torek, 21. november 2017

Zakon o delovnih razmerjih = osnova dobrega poslovnega odnosa

Zakon o delovnih razmerjih je pravna podlaga, na kateri lahko temelji zdrav poslovni odnos. Na zakon o delovnih razmerjih se lahko zaposleni in delodajalec vedno obrneta, ko želita razjasniti nesporazume. Najprej za pošten poslovni odnos koristi zakon o delovnih razmerjih ob zaposlovanju ter vključevanju novo zaposlene osebe v proizvodni oziroma storitveni proces.

Dober poslovni odnos spoštuje zakone ter etiko in moralo

Dober poslovni odnos med delodajalcem in delodajalcem temelji na upoštevanju zakonov, koristi pa tudi etična in poslovna morala. Zakon o delovnih razmerjih lahko ostane zgolj črka na papirju, če vsi poslovni odnosi med delodajalcem in zaposlenim oziroma zaposlenim ne funkcionirajo. Delodajalec najame ali zaposli zaposlenega z namenom opravljanja določenih nalog v okviru proizvodnega ali storitvenega procesa. Za opravljanje nalog ima določene zahteve, cilje in norme, ki jih oblikuje na različne načine. Če gre za starejše, že obstoječe delovno mesto, se zahteve oblikujejo na podlagi izkušenj. Pri novem delovnem mestu je več nejasnosti in razhajanj.

Zakon o delovnih razmerjih je pravna podlaga


Veljavni zakon o delovnih razmerjih v tem primeru koristi kot pravni okvir, upoštevati pa je treba tudi etiko in moralo na splošno. Ker gre za novo delovno mesto, mora biti zaposlenemu jasna njegova pomembnost za delodajalca. Proizvodni ali storitveni proces na tem delovnem mestu se šele vzpostavlja, zato mora biti pripravljen po potrebi storiti tudi na kratko in na splošno več kot sicer. Pri tem pa ne sme biti prisotno izkoriščanje ali podobne prakse, ki jih zakon o delovnih razmerjih prepoveduje.

Po vzpostavitvi optimalnega proizvodnega in storitvenega procesa, se zadeve normalizirajo oziroma naj bi se normalizirale. Zaposleni in delodajalec imata sicer bolj ali manj vedno nasprotujoče si cilje, vendar morata v splošno korist iskati kompromis oziroma se truditi zanj. Uspešna podjetja spoštujejo tako zakon o delovnih razmerjih, kot tudi uveljavljeno poslovno etiko in moralo v delovnem okolju ter zunaj njega.

Preverite 4 korake za zaposlitev delavca, ki upošteva Zakon o delovnih razmerjih.

nedelja, 19. november 2017

Crocs je preprost čevelj

Crocs je preprost čevelj, ki pa je zaradi svojih izjemnih lastnosti postal veliko več. Prvič so Crocs obutev ponudili jadralcem ter vsem podobnim uporabnikom. Njihove odlike so bile odličen oprijem, udobna hoja, izjemne higienske lastnosti ter številne druge lastnosti. Prva serija Crocs obutve je zato nemudoma pošla, kupci so zahtevali tudi več izbire številnih lastnosti.

Skrivnost dobre obutve so materiali združeni v celoto

Obutev Crocs odlikuje posebna masa Croslite. To je izredno lahka masa, narejena iz kombinacije kavčuka, gume, pene in plute. Če pobliže pogledamo vsak material posebej, bomo ugotovili številne odlične lastnosti. Skupaj združene v material za Crocs obutev pa toliko bolj. Do današnjih dni se je ponudba razširila na preko sto modelov Crocs obutve za moške, ženske in otroke. Estetska posebnost Crocs obutve so zelo različne barve, od zelo klasičnih do zelo živahnih barv.

Crocs™ navdušujejo vse generacije
Obutev Crocs naročite preko spleta


Kakšno barvo ali barvno kombinacijo bo posameznik izbral je odvisno od njegovega okusa. Ob izbiri ne bi bilo slabo obiskati trgovino, ki nudi kar največjo možno paleto barv Crocs obutve. Obstaja tudi možnost ogleda in nakupa Crocsov preko spletnih strani proizvajalca ali trgovcev, kot je superge.si, vendar obstaja možnost zgrešenih predstav.

Odtenki slik na spletu se lahko razlikujejo, zato je najbolje primernost določene barve oceniti v živo. Poleg tega lahko najbolj všečno barvo ali barvno kombinacijo takoj kupimo ter jo začnemo uporabljati. Pri izbiri se je potrebno paziti tudi na ponaredke. Zaradi priljubljenosti obutve Crocs, so mnogi proizvajalci želeli pristaviti svoj lonček. Seveda pa niso uspeli posneti čisto vseh lastnosti 'Crocsic', saj gre za zaščitene lastnosti. Kupec bo zato zgolj mislil, da je kupil isto. Dejansko gre za razliko, ki se v uporabi še kako pozna. Nespametno razmišljanje lahko kupca tudi drago stane, saj bodo ponaredki kaj hitro romali v smeti ter pomenili temu primerno dodatno stroškovno breme. Dobra izbira je zgolj originalna Crocs obutev oziroma obutev blagovne znamke Crocs.

torek, 14. november 2017

Nogometni dresi so del osnovne opreme vsakega nogometaša

Nogometni dresi so osnovna oprema nogometaša poleg žoge, golov, nogometnih čevljev, hlačk, nogavic in ščitnikov. Nogometni dresi so ena izmed značilnosti sodobnega nogometa. Tako kot se je sodobni nogomet razvijal, tako so se razvijali obleka in obutev športnikov ter druga nogometna oprema.

Najprej prepoznavnost, nato številčenje

Številna nogometna moštva še danes nosijo nogometne drese, ki z grafiko in drugimi značilnostmi spominjajo na drese predhodnikov izpred sto let. Pri tem ni zanemarljivo, da so nogometni dresi mnogih vrhunskih moštev stara več kot njihova prvotna izvedba. Predhodniki z izvirnimi nogometnimi dresi niso na novo odkrivali barve, grafiko in druge značilnosti, ampak so jih preprosto prevzeli od drugih moštev. Sodobni nogometni dresi so se najprej pojavili na Otoku, na stari celini so jih uvedli Danci v sedemdesetih letih devetnajstega stoletja. Sledili so jim Nizozemci in Švedi. Danes nogometne velesile, so se z nogometom začele resneje ukvarjati šele v začetku dvajsetega stoletja.

V tem času so se nogometni dresi začeli pojavljati tudi na ozemlju današnje Slovenije, nogomet in opremo zanj pa smo uvozili iz takratne prestolnice avstro-ogrske monarhije. V takratnem času so imeli nogometni dresi različno barvo in grafiko, s katero so se igralci lažje prepoznali in ločevali med igro. Številka na dresih se je kot zanimivost pojavila kasneje, natančneje leta tisoč devetsto dvajset. Prvi postavi oziroma igralcem na zelenici so bile namenjene številke od ena do enajst, dvanajst in višje pa rezervam na klopi.


nogometni dresi

Sredi devetdesetih let je bilo igralcem najvišjega ranga dovoljeno uporabljati vedno isto številko, poleg nje pa od primera do primera različno tudi ime, priimek ter ime moštva. Sodobni nogometni dresi se od starejših ločijo predvsem po tem, da so vedno bolj zanimiv oglasni prostor. Ker je nogomet najpomembnejša postranska dejavnost in hkrati gledljiv ter priljubljen šport so nogometni dresi za oglaševalce vedno zanimivi, posebno na najvišjem igralnem in zahtevnostnem nivoju.



Preverite spletno trgovino Hervis za nakup nogometnega dresa.

petek, 10. november 2017

Kaj je Magento?

Vsi, ki imate spletno trgovino, ste gotovo že slišali za Magento. Velika možnost je, da ga tudi uporabljate. V primeru, da temu ni tako, pa bi se vam splačalo premisliti o njegovi uporabi. Magento je namreč sila preprost sistem za enostavno urejanje in upravljanje spletnih strani oziroma spletnih trgovin. Njegove uporabe se zlahka nauči prav vsak, poleg tega pa sistem oziroma platforma omogoča tudi številne razširitve, ki jih lahko uporabite v svoji spletni trgovini.

ponedeljek, 6. november 2017

Peč na pelete so revolucija tradicionalnega ogrevanja

Peč na pelete je tradicionalno ogrevanje na drva revolucionarno spremenila. Peč na pelete v osnovi koristi isti energent, kot klasična peč na drva. Razlika je v obliki. Peleti so leseni valji točno določene dolžine in premera. Z industrijskim stiskanjem se suh lesni prah in žaganje spremenita kompaktno valjasto obliko. Ker jih je mogoče avtomatsko dozirati, peč na pelete lahko brez pretiravanja imenujemo revolucijo tradicionalnega ogrevanja.
Klasično peč na drva je bilo potrebno neprestano polniti, nadzirati, začetek kurjenja pa zahteva tudi poseben postopek. Dodatno ima klasična peč na drva vedno prisoten problem nadziranja jakosti gorenja oziroma ustvarjenih kalorij. Drva so lahko od primera do primera različna, kar pomeni predvsem različno kalorično vrednost. To težavo peč na pelete odpravlja z načinom izdelave energenta, ki je kalorično bistveno bolj enak v celotnem obsegu embalaže ali celo v kurilni sezoni. Največ možnosti za dosego tega standarda imamo, ko kupujemo pelete pri istem proizvajalcu.


Peletna peč v osnovi koristi isti energent, kot klasična peč na drva.


Možnost avtomatskega delovanja

Z možnostjo avtomatskega delovanja peč na pelete omogoča doseganje avtomatskega doziranja energenta, kot ga poznamo pri pečeh na plin ali kurilno olje. Lahko bi rekli, da peč na pelete delujejo na drva v tekoči obliki. Kar je mogoče nekoliko pretiran izraz zaradi agregatnega stanja, vendar nedvomno omogočajo enak način uporabe oziroma ogrevanja, kot tekoči energenti. Ta lastnost pa povsem spremeni širše razmišljanje o primernosti lesa za ogrevanje.

Slovenija ima polovico ozemlja prekritega z gozdom, lesa, žaganja in lesnega prahu zato ne primanjkuje ter ga tudi ne bo primanjkovalo v prihodnosti. Zato je lahko izbrana peč na pelete na račun neodvisnosti od tujih trgov ter njihovih značilnih muh. Poleg bolj stabilnih cen, lahko uporabnik računa na vedno dostopen vir energije. Vedno dostopen vir energij lahko razumemo na dva načina: kot bogastvo gozdov in ostankov v procesu obdelave lesa ter kot praktično dostopen energent za peč na pelete.

Za lažjo odločitev je super pregledati ponudbo peči na pelete pri Merkurju.