ponedeljek, 28. september 2015

Hujšanje, spoznajmo organizem

Hujšanje nas motivira spoznajmo organizem . Človeka velikokrat hujšanje prisili, da začne bolje razmišljat o svojem organizmu. Človeški organizem je posebnost in ima velik vpliv na hujšanje. Predvsem se mora človek zavedati, da je hujšanje v veliki meri posledica njegovih dejanj in aktivnosti. Njihov rezultat je zdravstveno stanje. Slednje je lahko optimalno. Lahko pa potrebuje hujšanje, ko je zdravljenje bolj ali manj oddaljeno od optimalnih vrednosti. Pomembno je zavedanje, da lahko hujšanje najbolje uravnava sam.



Pri tem je seveda motivacija koristna. Zdravje je verjetno največja motivacija, saj človeku zdravje omogoča normalno življenje. Organizem je kompleksen sestav številnih funkcij, ki zagotavljajo dobro zdravje takrat, ko so v optimalnem stanju. Optimalno stanje je velikokrat onemogočeno z raznimi človeškimi aktivnostmi. Med drugim lahko optimalno delovanje organizma preprečijo dejavniki. Ti dejavniki so lahko posledica človeških aktivnosti, lahko pa so dejavniki pridobljeni iz okolice. Človeške aktivnosti so lahko napačne iz različnih razlogov in različnih motivov. Ohranjanje človeškega organizma v optimalnem stanju zahteva veliko aktivnosti, odrekanja ter številnih drugih pozitivnih učinkov. Kar pa človek iz različnih razlogov noče početi. Mnogokrat šele bolezen človeka prepriča, da je dobrodošlo početi stvari, ki ohranjajo človeški organizem v optimalnem stanju. Seveda mora človek za dobre učinke najprej poznati kaj to je optimalno stanje, ter kaj je v določenem primeru narobe, da optimalnega stanja ni. Na podlagi teh ugotovitev lahko izvede številne aktivnosti. Te aktivnosti ga bodo lahko pripeljale do optimalnega stanja organizma. Velikokrat je za začetek dober navdih, tudi pozitivna motivacija ne škoduje.

Težave v začetnik korakih povzročajo slabi začetni rezultati. Ker so rezultati slabi človek posledično dobi različne povratne informacije, začne se spraševati o pravilnosti svojega početja. Dobrodošlo pri tem je, da se oklene dobrih virov informacij. Reference o tem, kje je dobra informacija lahko oblikuje sam. Hujšanje je lahko motivirano na različne načine, zelo dobrodošlo je, da so to osebni načini.

Ni komentarjev:

Objavite komentar