torek, 25. julij 2017

Vzmetnice, porok dobrega spanca

Vzmetnice so dobro izbrane, ko je zagotovljena idealna podpora telesa med spanjem. Kako pomembe so dobre vzmetnice lahko naredimo s preprostim poizkusom. Največkrat domače ležišče uporabljamo, dokler ne začne kazati resnih znakov obrabe. Takrat so vzmetnice že pošteno načete, položaj spanja največkrat ni več tak kot ob nakupu. Dober preizkus imamo na voljo na počitnicah ali izletih, kjer uporabljamo tuje vzmetnice. Dobra in kakovostna prenočišča ležišča bistveno pogosteje menjajo, zato je velika verjetnost preizkušnje bistveno novejše vzmetnice kot je domača. Če se zbudimo spočiti in polni energije več dni zapored, je potrebno zgolj prepisati podatke vzmetnice ter poiskati enake ali vsaj podobne. V primeru slabe izkušnje ponovimo preizkus toliko časa, dokler ne dobimo idealno vzmetnico. Komur ni do poizkusa, lahko izbere po nekaj preprostih načelih izbire. Položaj spanja je ključen podatek, saj je za spanje na trebuhu, boku ali hrbtu primerna različna trdota vzmetnice. Spanju na hrbtu zdravega človeka je najbolj priporočljivo trdo ležišče, spanju na boku ležišče s spominsko peno, spanju na trebuhu pa srednje trdo ali mehko ležišče. Pri raznih težavah je na našteta priporočila v večini primerov potrebno pozabiti. Največ pozornosti je potrebno posvetiti v primeru težav s hrbtenico, alergijami ter znojenjem. V primeru težav s hrbtenico je dobro izbirati ortopedska ležišča s spominsko peno. Alergijske težave zahtevajo antibakterijske prevleke ter naprednejša ležišča z anti alergijskimi lastnostmi. Prekomerno znojenje zahteva predvsem izbiro ležišča z vrhunskimi materiali ter prezračevanjem. Za prekomerno znojenje je priporočljivo izbrati vzmetnice z inovativno gel peno. Poleg tega pa je potrebno poskrbeti za dodatne ukrepe. Takšna vzmetnica ne bo dobro prezračena, če dno nima nemoten pretok zraka. Zato moramo po potrebi zamenjati tako dno, kot vzmetnico. Priporočljivo je kvalitetno in fleksibilno letveno dno. Dodatna ukrepa sta naravno ali umetno vzdrževanje optimalne temperature ter primerna posteljnina. Dober spanec zahteva dobro izbiro vzmetnice, dna, posteljnine ter zagotavljanje optimalne temperature zraka. Vas zanima več?

