo pomembno je, da izpostavimo to, da je delo, ki ga Maribor zagotavlja, povezano z industrijo. Že pred osamosvojitvijo Slovenije je delo našlo veliko ljudi v industriji, Maribor je takrat cvetel in gospodarski duh je tam močno prisoten tudi danes. Po osamosvojitvi, ko je Slovenija nenadoma izgubila balkanski trg, je mnogo od teh industrijskih podjetij propadlo, številna pa so se preoblikovala in še danes uspešno poslujejo. Kdor danes išče delo, je lahko zanj Maribor pravi vir priložnosti. Veliko število ljudi naredi to napako, da išče delo le v Ljubljani, Maribor pa popolnoma ignorirajo. Najprej je potrebno izpostaviti, da so cene stanovanj za nakup in za najem bistveno višje od tistih v Mariboru. Že iz tega vidika bi moral iskalec zaposlitve pomisliti na to, da se mu razpoložljivi mesečni dohodek poveča, če plačuje nižje stroške za najemnino.

Delo, ki ga zagotavlja Maribor s svojim gospodarstvom, je povezano z različnimi panogami. Poleg že omenjene industrije, velja opozoriti, da so se v zadnjih letih gradili veliki trgovski centri, ki danes uspešno poslujejo. V tej panogi je zaposlenih veliko ljudi in zaradi tega to predstavlja priložnost. Delo, ki ga zagotavlja Maribor je povezano tudi z bančnim sektorjem in zavarovalništvom. Ne smemo pa pozabiti niti na to, da se priložnosti za delo ponujajo tudi v turizmu, v katerega je Maribor v zadnjih letih veliko investiral. Mesto je torej polno priložnosti, ki jih lahko iskalci zaposlitve izkoristijo in najdejo zaposlitev, ki so jo neuspešno iskali v drugih mestih.

sreda, 15. maj 2013

Najem apartmaja z agencijo


Najem apartmaja ob morju je odlična izbira za preživetje zasluženega dopusta. V primeru, da služba dopušča natančno planiranje dopustniškega časa, pa je najbolje, da pričnete s planiranjem dovolj zgodaj, ko je za najem apartmaja še veliko izbire. Številne turistične agencije ponujajo zelo ugodne pakete potovanj, če se zanje odločimo veliko prej. Paketi vključujejo prevoz do letališča ali pristanišča, prevoz z letalom ali ladjo, prevoz do apartmajev in tudi samo ceno za najem apartmaja. Pri tem pa morate biti pazljivi, ko prebirate ponudbo, ki vključuje tudi najem apartmaja. Kadarkoli se zanimate za določen dopustniški paket, morate prebrati vse, kar na ponudbi piše, predvsem pa morate prebrati celoten drobni tisk. Nekatere turistične agencije niso najbolj poštene in določene informacije zabeležijo tako, da jih lahko interesenti tudi spregledajo. V takšnih primerih se lahko izkaže, da ponudba vseeno ni tako sanjska, kot se je zdelo n prvi pogled. Cena za najem apartmaja bo sicer izjemno nizka, vendar pa bodo ostale storitve zaradi tega pod nivojem. Prav zato je potrebno pozornost usmeriti v vse podrobnosti, turistične agencije je dobro podrobneje spraševati o vseh detajlih.

Zaradi podobnih težav, ki so sicer bolj redkost kot pa pravilo, se številni odločijo za ločen najem apartmaja. Priprave na dopust v lastni režiji, odpirajo številne priložnosti, predvsem pa je na lastno pest pripravljen dopust takšen, ki je popolnoma prilagojen okusom in življenjskim navadam. Tisti, ki se na dopust odpravljajo izven vrhunca turistične sezone, pa lahko najem apartmaja izvedejo kar na licu mesta, saj je takrat zasedenost nizka, možnosti pa tako rekoč neskončne.

sobota, 11. maj 2013

Otroška trgovina in njen prodajni program


Dobro založena otroška trgovina ne ponuja le igrače za otroke, ampak tudi otroška oblačila, obutev, knjige, razno otroško opremo in pa tudi pripomočke, ki jih potrebujejo mlade mamice. Kakovost oblačil, v katere oblačimo dojenčke, je zelo pomembna. Dobra otroška trgovina ponuja oblačila za najmlajše, ki so izdelana iz ekološko pridelanega bombaža. Takšen material zagotavlja prijeten stik s kožo in preprečuje nastanek izpuščajev in drugih alergijskih reakcij, ki lahko nastanejo v stiku kože z umetnimi materiali. Tudi v najzgodnejšem obdobju je pomembno, da se deklice ločijo od dečkov, zato vsaka dobro založena otroška trgovina ponuja oblačila različnih barv in z različnimi motivi.

