torek, 28. februar 2017

Ponudba čistilnega servisa Valina.

Čistilni servis Valina je zelo dobro organiziran in naravnan k profesionalnosti. Omogočajo ogromno število različnih storitev čiščenja, so pa tudi cenovno ugodni, glede na svojo kvaliteto in število storitev. Čistilni servis ponuja dnevno in generalno čiščenje, čiščenje poslovnih prostorov, raznih izobraževalnih ustanov kot so vrtci, šole in fakultete, zdravstvenih ustanov industrijskih obratov in okolice, čiščenje avtomobilskih salonov in delavnic, čiščenje trgovskih centrov, kinodvoran, športnih objektov in pa seveda posameznih gospodinjstev. Sploh pri čiščenju poslovnih prostorov, ima čistilni servis zaposlen ustrezno usposobljen kader, ki ima znanje in dolgoletne izkušnje pri svojem delu. Kader tudi redno dodatno izobražuje in si glede osebja prizadevajo predvsem, da so urejeni in primerno opremljeni za svoje delo.


Redno nabavljajo kvalitetna in učinkovita čistila, katere potrebujejo za kvalitetno čiščenje in pri čiščenju redno uvajajo nove tehnologije čiščenja. Nad čiščenjem poleg rednega nadzora izvajajo tudi izredni nadzor, tako da je njihova kontrola kakovosti kar v dveh nivojih. V čistilnem servisu se uporabljajo predvsem sodobna in ekološka čistila in kvalitetne stroje. Čiščenje poslovnih prostorov čistilni servis Valina opravlja v skladu z dogovorjenimi standardi kvalitete, ki so predpisani po pravilih stroke in s čimer lajšajo stroške dela naročnikom in porabijo veliko manj materiala. V skladu s certifikatom ISO14001:2008 se lahko pri naročniku poskrbi za ločevanje oz. zbiranje odpadkov, ki ji nato v čistilnem servisu pravilno odlagajo v ustrezne zabojnike . Čiščenje pa v njihovem čistilnem servisu poteka nemoteno tudi v primeru odsotnosti kakega delavca, saj se manjkajočega čistilca nadomesti z nadomestnim ustrezno usposobljenim čistilcem.

torek, 14. februar 2017

Desigual torbice, enostavna izbira

Desigual torbice so enostavna izbira za vse, ki želijo svoj življenjski slog izraziti po svojih merilih in kriterijih. Tako se lahko izbere Desigual torbice, ki jih imamo vedno s seboj, kot takšne za posebne priložnosti. Aktivna ženska pogosto nima časa ukvarjati se z vsakdanjim prilagajanjem ter menjavanjem torbic, zato pogosto izberejo praktične in všečne Desigual torbice. Z njimi so zadovoljne tako zaradi izgleda, kot tudi praktičnosti uporabe v široki paleti priložnosti. Praktičnost je individualen pojem, ki je v podrobnostih zelo različen. Kako se dnevno Desigual torbice uporabljajo v vsakdanjih opravkih je zato zelo različna izkušnja. Primer je uporaba mobilnega oziroma pametnega telefona. V nekaterih primerih se na klic, poslano sporočilo ali drugo ženska rada hitro odzove. Ker je telefon potrebno v tem primeru uporabljati, nas Desigual torbice pri tem ne smejo ovirati. Zato velja pri izbiri pomisliti, kakšen način oziroma izvedba nam najbolj ustreza. V praksi vidimo v primeru komuniciranja preko telefona Desigual torbice na roki, prek ramen ali odložene na najbolj primerno mesto v bližini. Kaj nam najbolj ustreza, velja tako pomisliti kot preizkusiti. Izgleda sicer nekoliko nenavadno, vendar zaradi tega ne bomo imeli slabo izkušnjo v prihodnosti. Poizkusimo z izbrano torbico komunicirati preko telefona tako, kakor smo navajeni oziroma nam je najljubše. Ugotovili bomo, da so nekatere Desigual torbice za take primere bolj uporabne in posrečene kot druge. Kdor ne želi tvegati z dobro izkušnjo, bo kaj takega brez dvoma storil bolj ali manj diskretno. Podobno se velja ozreti na številne druge vsakdanje opravke ter potrebe. Desigual torbice so lahko priročne in namenjene najbolj osnovnim stvarem, ali pa nudijo tudi bolj prostorne izvedbe. Pri tem velja pomisliti kaj ob določeni priložnosti največkrat nosimo s seboj oziroma kaj bi radi ob določenih priložnostih imeli s seboj. Desigual torbice so pestra izbira različnih modelov, ki poleg živahnega karakterja nudijo tudi dobre praktične lastnosti.


Bolečina v kolku, preventiva koristi


Bolečina v kolku bi morala skrbeti predvsem mlajše osebe , pri katerih preventiva prinaša največ koristi. Največkrat bolečina v kolku prizadene predstavnike srednje generacije, prizadeta pa je tudi starejša populacija . Bolj kot bolečina v kolku, bi morale mlajše osebe skrbeti vse posledice. Zdravljenje je pogosto zahtevno, dolgotrajno, izvirnega kolka nam ne more praktično nihče nadomestiti. Kolk je na človeškem telesu pozicioniran na mestu, ki ima izreden vpliv na organe, druge dele telesa ter funkcije telesa. Sama bolečina v kolku ne pomeni nujno še hujših poškodb, lahko gre zgolj za preobremenitve. V primeru hujših poškodb, pa se kmalu pojavijo težave z drugimi deli telesa. Ker zaradi poškodovanega kolka telo ni več v idealnem ravnovesju, se začnejo pojavljati negativni vplivi na hrbtenico, medenico, ožilje, trebuh ter številne druge dele telesa. Da bolečina v kolku ne bo izkušnja mlajših generacij veliko pripomore primerna telesna vadba in aktivnost. Pretiravati pri tem ne gre, saj se s tem lahko potencira bolečina v kolku ter njegova obraba. Mladost norost tega na žalost veliko ne razume, zato lahko zgolj upamo na dober iztek storjene norosti ali kakšnega mladostniškega podviga. Vadba mora biti usmerjena predvsem v zagotavljanje ustreznih količin sklepnega maziva, v povečano moč, stabilnost sklepov ter optimalno mišično raztegljivost. Koristi predvsem optimalna in konstantna vadba, razne daljše prekinitve naredijo več škode, kot si lahko človek prestavlja. Telo mlade osebe je polno energije, zato ne čuti posledic mirovanja takoj. Mlad organizem je sposoben hitro najti ustrezne alternative, ki pa nimajo neomejenih zalog. Problem prekinitve je predvsem v ponovni vzpostavitvi predhodnega stanja. Določeni deli organizma se bodo na spremembe lahko hitro privadili ter dosegli optimalno sposobnost ter stopnjo pripravljenosti. Drugi organi potrebujejo več časa, na to nas lahko opozori tudi bolečina v kolku. Bolečina v kolku je težava, ki prizadene predvsem starejšo populacijo ter populacijo srednjega starostnega obdobja.

https://fidimed.si/strokovni_clanki/sklepi/38/osteoartroza_in_bolecine_v_sklepih/

ponedeljek, 13. februar 2017

Lenart, kulturna in naravna dediščina

Lenart je občina, ki jo krasijo številne naravne lepote . Med starejše priče zgodovine občine Lenart sodi kraj Hrastovec z gradom, v njem je lepo urejena viteška dvorana . Prvič je v zgodovinskih virih omenjen v trinajstem stoletju. Voličina je naselje s cerkvijo iz petnajstega stoletja ter mežnarijo iz šestnajstega stoletja. Naselje leži južno od Pesniške doline, v porečju Ruperškega potoka. Župnijska cerkev Svetega Ruperta je prvič omenjena leta tisoč štiristo šestinpetdeset. Današnja podoba je iz leta tisoč pesto osemintrideset. Občina Lenart v kraju Zavrh hrani spomine na velikega Slovenca Rudolfa Maistra. Maistrov stolp je turistično društvo postavilo njemu v spomin leta tisoč devetsto triinšestdeset. Na njegovem mestu je prvotno stal leseni stolp, ki so ga postavili po načrtih generalovega sina Boruta Maistra. Sedemnajst metrov kovinski Maistrov stolp so leta tisoč devetsto triinosemdeset so ga izdelali Klemosovi učenci iz kraja Lenart. Z vrha obiskovalcem ponuja razgled do Pohorja, Boča, Kozjaka, Donačke gore, vrhov sosednje Hrvaške ter vse do Madžarskih ravnin. Naravno bogastvo predstavljajo naravni rezervat Komarnik ter jezeri Radehova in Pristava. Naravni rezervat Komarnik je območje okrog Komarniškega jezera, ki je bil svoj ča v lasti hrastovške graščine. V jezeru so gojili ribe, ohranilo se je do današnjih dni v povečani obliki z namenom zadrževanja visokih voda. Jezero Radehova je akumulacijsko jezero na potoku Globovnica v Pesniški dolini. Gladina jezera se nahaja na nadmorski višini dvesto štirideset metrov, njegova največja globina je preko dva metra, vodna površina pa znaša osemindvajset hektarjev. Občina Lenart ima na svojem območju tudi ribnik, znan že iz prejšnjih stoletji. Takrat je ribnik Komarnik pripadal grofom Herberstein, namenjen je bil gojenju najrazličnejših ribjih vrst. V dolžino meri sedemsto petdeset metrov, v širino pa pol kilometra. Z njim ima občina Lenart zagotovljeno zadrževanje visokih voda reke Pesnice. Lenart je občina v Slovenskih goricah s posebnim tipom razloženih naselji.

http://www.mojaobcina.si/lenart/

četrtek, 9. februar 2017

Nike, dobra odločitev


Nike je dobra odločitev v ponudbi športne opreme. Odločitev za Nike je od primera do primera različna, nekatere prepriča kakovostna izdelava , druge odlične izkušnje iz preteklosti, tretje dobre reference, vse ostale pa številni drugi odločilni dejavniki. Najpomembnejše je dejansko individualna ustreznost posamezniku, ki se odloča oziroma izbira. V osnovi mora biti oprema Nike primerna individualnim fizičnim lastnostim. Pri obutvi je to številka športne obutve, nadalje pa je pomembno upoštevati bolj ali manj izrazite zahteve vadbe v odnosu do človekovih fizičnih lastnosti. Tekaška obutev Nike se temu primerno proizvaja in snuje v zelo različnih izvedbah. Pri izbiri jih je potrebno upoštevati, čeprav ljudje velikokrat prej pogledamo barvo, obliko ter druge lastnosti. Ko bomo izvajali tek ali drugo ustrezno aktivnost bodo barva in druge estetske lastnosti praktično nepomembne, zelo pomembne pa bodo lastnosti obutve prilagojene našim fizičnim lastnostim. V osnovi mora biti poleg velikosti stopala, Nike primeren tudi obliki stopala, blaženju udarcev pete s podlago ter sil aktiviranih ob odrivu, nuditi mora stabilnost, prožen v predelu pregiba stopala, udoben, biti mora trajen in dostopen. Mnoge od naštetih zahtev so ljudem neznanka, bolj znane pa so težave začetnikov. To so razne bolečine in poškodbe, ki so lahko tudi posledica nepravilno izbrane opreme. V nekaterih Nike prodajalnah imajo tudi možnost strokovnega nasveta preko testiranj, ki pokažejo na osnovne zahteve osebe. Začetniki lahko uberejo tudi drugo pot, uporabijo svojo dosedanjo opremo. Par športne obutve Nike ali druge blagovne znamke ima praktično vsak, zato lahko začne tek ali drugo športno aktivnost z njo. Ko se poveča intenzivnost, se začnejo postopoma večati obremenitve ter kazati prvi znaki neprimernosti. Takoj bomo spoznali, kaj je narobe, kaj nam povzroča težave ter bolečine in kaj moramo ob nakupu nove Nike opreme spremeniti oziroma na kaj moramo biti pozorni. Nike je dobra izbira, ko se znamo pravilno odločiti med številno ponudbo.