Kvalitetna vzmetnica

sreda, 5. julij 2017

Vsebinski marketing je napredno trženje

Vsebinski marketing je napredno trženje na lokalnem, regionalnem ali globalnem trgu. V spletnem trženju je vsebinski marketing prinesel pomembno spremembo, ki so jo mnogi spletni kupci pričakovali že dolgo časa. Omenjene kupce je motilo agresivno oglaševanje, vsiljivi pristopi predvsem pa obilica marketinških vsebin na spletu. Posledica vseh takšnih pristopov je bilo njihova reakcija, pogosto nerazumljiva. Takšni potencialni kupci so velikokrat ravnali ravno nasprotno, kot je bil poslovni cilj oglaševalcev ali prodajalcev. V mnogih primerih so razvili pravcati obrambni sistem, ki je ignoriral večino tržnih aktivnosti ponudbe na spletu. Ali celo čisto vse ponudbe, ki so se pojavile ob njihovem obisku določene spletne strani oziroma ogledu točno določene spletne vsebine. Zato so morali ponudniki razviti vsebinski marketing ali povsem drugačen pristop. V tem primeru so ponudniki na spletu namesto blaga ali storitev ponudili zanimivo vsebino. Preko zanimive vsebine so vzbudili zanimanje ter v najboljšem primeru tudi izpolnili poslovne cilje in pridobili nove stranke. Za vsebinski marketing je zato značilen čisto drugačen, lahko bi rekli na glavo obrnjen pristop. Ker v tem primeru ni neposredne ponudbe blaga ali storitve, kar je značilno za mnoge druge tržne pristope. S tem pa se je razvilo povsem novo področje trženja, ki zahteva tudi prilagoditev ali upoštevanje točno določenih načel. Prilagoditev je vsebinski marketing zahteval od ponudnikov na trgu, ki so pred tem tržili svoje blago ali storitve na druge, velikokrat bolj agresivne načine. Upoštevanje točno določenih načel pa velja za tiste ponudnike blaga ali storitev, ki jim je vsebinski marketing priložnost za prvi vstop na trg. Lahko bi jim rekli začetniki na določenem trgu. Prilagoditev obstoječih ponudnikov je lahko različna, o tem v veliki meri določajo tako klasični kot novo nastali dejavniki. Klasičen dejavnik je kupec, ki na pretekli trženjski pristop ni ravnal v skladu s poslovnim ciljem. Vsebinski marketing je spremenil tržni pristop in tržne poti.

Več

Vsebinski marketing

torek, 4. julij 2017

Garmin ure, napredne naprave

Garmin ure so napredne naprave namenjene dobrim učinkom profesionalnih ali prostočasnih aktivnosti. Uporabniku garmin ure omogočajo beležiti nadzorovati ter analizirati aktivnosti v prostem času ali pri izvajanju prostočasnih aktivnosti. Kako koristno je analizirati aktivnosti najbolje vedo športniki, rekreativci, pohodniki ter drugi aktivni ljudje. Analizirati aktivnosti preko preteklih rezultatov so omogočeni optimalni rezultati izbrane aktivnosti v prihodnosti. S tem lažje in z manj negativnimi učinki pridemo do želenih ciljev rekreativne, športne ali druge aktivnosti. Izbirati je možno v paleti od vrhunskih do ur za osnovnimi funkcijami. Družina fēnix je primer vrhunske garmin ure za več športov, od funkcij velja omeniti vrhunsko GPS funkcijo in merjenje srčnega utripa na zapestju. Za bolj individualno izbiro obstajajo v treh velikostih ter različnih slogih. Podobno vrhunski je model tactix Bravo se odlikuje z funkcijo GPS, namenjena je uporabi pri več različnih športnih aktivnostih. Kdor želi vrhunsko napravo brez kompromisov mora razmisliti zgolj o najbolj primerni velikost ter najbolj estetskih lastnostih. Ostali lahko garmin ure izberejo z izbiro po osnovnih kriterijih. Namenjene so lahko odraslim ali otrokom, nadalje bolj ali manj aktivnim, tistim, ki prisegajo na modernejši ali bolj sodoben oblikovalski slog, zelo namenski uporabi ali osnovnim uporabnim lastnostim. Izbrati garmin ure preko individualnih kriterijev je možno na spletni ali klasičen način. Na spletni strani obstaja poseben program, ki z izbiro najbolj primernih lastnosti najdemo najbolj primerno uro. Poleg tega se nam ponudi možnost nadgradnje z nakupom dodatne opreme ali boljšega modela. Na ta način preko spleta v kratkem času pregledamo vse garmin ure ter izmed celotne ponudbe izločimo najbolj primerno. Klasičen način je izbira v prodajalni, kjer lahko podobno sporočimo svoje želje in zahteve. Prodajalci nam preko naših zahtev na podlagi lastnosti prodajnega programa ter izkušenj z drugimi kupici ponudijo nekaj najbolj primernih modelov. Garmin ure obstajajo v zelo različnih izvedbah, ki so namenjene prilagajanju specifičnim zahtevam. Preberite več o naprednih napravah.

Ura Garmin za merjenje aktivnosti