petek, 4. september 2015

Hujšanje, zdrava aktivnost

Hujšanje je zdrava aktivnost . V mnogih primerih hujšanje zdi kot izrabljena fraza. Na mnogih informacijah dnevno lahko slišimo frazo hujšanje. Zato se z neprestanim ponavljanjem ali presliši, ali pa se hujšanje razume negativno. Vendar učinkovite koristi , ki jih hujšanje prinaša imajo mnogih za pozitivno izkušnjo življenja. Ker je hujšanje njih prineslo izboljšanje na boljše, se ga vedno znova spominjajo kot pozitivno spremembo na bolje.



 Ker je možnosti za izboljšane vsak dan na pretek se je dobro preprosto začeti ukvarjati z ponujenimi spremembami. Veliko sprememb bomo dosegli že z urejanjem svojega življenja. Zavedati se moramo, da je človeški dan možno enostavno razdeliti na čas za profesionalne aktivnosti, čas za prostočasne aktivnosti in čas za počitek. Profesionalne aktivnosti so tiste, ki nam omogočajo življenje in zgotavljajo sredstva za preživetje. Temu primerno smo prisiljeni izvajati profesionalne aktivnosti, saj imamo tako zagotovljena sredstva, za ostale aktivnosti. To so prostočasne aktivnosti, ki v večini primerov niso namenjene pridobivanju sredstev za preživetje. Zato jih izvajajmo v prostem času. Zanje je značilno, da ne prinašajo sredstva za preživetja, jih pa lahko v mnogih lastnostih lahko omogočajo in izboljšujejo. Rekreacija med drugim pomeni, da se človek lahko v svojih fizičnih in psihičnih lastnostih regenerira. Kar pomeni, da z točno določenimi aktivnostmi pridobi ponovno celotno sposobnost, kot je to bilo pred začetkom aktivnosti. Tako ima naslednji dan ali v preteklosti na splošno, zagotovljene ponovno popolne zmogljivosti tako na fizičnem kot tudi psihičnem področju. Vsemu da piko na i počitek.

Počitek je namenjen regeneraciji vseh sposobnosti. Če jih z prostočasnimi aktivnostmi ne zagotavljamo, jih počitek zagotovo. Brez dvoma vsak človek rad počiva, k temu ga konec koncev organizem prisili. Ko postane utrujen potrebuje počitek. Kar pomeni, da mora prekiniti z vsemi aktivnostmi. Hujšanje je danes aktivnost, ki ima številne privržence na prostovoljni osnovi, drugi pa so primorani hujšati.

Ni komentarjev:

Objavite komentar