torek, 1. september 2015

Prekinitev pogodbe o zaposlitvi, izziv sposobnih

Prekinitev pogodbe o zaposlitvi Izziv sposobnih je prekinitev pogodbe o zaposlitvi želja po začetku na novo. Osebne sposobnosti so danes iskane. O resničnosti situacije govori prekinitev pogodbe o zaposlitvi. Seveda pa je dobrodošlo zavedanje, da prekinitev pogodbe o zaposlitvi v praksi ni posebnost.



V praksi se prekinitev pogodbe o zaposlitvi izkažejo za resnična, ko so izpolnjeni pogoji. Danes je veliko primerov, ko prekinitev pogodbe o zaposlitvi pomeni dobro izkušnjo. Predvsem kandidate ne sme ovirati. Kandirajo lahko povsod, kjer vedo, da bodo sposobni opravljati ponujeno delovno mesto in so primerna delovnemu okolju. Največkrat kandidatura zahteva pojme kot so prošnja za delo, življenjepis, spremno pismo, izobrazba, kvalifikacije. Vendar smo pri nas vedno bol soočeni z dejstvom, da pojmi prošnja za delo, življenjepis, spremno pismo, izobrazba, kvalifikacije niso največji garant za pridobivanje točno določenega delovnega mesta. Zavedati se je potrebno, da so prošnja za delo, življenjepis, spremno pismo, izobrazba, kvalifikacije predvsem potrdila. Prava potrdila pa zahtevajo, da se pojmi, kot so prošnja za delo, življenjepis, spremno pismo, izobrazba, kvalifikacije izkažejo kot sposobnost opravljanja točno določenega delovnega mesta. Takrat bodo pojmi prošnja za delo, življenjepis, spremno pismo, izobrazba, kvalifikacije dosegli svoj cilj in namen. Na trgu dela prijaha vedno bolj do izraza sposobnost izkoriščanja in ustvarjanja alternativ. Ker je trg dela zasičen, bo delovno mesto potrebno ne le iskati ampak tudi ustvarjati. Delovno mesto lahko ustvari predvsem sposobna oseba. Pri tem igrajo ključno vlogo sposobnosti.

Zavedati se je pri tem potrebno, da sposobnosti niso le umske, ampak tudi fizične narave. Izdelati izdelek, opraviti storitev ter na splošno narediti nekaj, kar se lahko trži na trgu, zahteva dobro kombinacijo umskih in fizičnih sposobnosti. Zato je ob iskanju nove zaposlitve na trgu dela, vrednost pomisliti tudi na to alternativo, saj bo vedno bolj pomembna njena prisotnost. Prekinitev pogodbe o zaposlitvi je pozitivna lastnost v primeru, da je želja po novem resnična.

http://mojazaposlitev.si/delodajalci/nasveti/kako-odpustiti-delavca-v-skladu-z-zakonom/

Ni komentarjev:

Objavite komentar