Iz tega vidika je za številne mlade mamice zelo pomembna tudi otroška moda. Barvno in stilsko usklajena oblačila med starši in otroki so danes precej moderna izbira, ki pa je ne zagotavlja prav vsaka otroška trgovina. Zato si je potrebno za takšne modne podvige vzeti nekaj časa in dobro preiskati celotno ponudbo, ki pri nas ni tako majhna. Otroška trgovina ponuja tudi obutev za otroke. Že za odrasle osebe je znano, kako pomembna je kakovost obutve. Ta je še toliko bolj pomembna pri otrocih, posebej pri tistih, ki so komaj dobro shodili. Anatomsko oblikovana obutev zagotavlja udobje, predvsem pa povečuje stabilnost stopala, zaradi česar se močno zmanjša pogostost zdrsov in padcev.

Za tiste, ki kupujejo darila za otroke drugih staršev, se pogostokrat izkažejo darilni kompleti za odlično izbiro. Vsaka otroška trgovina ponuja komplete, ki so primerni za različne starosti, sicer pa se najbolje prodajajo tisti, ki so namenjeni dojenčkom. Komplet običajno vsebuje hlačke, bodi, copatke in kakšno pralno pleničko. Prav vsak od teh naštetih izdelkov bo prišel prav in s takšnim darilom praktično ni mogoče zgrešiti. Sicer pa boljša otroška trgovina zaposluje usposobljene prodajalce, ki znajo svetovati, kakšen je primeren nakup. Dobra spletna otroška trgovina pa vsebuje podroben opis vsakega izdelka.

torek, 5. marec 2013

Kratka zgodovina USB Ključev

USB ključ je pomnilniška naprava namenjena digitalnemu shranjevanju podatkov. Njihova prednost je predvsem hitrost prenosa podatkov, pa tudi možnost izbrisa in zamenjave le-teh. V dobrem desetletju, odkar so se tovrstni spominski mediji prvič pojavili na tržišču, se je njihova kapaciteta povečala z 8 megabajtov na prvem modelu na današnjo stopnjo, ko ima povprečen USB ključ 8GB ali 16GB kapaciteto, na tržišču pa so tudi modeli z več kot 1 terabajtom (1000 gigabajtov) spomina. Prvi patent za USB ključek je bil vložen že leta 1999, vendar ga je bilo zaradi nepopolnega opisa zelo preprosto zaobiti, patent je namreč opisoval napravo, ki je z računalnikom povezana preko USB kabla.

Usb-kljuci
Za USB ključek v današnji obliki je bilo zato istočasno vloženih več patentov različnih proizvajalcev, kar je vodilo v številne tožbe, komu resnično pripada pravica do proizvodnje pa je še danes sporna tema – večina večjih proizvajalcev pravzaprav povsem ignorira patente na USB ključe. Zgodovino USB ključev lahko razdelimo na tri generacije, glede na USB format, ki ga uporabljajo. Naziv prvega komercialno uspešnega USB ključka si delita IBMov DiskOnKey in Trek Technology ThumbDrive, ki sta začela s prodajo v začetku 21 stoletja in sta imela kapaciteto 8GB, kar je več kot 5 krat toliko kot diskete, ki so bile takrat najbolj uporabljan medij za shranjevanje podatkov. V istem letu so se pojavile tudi prve spominske kartice, vendar so za prodor na tržišče potrebovale mnogo dlje. Priljubljenost USB ključev se je vztrajno povečevala skozi leta, predvsem s pojavom USB 2.0 in USB 3.0 formatov, ki je sta občutno izboljšala hitrost prenosa podatkov.

petek, 22. februar 2013

ezPrint tonerji so na voljo za številne znamke tiskalnikov

Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE

Med vsemi tonerji ni tako težko izbrati prave, to so nedvomno ezPrint tonerji. Gre za serijo kompatibilnih tonerjev, ki so izdelani posebej za določene modele tiskalnikov. Tako so ezPrint tonerji na voljo za zelo popularne Xerox tiskalnike. Ta vrsta tiskalnikov se je izkazala kot odlična tako za domačo uporabo kot za manjše pisarne. Vendar če vas zanimajo ezPrint tonerji za Xerox tiskalnike, potem morate paziti, da izberete pravi model, ki je kompatibilen z modelom vašega tiskalnika. Za izbiro se obnite na strokovnjake, ki so vam na voljo tudi preko interneta.