http://www.hervis.si/store/Znamke/Nike/1_105

sreda, 8. februar 2017

Nike Air Force 1, vrhunska izvedba

Nike Air Force 1 je na prvi pogled nenavadno ime, za katero se skriva kakovostna obutev . O kakovosti govori že samo ime Nike Air Force 1, ki pomeni največje udobje in varnost. Ime modela je povzeto po izrazu, ki se ga pogosto uporablja v pogovorih za označevanja letala predsednika Združenih držav Amerike. Nike Air Force 1 uporablja oznako klicne kode zračnega prometa za zrakoplov vojnega letalstva Združenih držav Amerike, s katerim se prevaža predsednik Združenih držav Amerike. Menda ni potrebno posebej poudarjati, da se Nike Air Force 1 temu primerno odlikuje s številnimi kakovostnimi lastnostmi. Udobje in varnost uporabnikov je zelo pomembno za mnoge, temu primerno je proizvajalec na trgu ponudil poseben model. Za večjo prilagodljivost je Nike Air Force 1 izdelan v več različnih izvedbah. Vse z namenom, da se že tako odlične lastnosti obutve še dodatno izboljšajo ter približajo zahtevam uporabnika na posebno visokem nivoju. Barvne izvedbe so najlepši primer množične prilagoditve osebnim zahtevam. V črni izvedbi je lahko Nike Air Force 1 primeren za tako prosti čas, kot nekoliko bolj uradne primere uporabe. Malo ljudi bo ob pogledu pomislilo, da gre za športno obutev. Zato bo uporabnika resneje jemala, ta pa bo tudi bolj uradnemu okolju primerno obut. Poleg tega pa Nike Air Force 1 zagotavlja udobje, kot vsak športni copat oziroma športna obutev. Dobro počutje pa je pri raznih bolj uradnih opravilih zelo pomembno, saj gre lahko za pomembne zadeve. Druge barvne izvedbe Nike Air Force 1 pa so lahko primerne za številne druge priložnosti, barvitejša in živahnejša estetska izvedba nudi tudi modne učinke. Prilagajati jih je mogoče številnim kosom iz naše garderobne omare ali garderobe v ponudbi. Izvedba je v vsakem primeru na visokem kakovostnem nivoju, kar pomeni zagotovilo za dolgotrajno ter brezhibno uporabo. Nike Air Force 1 odlična odločitev za vse, ki cenijo kakovost.

Več

Hitrost interneta, dohodna in odhodna hitrost


Hitrost interneta sestavljata dohodna hitrost ter odhodna hitrost. Dohodna hitrost interneta nam pove, kako hitro se bo vršil prenos podatkov iz spleta na računalnik. Odhodna hitrost interneta pa govori o tem, kako hitro se bodo prenesli podatki z računalnika na internet. Uporabnik lahko obstoječo hitrost interneta izmeri na raznih spletnih naslovih. S tem se prepriča kakšna je dejanska hitrost prenosa podatkov na računalnik ali z računalnika. Odstopanja so možna, včasih jih uporabnik zazna že pri uporabi računalnika. To je predvsem zaznat takrat, ko potrebuje prenos večje količine podatkov v krajšem času. Razliko je moč najbolj zaznati z primerjavo prenosa v optimalnih razmerah ter prenosom podatkov v poslabšanih razmerah. Zmanjšana hitrost interneta ima lahko različne vzroke. Vpliva lahko brezžični usmerjevalnik, preslaba linija, aktivni torrenti, večje število uporabnikov ter razni drugi vzroki. Naročniki lahko izbirajo različne hitrost interneta glede na ponudnika, njegovo lokacijo ter glede na različne druge dejavnike. Razlike so tudi pri tehnikah, ki so lahko bolj ali manj sodobne. Pri manj sodobnih na hitrost interneta vpliva oddaljenost od centrale. Sodobnejše so to napako že praktično odpravile. Manj sodobne povezave temeljijo na telefonskem omrežju, sodobne pa potekajo preko optičnega omrežja. Naročniki ponujajo od zelo osnovnih, preko povprečnih do zmogljivih internet povezav. Katera izbira bo najboljša je najbolje, da uporabnik preveri v praksi. Teoretične razlage se lahko v praksi razlikujejo, predvsem ob neupoštevanju vseh dejavnikov za hitrost interneta. Pri praktičnih pa praktično ni moč zgrešiti, dovolj je primerljivo uporabiti v praksi. To je tehnologija, način uporabe in podobno. Hiter test nam lahko omogoča prenos večje vsebine v izenačenih pogojih. Odlična povezava je takrat, ko poteka prenos hitro in nemoteno. Poleg hitrosti mora uporabnik pred izbiro ponudnika oziroma sklenitvijo pogodbe razmisliti o več stvareh. Razmisliti mora o vsebin pogodbe, času trajanja pogodbe ter številne druge stvari. Hitrost interneta igra pomembno vlogo pri kakovosti informiranja ter uporabi spletne tehnologije.

