nedelja, 22. marec 2015

Kampiranje s šotorom, simbol kampiranja

Kampiranje s šotorom je simbol kampiranja . Simbol kampiranja je kampiranje s šotorom od najstarejših časov do danes. Kampiranje s šotorom je stara oblika bivanja izven urbanega okolja. V preteklosti je bil to velikokrat tudi način življenja . V nekaterih primerih je kampiranje s šotorom še danes način življenja. Gre predvsem za ljudstva, katerim kampiranje s šotorom omogoča vsakdanje življenje, ki ga v sodobne čase prenašajo zaradi zahtev in tradicije.



 Zahteve so povezano z aktivnostmi, katere tem ljudem prinašajo vid dohodka ali sredstva za preživljanje. Tradicija je zanje kampiranje s šotorom, ker so takšen način življenja nasledili od svojih prednikov. Enako bodo tak način življenja nasledili njihovi potomci. Vsekakor pa gre za redkejši način bivanja v naravi. Večinoma je danes kampiranje povezano z načinom bivanja v prostem času. Gre za osnovno in zelo preprosto obliko bivanja v naravi. Velikokrat je bivanje enostavno mogoče tako omogočiti, kot tudi omogočiti bivanje na drugi lokaciji. Šotor je potrebno zgolj postaviti, podreti ter ponovno postaviti. Ta aktivnost, ki pravzaprav omogoča takšno kampiranje, je seveda odvisna od samega šotora, predvidene okolice bivanja, osebe, katera postavlja šotor ter mnogih drugih značilnosti. Šotori se med seboj razlikujejo po mnogih značilnosti. Ena od značilnosti je tudi bolj ali manj enostavno postavljanje in podiranje. Najbolj enostavni za postavljanje so manjši šotori, ki so namenjeni predvsem začasnemu bivanju za eno osebo.

Značilnost začasnega bivanja je na eni strani krajši čas bivanja, predvsem pa zelo enostavne in preproste zahteve. Velikokrat se za takšno obliko odločajo osebe, ki potrebujejo streho nad glavo, katero je treba tudi enostavno tovoriti od ene do druge lokacije bivanja. Večji in zahtevnejši šotori so nasprotje temu. So zahtevnejši za tovorjenje, imajo več sestavni delov, potrebujejo več prostora za tovorjenje, poleg tega je njihovo postavljanje bolj zahtevno in traja dlje časa. Kampiranje s šotorom nudi različne zahteve in kakovost bivanja.

Več o tem

Ni komentarjev:

Objavite komentar