Print9
Med drugim so ezPrint tonerji na voljo tudi za prav tako priljubljene Samsung tiskalnike. Ta znamka je nasploh zelo popularna za domačo uporabo. Samsung tiskalniki so dosegli tako razširjenost predvsem s svojimi večnamenskimi napravami, ki omogočajo skeniranje in tiskanje. Z ezPrint tonerji, ki imajo dolgo življenjsko dobo, lahko vaše Samsung večnamenske naprave spremenite v prave fotokopirne stroje, ki bodo tiskale cele knjige, če boste tako želeli. Samsung tiskalniki, ki so opremljeni z ezPrint tonerji,  zagotavljajo visok kakovost izpisa. To pomeni, da bodo vaše slike, ki ste jih naredili z digitalnim aparatom, lepo vidne tudi, če jih boste natisnili.

Poleg zgornjih znamk so ezPrint tonerji na voljo tudi za tiskalnike Brother. Tudi ta znamka tiskalnikov se počasi a zanesljivo širi po našem trgu tiskalnikov. ezPrint tonerji, ki so posebej zasnovani za te tiskalnike se po kakovosti kosajo z originalnimi Brother tonerji. To pomeni, da zagotavljajo enako število natisnjeni strani pri isti gostoti tiska, prav tako pa so zanesljivi tudi kar se kakovosti tiče. Med originalnimi in ezPrint tonerji kar se kakovosti tiče, praktično ni razpoznavne razlike.

četrtek, 21. februar 2013

Kompatibilni tonerji so zanesljivi

Kaj sploh so kompatibilni tonerji? Splošno znano je, da so tonerji kasetam podobni elementi tiskalnika, v katerih je shranjena tiskarniška barva, tiskalniška glava in mehanizem za tiskanje. Kompatibilni tonerji so na zunaj popolnoma enaki originalnim tonerjem, ki jih izdelujejo proizvajalci tiskalnikov, le da jih niso izdelali ti proizvajalci ampak tretja podjetja. Tehnološko so kompatibilni tonerji povsem enakovredni originalnim tonerjem. Uporabljeni so podobni sestavni deli, ista tehnologija, kar zagotavlja, da je kakovost tiskanja med kompatibilnimi tonerji in originalnimi tonerji povsem izravnana. Obe vrsti tonerjev lahko naročite na tej povezavi.

Print8
Človeško dojemanje kakovosti je zelo posredovano skozi sloves, ki ga imajo blagovne znamke. Mnogi so namreč prepričani, da kompatibilni tonerji ne morejo dosegati kakovosti originalnih. V to prepričanje jih sili tudi dejstvo, da so kompatibilni tonerji precej cenejši. Vendar pa dejanski testi, pri katerih se uporabljajo za isti izpis kompatibilni tonerji in originalni, da se lahko nato primerja kakovost, odstopanja in druge nepravilnosti, kažejo na to, da teh razlik ni.

Če tudi sami ne veste, ali bi kupili originalni ali neoriginalni, pa se lahko pomirite ob dejstvu, da v primeru slabega delovanja, imajo kompatibilni tonerji prav tako garancijo in v primeru, da ne delujejo pravilno, jih lahko brez težav zamenjate. Poskusiti s cenejšo različico je precej pameten in trezen korak, saj lahko, če dobro preračunate, na dolgi rok privarčujete kar nekaj denarja za tisk. Predvsem tisti, ki veliko tiskajo, lahko privarčujejo več kot 50 odstotkov stroškov tiskanja. Kompatibilni tonerji so rešitev, ki je primerna tako za domačo rabo, zelo dobro pa se odnese tudi v pisarnah, kjer se v delovnem času natisnejo gore papirja.