ponedeljek, 16. marec 2015

Merjenje obiska spletne strani koristna aktivnost

Merjenje obiska spletne strani je koristna aktivnost . Koristna aktivnost je merjenje obiska spletne strani za vse, ki se ukvarjajo s spletom. Med osebami, ki se aktivno in profesionalno ukvarjajo s spletom najdemo zelo različne interese. Merjenje obiska spletne strani vsem osebami, ki se aktivno in profesionalno ukvarjajo s spletom omogoča, da primerjajo zastavljene cilje in pričakovane interese z doseženim. Doseženo, katero prikazuje merjenje obiska spletne strani je lahko bolj ali manj uspešno.



V primeru, da merjenje obiska spletne strani pokaže uspešnost, bo zadovoljstvo doseženo. Če merjenje obiska spletne strani ne pokaže doseganje zastavljenih ciljev oziroma pričakovanih interesov se največkrat zahteva popravke. Merjenje obiska spletne strani lahko ponudi dobre ideje za popravke. Meritev namreč ne zajema le ene spletne strani, ampak tudi druge, morda konkurenčne spletne strani. Uspešne konkurenčne spletne strani imajo za uspeh zagotovo razlog. Velika uspešnost se lahko razkrije na podlagi obiska spletne strani ter preučevanja razlogov za uspešnost. Nekateri razlogi so hitro vidni, za nekatere pa je potrebno več časa in aktivnosti. Hitro vidni razlogi za uspeh so tisti, ki jih lahko takoj prepoznamo.



Med hitro prepoznane razloge sodi oblika, barve in druge grafične značilnosti, ki takoj padejo v oči. Spremembe lahko prinese že spremenjena barvna kombinacij ali drugačna grafična postavitev in predstavitev vsebine. Barve so pri spletnih straneh zelo pomembna lastnost, ki lahko pomeni uspešnost ali neuspešnost. Poleg privlačnosti, barve omogočajo, da se vsebine spletnih strani lažje berejo, ločijo od drugih vsebin ter omogočajo številne druge dobre lastnosti. Preizkus ustreznosti določene barve ali barvne kombinacije je preprost. Ogledamo si nekaj spletnih strani, potem pa opazujemo, katera nam najhitreje pade v oči, katera nas najbolj privlači, katera nam omogoča, da vsebino čim hitreje najdemo in iz nje izvlečemo tisto kar nas najbolj zanima. Merjenje obiska spletne strani nam pomaga spoznati realnost, ter na podlagi nje narediti prihodnost boljšo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar