nedelja, 19. julij 2015

Delo avtomehanikov in njihovo orodje


Vsakdo pozna kakšnega avtomehanika in brez njih bi precej težko shajali. Si predstavljate življenje brez avtomobila, no vsaj jaz vem, da si ga ne, je pa za dobro delovanje avtomobilov potreben reden servis in pa vzdrževanje. Avtomehaniki in avto serviserji so ljudje, ki se poklicno ukvarjajo s popravilom avtomobilov in drugih motornih vozil. 



Nekateri avtomehaniki se usmerijo samo v popravilo določenih tipov ali znamk osebnih vozil, spet drugi pa popravljajo vse, nekateri popravljajo samo tovorna vozila, tretji samo motorje in tako dalje. Za to, da lahko svoje delo opravljajo dobro pa potrebujejo seveda kar nekaj izkušenj in pa predvsem dobro orodje. Oprema za delavnice mora biti kvalitetna in pa seveda dovolj velika, da lahko mehanik svoje delo nemoteno opravlja. Pri delu se srečujejo z orodji, ki niso ravno poznani vsakemu domačemu mojstru, tu so seveda običajna ročna orodja, ki jih poznamo vsi, vendar so avtomobili kar zapleteno sestavljeni in velikokrat se pojavi potreba po orodju, ki a ne najdemo v domačih delavnicah. Govorim o raznih dvigalih, orodjih za diagnostiko, kot so OBD1 in OBD2 , specialnih orodjih za popravilo motorja in tako dalje.


Delo avtomehanika je vsekakor zanimivo in nikoli dolgočasno, če vas to področje seveda zanima, v nasprotnem primeru pa vam tega dela ne priporočam. Za avtomehanika lahko naredite šolo na kateri izmed srednjih strojnih šol po Sloveniji, saj vam nudijo dodatne smeri avto serviser, avtomehanik, vulkanizer in tako dalje. Za dobro delo morate imeti znanje, tega pa lahko pridobite tudi s pripravništvom v kateri izmed delavnic in nujno, da za tako delo opravite šolo, saj šteje le to koliko znate.

Ni komentarjev:

Objavite komentar