četrtek, 31. oktober 2013

Zdravstvena zavarovalnica v Sloveniji


Zdravstvena zavarovalnica pri nas v Sloveniji opravlja pomembno družbeno odgovorno funkcijo. Slovenski javni zdravstveni sistem deluje po principu, ki ga omogoča zdravstveno zavarovanje. Prek njega se v državno zdravstveno blagajno stekajo sredstva, ki jih zavarovanci vplačujejo s plačevanjem premij. Pri nas je urejeno tako, da je višina premije za zdravstveno zavarovanje enaka za vsakogar, ne glede na premoženje, ki ga ima, in ne glede na to, koliko koristi zdravstvene usluge. Zavarovalnica, pri kateri ima oseba sklenjeno dodatno zdravstveno zavarovanje, je lahko ena izmed naslednjih: Vzajemna, Triglav ali Adriatic Slovenica. Zelo pomembno je poudariti to, da ima vsaka zavarovalnica enako višino premije za dodatno zdravstveno zavarovanje. Vsaka ima lahko sicer kakšne neodvisne popuste, ki se obračunava običajno glede na vrsto plačevanja premije, za katero se zavarovanec odloči.

Spletno sklepanje zavarovalne pogodbe vam lahko prinese za kakšen odstotek nižjo premijo. Vendar pa tukaj ne morete pričakovati, da vam bo zavarovalnica naredila velik popust. Do njega lahko sicer pridete tudi v primeru, da se odločite plačati celoletno zavarovanje vnaprej. Kadar zavarovana oseba koristi usluge javnega zdravstva, in je zavarovalnica prejela nakazila za dodatno zavarovanje, ji pri tem ni potrebno doplačevati. Del zneska pokrije obvezno zavarovanje, preostali del zneska, ki je nastal med opravljanjem zdravstvene storitve, pa v celoti pokrije dodatno zavarovanje. Pri tem je zavarovalnica le mediator med vplačili zavarovancev in zdravstveno blagajno, v katero se stekajo vsa pobrana sredstva iz naslova zdravstvenih zavarovanj. Na tem mestu je pomembno dodatno poudariti, da zdravstvena zavarovalnica ne krije stroškov, ki nastajajo bolnikom, ki se odločijo, da bodo poiskali pomoč pri zasebnih zdravnikih. To je osebna odločitev posameznika, za katero mora plačati iz lastnega žepa.

Javni zdravstveni sistem v Sloveniji je zaprtega tipa, kar pomeni da so vsa namenska sredstva porabljena le v njegovem okviru. Zavarovalnica za primere bolezni pa lahko ponuja neodvisna zavarovanja, ki niso povezana z zdravstvenim zavarovanjem.

sreda, 16. oktober 2013

Prevajalska agencija je lahko pomemben poslovni partner


V primeru, da ste se znašli z goro pomembnih dokumentov, ki jih morate prevesti čim prej, a ne veste kako, je tukaj rešitev za vaš problem: prevajalska agencija. Veliko podjetnikov ima ta refleks, da poskuša enkratna opravila in dela dati svojim zaposlenim, ker zmotno mislijo, da bodo s tem privarčevali. Vsak podjetnik bi se moral v tem trenutku vprašati: kdaj bo zaposleni prevajal? Odgovor jen a dlani: v delovnem času. Takoj lahko vidimo, kje je težava: zaposleni ne znajo hitro in kakovostno prevajati, saj delajo druga opravila v delovnem procesu. Po drugi strani pa prevajalska agencija, ki jo lahko najamemo za prevajanje, je specializirana prav za to, da na hiter in kakovosten način naredi naročeni prevod. Zaposlene se plačuje in prav tako prevajalska agencija za svoje delo zahteva plačilo.

Torej zamisel, da bo zaposleni prevedel zastonj ni resnična, saj ga plačujete za to, da dela nekaj drugega, za kar je usposobljen in kjer je dober. Goro dokumentov boste torej najbolj učinkovito in poceni prevedli tako, da vam storitev opravi prevajalska agencija. Ta ima prevajalce, ki so posebej spretni za različna področja prevajanja. Če ste bolj previdne narave in bi radi imeli kakšno dodatno referenco o kakovosti, ki jo zagotavlja prevajalska agencija, se lahko dogovorite za testni prevod. Vendar ne pričakujte, da bo prevajalska agencija pripravljena narediti testni prevod, če boste naročili ne nekaj strani prevoda. Testni prevod je običajen za daljša naročila. Naročnik ga uporabi zato, da ugotovi, katera prevajalska agencija lahko zagotovi najboljši možni prevod, tako da jih med seboj seveda primerja.

Tudi v primeru, da se vam mudi, je prevajalska agencija najboljša in najbolj cenovno ugodna rešitev. V takšnem primeru se lahko dogovorite za ekspresno prevajanje, ki vas bo sicer stalo nekoliko več, vendar pa boste lahko prevedeno besedilo dobili že v nekaj urah, če seveda ne bo predolgo.
Če vas zanima več informacij

ponedeljek, 14. oktober 2013

Hujšanje in pomen zdrave prehrane

Ste tudi vi eden ali ena izmed tistih, ki so zjutraj stopili na tehtnico, in ste se nemudoma odločili, da je čas za hujšanje? Takšnih ljudi je v vsakem trenutku na svetu res ogromno. Včasih minejo meseci ali pa celo leta, ko mirujemo, se slabo prehranjujemo in nasploh zanemarimo svoj videz in svoje zdravje. Po takšnem obdobju je pomembno, da naredimo spremembo, hujšanje pa je le ena izmed teh ključnih sprememb. Zdrava prehrana je ključni dejavnik, če želimo, da bo hujšanje uspešno. Tukaj moramo paziti predvsem na to, da izbiramo polnovredna živila. Polnovredna živila so tista, ki niso industrijsko predelana. Zelo poenostavljeno lahko rečemo, da je zdravo hujšanje takšno, ki vključuje v jedilnik predvsem hrano, ki jo kupimo v surovem stanju, pripravimo pa jo sami. Povsem res je, da lahko človek izgubi precej kilogramov, tudi če je samo čokolado.
Pomembno je le to, da pri tem vnese v telo s čokolado manj energije, kot je tekom dneva porabi. Do določene mere velja, da je hujšanje odvisno izključno od energijske bilance, ki jo ustvarimo z vnosom hrane in telesno aktivnostjo oziroma bazalnim metabolizmom. Vendar pa takšno hujšanje še zdaleč ni zdravo. Telo potrebuje vsa mikro in makro hranila, da lahko normalno funkcionira in se ves čas nahaja v hormonskem ravnovesju. Kadar slišite izjavo, da je zdravje odvisno od tega, kar pojeste, se morate zavedati, da ta izvajava povsem drži. Pomembne minerale in vitamine lahko v telo vnesemo bodisi s kvalitetno prehrano ali pa z nadomestki, kakršni so prehranski dodatki. Ne glede na to, kako te snovi vnesemo v telo, je pomembno, da jih vnesemo, kajti pomanjkanje lahko vodi v oslabljen imunski sistem, to pa nadalje vodi v pogosto obolevanje. Zato je pomembno, da hujšanje načrtujete z glavo in ne s tehtnico.
Zadajte si cilj, da boste počasi, vendar na kvaliteten način, izgubljali odvečne kilograme.
Preberite še več informacij.

sreda, 2. oktober 2013

Toner Samsung lahko kupite nov ali pa že obnovljen

Toner Samsung boste našli v laserskih tiskalnikih Korejskega podjetja Samsung. Laserski tiskalnik je precej zahtevna naprava, namenjena tiskanju do kar nekaj tisoč kopij v enem mesecu, zato lahko imajo en toner tisti, ki uporabljajo svoj tiskalnik za domačo uporabo, kar zelo dolgo časa. Z nekaterimi originalnimi tonerji Samsung boste lahko natisnili tudi do 5000 kopij, zato enkrat na leto ni prevelik strošek. Če pa si vseeno original tonerja ne morete privoščiti, lahko še vedno posežete po neoriginalnem tonerju Samsung, ki je v primerjavi s originalom kar precej cenejši. Kakovost takšnega, obnovljenega tonerja je odvisna od kar nekaj faktorjev, v prvi vrsti od tega, kdo ga je obnovil in kje ste ga kupili. Lahko ga kupite v spletni trgovini, oziroma v trgovini, ki se ukvarja s prodajo tiskalnikov in potrošnega materiala. Obnovljen toner Samsung ni cenejši, ker je slabše kvalitete. Obnovljen toner Samsung je bolj poceni le zato, ker ni originalen izdelek podjetja Samsung, ampak ga je napolnilo neko drugo podjetje. Obnovljen toner Samsung pomeni, da je bil le ta izpraznjen, očiščen in nato ponovno napolnjen. Sicer ga lahko ponovno napolnite tudi sami doma in sicer tako, da kupite polnilni set, ki vsebuje tonerski prah, ki ga vsujete v rezervoar. Toner Samsung ima lahko poseben čip, ki vam bo takšno opravilo onemogočil, saj se podjetje s tem poskuša zaščititi, da ne bi izgubilo preveliko denarja, ki ga dobi od prodaje. Sicer lahko, če ste le malo vešči tudi takšno oviro preskočite, z nakupom pripomočka za resetiranje. Podjetja, ki se ukvarjajo z obnavljanjem tonerjev, bodo od vas odkupili obnovljene tonerje Samsung, ki jih bodo obnovili in nato naprej prodali po nižji ceni. Ni vam treba kupovati kompatibilnih tonerjev ali ponaredkov, raje prebrskajte in poiščite ponudbo obnovljenih tonerjev. Obnovljen toner Samsung ni nič slabše kvalitete, kot je original.

torek, 1. oktober 2013

Google AdWords, ker vsaka beseda šteje


Google AdWords je sistem oglaševanja na klik, ki se neprestano širi in seveda tudi nadgrajuje. Določene funkcionalnosti se opuščajo ali spremenijo, spet druge se redno posodabljajo. Ker Google skrbi za dodajanje vedno novih zanimivih funkcij, s tem poskrbi, da tako imenovano oglaševanje na klik ne postane nikoli opravilo, ki bi nas dolgočasilo. Vsebina tekstovnega oglasa je prav gotovo izjemno pomemben del Google AdWords oglasnih kampanj. Tu je predvsem pomembna sama vsebinska ustreznost oglasa na klik, saj mora biti čim bolj povezan s nastavljenimi ključnimi besedami, v vsakem primeru pa mora pritegniti pozornost.

In še nekaj je treba vedeti, višja ocena kakovosti namreč v celoti vpliva na samo umestitev oglasa v iskalniku, zato je višja ocena kakovosti eden izmed dejavnikov, ki pripomore k višji umestitvi oglasa. Čeprav je vsak oglas sam po sebi drugačen, vseeno obstaja nekaj splošnih pravil, s katerimi boste bližje uspehu. Google AdWords ima namreč kar nekaj funkcionalnosti, ki jih številni sploh ne poznajo dovolj dobro. Zelo priporočljivo je, da se v oglasni tekst vključijo primerne ključne besede, saj lahko le na takšen način oglas postane mnogo bolj relevanten za iskalce. Res je, da lahko na prvi pogled skripte delujejo zakomplicirano, zato si marsikdo predstavlja, da je treba imeti veliko znanja. Običajno se AdWords skripte uporabljajo za opozorila, poročila in za izvajanje obsežnih sprememb. Lahko pa se tudi uporabijo za samodejne nastavitve običajnih nalog v vašem računu.

Vaše ključne besede lahko preverite z orodjem za diagnozo, kjer vam orodje sporoči ali ključne besede prožijo oglase, v primeru, da jih ne, pa orodje namigne kje tiči pravi vzrok. S tem orodjem zagotovite, da pravilne poizvedbe prožijo želene oglase. Oglasi AdWords kažejo oglase potencialnim strankam in seveda vsem zainteresiranim kupcem. Google AdWords se na Googlu prikazujejo brezplačno, plačati je treba šele, ko nekdo klikne na vaš oglas.

http://www.optimizacija.eu/