Več

torek, 7. februar 2017

Facebook oglaševanje, način sporočanja


Facebook oglaševanje je način komuniciranja . Velikokrat je Facebook oglaševanje način komuniciranja med povpraševanjem in ponudbo. Zato je aktivnosti, ki jo pozna internet marketing ali/in klasično trženje. Razlika je zgolj v tem, da je Facebook oglaševanje pri spletnem marketingu pogosto uporabljeno oglaševanje. Pri klasičnem trženju pa predstavlja zelo različen delež oglaševanja. Razlike določajo razni dejavniki kot so tržišče, povpraševanje, navade potrošnikov in podobno. Na te razlike so pozorni podjetniki, ki željo Facebook oglaševanje obrniti v svoj prid ter doseči čim boljši poslovni uspeh. Podjetniki večinoma poznajo navade potrošnikov, zato vedo na kakšnem mediju je najbolje sporočati svoje poslovne aktivnosti. Za Facebook oglaševanje se odločijo predvsem pri povpraševanju, ki splet uporablja dnevno oziroma oglasni kampanji primerno pogosto. Klasično oglaševanje je primernejše za del povpraševanja, katero prisega na klasične medije. To so televizija, radio in tisk. Povpraševanje pri tem pridobiva informacije izključno iz klasičnih medijev, ali pa jim je takšno oglaševanje najbolj primerno. V nekaterih primerih gre tudi za uporabnike spleta, ki Facebook oglaševanje iz takšnega ali drugačnega razloga še niso osvojili oziroma ga vzeli za svojega. Pogosto gre za pomanjkanje praktičnih izkušenj ter neprepoznavnost mnogih prednosti in dodatnih možnosti. Klasično oglaševanje je velikokrat statično, Facebook oglaševanje je za razliko lahko bolj dinamično. Ker lahko preko istega medija z praktično enakimi aktivnostmi dosežemo tudi cilj oglaševalske kampanje. To je največkrat nakup izdelka ali storitve. Tega klasično oglaševanje ne omogoča, saj je medij zgolj oglasni prostor za izdelek ali storitev. Splet za razliko omogoča izbiro, nakup, plačilo ter izvajanje številnih drugih aktivnosti povpraševanja. Ponudba pa lahko digitalno oglaševanje izkoristi tudi za pridobivanje raznih drugih dragocenih informacij. Tako lahko izvejo načine nakupa, čas nakupa, lastnosti kupcev in podobne za uspešno poslovanje koristne informacije. Vse našteto je lahko osnova za spremembe v prid boljšemu poslovanju. Facebook oglaševanje je priljubljen način spletnega tržnega komuniciranja ponudnikov z obiskovalci socialnega omrežja.

https://www.red-orbit.si/storitve/facebook-oglasevanje

ponedeljek, 6. februar 2017

Colombo na zahodu Šrilanke

Colombo zaseda tropski otok Šrilanko na njegovem jugozahodnem delu. Zgodovina mesta Colombo je dolga tisočletja, ob njem so potekale trgovske poti . Trgovske poti so zasedali rimski, kitajski in arabski trgovci. Nadzor trgovski poti je bil več kot statusni simbol, zato so si za njegov nadzor prizadevali številni oblastniki ter narodi. Arabci so tako nadzirali promet na območju že v osmem stoletju, veliko bolj pestro pa je bilo kasnejše dogajanje. Pomorščaki so kmalu spoznali tudi naravna bogastva otoka, pri tem so prevladovale začimbe. Med začimbami je Šrilanka najbolj znana po cimetu, na otoku uspeva še marsikaj drugega. Zaradi številnih danosti sta Colombo, kot otok pogosto menjavala oblastnike. Znana so portugalska, nizozemska, britanska ter druga obdobja otoka. Zgodovina pa je pestra še v današnjem času, zato del otoka ostaja nedostopen. V Colombo prispe večina tujih obiskovalcev preko letališča, ki je trideset kilometrov oddaljeno. Nekdanja administrativna in aktualna poslovna prestolnica je zanimiva mešanica številnih kultur. Kaže na pestro zgodovino, ki se spreminja iz dneva v dan. Poslovna prestolnica Colombo je za mnoge tudi začetek in konec obiska otoka Šrilanka, mnogi obisk oblikujejo v krožno potovanje. Otok Šrilanka na zemljevidu izgleda kot majhna pika na jugu indijske podceline, vendar razdalje na njem ne gre tako razumeti. Colombo je od mnogih znamenitosti oddaljen tudi več sto kilometrov, ki jih premerimo na različne načine. Skladno z našim načrtom oziroma izbranimi aktualnimi priložnostmi. Deset kilometrov stran se nahaja nova administrativna prestolnica Sri Jayawardenapura Kotte. V njem je od leta tisoč devetsto oseminsedemdeset zrasel niz pomembnih državnih zgradb. Naravna znamenitost območja je jezero Diyawanna Oya. V bližini nekdanje prestolnice Colombo se nahaja Negombo, ribiško mesto s slikovito plažo. Arhitektura mesta spominja na čase nizozemske in portugalske oblasti, današnji utrip pa določajo predvsem dnevna in sezonska dogajanja na ribiški tržnici. Colombo je mesto, ki ga velja obiskati iz več razlogov.