sreda, 18. marec 2015

Velika Britanija ali Otok

Velika Britanija velikokrat bolj imenitno zveni kot Otok. Ime Otok se velikokrat zasledi v raznih medijih. S tem se poimenuje Velika Britanija, izraz pa ima tudi druge pomene. Velika Britanija je zelo obiskana dežela, posebno to velja za prestolnico London. Dežela Velika Britanija leži v Severnem Atlantskem oceanu. Lega, ki jo ima Velika Britanija, je v veliki meri vplivala na njeno zgodovino. Poleg lastne zgodovine ima Velika Britanija vpliv tudi na mnoge dele sveta. Velika



Britanija je bila v zgodovini svetovna velesila. Njen vpliv je v mnogih oddaljenih delih sveta moč čutiti še danes. V tem pogledu je podobna Franciji, Španiji in drugim pomorskim velesilam kolonialnega sveta, ki so svoj vpliv ponesle daleč preko svojih meja ter ga na bolj ali manj izrazit način ohranjajo še danes. Velika obiskanost velja kot rečeno predvsem za prestolnico. Velja za najbolj obiskano mesto Evrope. London je poleg tega glavno mesto Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske. Šteje sedem milijonov prebivalcev. Svoje temelje prestolnica Velike Britanije temelji na središču rimske province Britanije. Do današnjih dni se je ohranilo v prestolnici kar nekaj ostankov iz rimskega obdobja. Primer ohranjenega ostanka rimskega Londona je obzidje. Do današnjih dni je London doživel velike spremembe, ki so se v mnogih značilnosti prenesle tudi na druge dele sveta. Danes London velja za poslovno, izobraževalno, politično središče sveta.


Velika Britanija ima v Londonu mnoge pomembne ustanove. Poleg tega, da je prestolnica Velike Britanije največje mesto na Otoku, se po mnogih kriterijih smatra za največje evropsko mesto. Čeprav mnogi turisti obiščejo predvsem London, je obiska vreden tudi preostanek Otoka. Dežela je zanimiva zaradi raznolikosti, ki jih ponuja pokrajina, ki se proti severu širi na razdalji tisoč kilometrov. Predvsem je bogastvo Otoka v raznolikosti vsega, kar je moč na tej poti videti, občutiti, okušati in drugače izkusiti. Velika Britanija je obiska vredna.

 http://www.agencija-oskar.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar