četrtek, 31. avgust 2017

Ugodno vrtno pohištvo nam nudijo sezonske razprodaje

Ugodno vrtno pohištvo nam nudijo sezonske razprodaje, spremembe prodajnega programa ali razne druge priložnosti. Sezonske razprodaje ugodno vrtno pohištvo nudijo tradicionalno iz leta v leto. Termin je okvirno znan za leto dni v naprej, z občasnimi manjšimi zamiki na sezonske razprodaje prej kot pretekla leta ali obratno pozneje, kot pretekla leta. V mnogih primerih pa se za pravočasnost nakupa ni treba bati, saj oglaševanje poskrbi za pravočasno obveščenost o sezonskih razprodajah. Dodatno oglaševanje nudi možnost, da si kupci blago ogledajo pred začetkom sezonske razprodaje. Poslovni razlog posezonske razprodaje je v upadu povpraševana ter hkrati možnosti poslovnega uspeha z prilagoditvijo povpraševanju. Motiv kupca je v tem primeru ugodno kupiti vrtno pohištvo, ki ga bo mogoče še nekaj časa uporabljati. Bistveno manjše možnosti uporabe nam nudijo posezonske razprodaje, ki se kot ime govori zgodijo ob koncu sezone. Pri razprodajah je pomembno predvsem dobro oceniti smisel nakupa. Ugodno bomo kupili predvsem vrtno pohištvo, ki ga bomo lahko uporabljali. Dlje kot ga bomo uporabljali, bolj ugodno bo izbrano vrtno pohištvo. Krajše obdobje uporabe znižuje ugodnosti, krajše kot je, manj je ugodnosti. Gospodarnost popustov je mogoče tudi na razmeroma enostaven način izračunati. Ugotoviti moramo čas, število ali druge merske enote uporabe vrtnega pohištva ter upoštevati ceno ob začetku sezone. Enako ocenimo ugodno vrtno pohištvo, kupljeno ob sezonski razprodaji. Cena vrtnega pohištva je v tem primeru nižja, manjše pa je število uporab oziroma manjša je uporabnost. Za lažjo predstavo vzemimo primer uporabe tri mesece, kar pomeni za lažje računanje zaokroženo sto dni. Ceno v tem primeru delimo s sto, rezultat nam pove koliko nas je stala vsaka uporaba. Večje število uporab ob nespremenjeni ceni pomeni večji izkoristek, večjo smiselnost in gospodarnost. In seveda obratno. Zaključek bo mnoge presenetil, saj se bo za bolj ugodno izkazalo vrtno pohištvo kupljeno na začetku sezone. Ugodno vrtno pohištvo ocenjujemo po različnih kriterijih.

Ugodno vrtno pohištvo Prehod

sobota, 12. avgust 2017

Vreme na Pohorju

Predgorje Pohorje in njegovo vreme sta značilnosti, zaradi katerih je severovzhodna Slovenija prepoznana in priljubljena med obiskovalci. Vreme v predgorju Pohorje je mešanica predalpske in subpanonske kontinentalne klime. Bolj vlažna predalpska klima in subpanonska kontinentalna klima sta različno izraziti. Severne hladne lege na višjih nadmorskih višinah imajo svežo in vlažno klimo, vreme na tem delu predgorja Pohorje nudi prebivalcem in obiskovalcem temu primerno izkušnjo. Na nižjih predelih predgorja Pohorje, vreme pridobiva celinski vpliv. Na območjih potokov, se celinski vpliv dviga tudi v višje lege. Snežne padavine na tem območju niso redkost, snežna odeja se ohrani od tri do pet mesecev. Zimsko vreme v predgorju Pohorje omogoča obratovanje številnih smučišč. Na tem območju najdemo številna smučišča, med njimi tudi najdaljše smučišče v Sloveniji. Za obiskovalce so poleg tega na voljo tudi številna druga, ki popestrijo ponudbo ter omogočajo izbiro po več različnih kriterijih. Za obiskovalce Pohorje in vreme nista edina magneta. Območje ima odlično povezavo preko sodobne prometnice, pripotovati ali odpotovati je možno z vlakom, letalom ali na številne druge načine. Kar je pomembno za vse obiskovalce, posebno dnevne. V zimski sezoni so to smučarji, ki pridejo na smučišča uživat dan smučanja. Poletna sezona ima druge cilje dnevnih obiskovalcev: veliki bazeni, vodni park, ugodne temperature ter razne druge danosti. Vreme na območju predgorja Pohorje je mogoče pred odhodom tudi preveriti na različnih virih. Obstajajo tako klasični, kot tudi sodobni viri. Klasični viri so radio, televizija in tisk, ki na tradicionalni in konstanten način sporočajo vremenske značilnosti ter nudijo napovedi. Tradicionalen in konstanten način pomeni, da imamo vremensko napoved ob točno določenih dnevih in urah. Sodoben način je splet, kjer je vremenska napoved bistveno bolj individualna in na voljo praktično ob vsaki uri. Z mobilnimi sodobnimi napravami, pa je dodatno vremenska napoved lahko dosegljiva dobesedno vedno.

Preverite vreme na Pohorju.

Vreme na Pohorju

petek, 11. avgust 2017

Obvezno zdravstveno zavarovanje omogoča javni zavod

Obvezno zdravstveno zavarovanje omogoča javni zavod, ki je nosilec in izvajalec obveznega zdravstvenega zavarovanja. Slovensko obvezno zdravstveno zavarovanje ima bogato zgodovino. Uveljavljen sistem zdravljenja oziroma zdravstvene oskrbe v Sloveniji temelji na modelu, ki je bil prvič uveljavljen ob koncu osemdesetih let devetnajstega stoletja Zanj je značilna solidarnost zavarovancev. V družbi je obvezno zdravstveno zavarovanje nastalo kot potreba po zdravstveni oskrbi vseh državljanov. Na njegov nastanek je vplivalo veliko dejavnikov, kot so povečane potrebe zdravstvene oskrbe, razvoj znanosti ter družbe ter razni drugi dejavniki. Takrat je postalo jasno, da kakovostno varovanje zdravja državljanov potrebuje urejen, močen in stabilen zdravstveni sistem. Na naših tleh so se predhodniki današnjega urejenega zdravstvenega zavarovanja pojavili sredi devetnajstega stoletja. Za to obdobje je značilno zelo pestro dogajanje na področju zdravstva. Področje zdravstva je bilo soočeno s hkrati novimi težavami kot tudi rešitvami. Na težave so vplivale predvsem povečane potrebe po delovni sili, na rešitve pa razna odkritja na področju kemije, farmacije ter postopkov zdravljenja. Tako so povečan potrebe po zdravljenju dobile nova sredstva za zdravljenje, nove ali izboljšane postopke zdravljenja ter razne druge pridobitve. Za obvezno zdravstveno zavarovanje je značilno, da neprofitna nosilka zdravstvenega zavarovanja zbira prispevke ter jih odgovorno razporeja vsem deležnikom. Država je po tem modelu dolžna sprejemati predpise in zakone. Teh se morajo držati vsi, ki imajo sklenjeno obvezno zdravstveno zavarovanje. Poleg tega mora država skrbeti za nadzor in spoštovanje predpisov. V primeru nastalih motenj v delovanju sistema mora država prevzeti vlogo razsodnika ter posredovalca pri odpravi motenj v delovanju sistema. Za obvezno zdravstveno zavarovanje država ne določa cen oziroma višine prispevkov, ampak vpliva posredno. To država stori preko sprejemanja zakonov. Oblikovanje višine prispevkov za obvezno zdravstveno zavarovanje poteka po pogajalskem principu in procesu med plačniki storitev ter predstavniki izvajalcev. Obvezno zdravstveno zavarovanje prispeva k napredku področja zdravstva preko učinkovitega delovanja zdravstvenega sistema. Preberi več o WIZ zdravstvenem zavarovanju.

Wiz zdravstvena zavarovanja

četrtek, 10. avgust 2017

Hujšanje v trebuh: samostojno ali strokovno?

Hujšanje v trebuh ima cilj odvečne kilograme zmanjšati na določeno optimalno raven. Vsak si želi hujšanje v trebuh uporabit za uravnavanje telesne teže na raven normalne telesne mase. Normalna teža človeka je izražena na različne načine, zmanjšano telesno težo občuti vsak človek. Prisotna sta boljše počutje ter občutek večje zaloge energije. Poznamo tudi indeks telesne mase, ki je za hujšanje v trebuh lahko zelo dobra referenca. Indeks telesne izračunamo, ko telesno maso v kilogramih delimo z kvadratom telesne višine. Za mnoge je hujšanje v trebuh velik dosežek že ob dosegu indeksa zvečane telesne mase. Po zgoraj navedenem izračunu je to rezultat med petindvajset in trideset. Najbolj zavzeti pa željo hujšanje v trebuh pripeljati do indeksa normalne telesne mase. V tem primeru je rezultat med osemnajst in pol ter petindvajset. Obstajajo tudi razne druge meritve, ki so lahko samostojne ali strokovne. Samostojne meritve so tiste, pri katerih hujšanje v trebuh sami lahko spremljamo in nadziramo. Strokovne pa so meritve, ki jih lahko opravijo zgolj ustrezno usposobljene in z ustreznimi napravami opremljene strokovne osebe. Centralna zamaščenost je lahko samostojno nadzorovana, saj potrebujemo zgolj preprost šiviljski meter ali kakšno podobno alternativo. Izmeriti moramo zgolj obseg oziroma spremljati obseg skozi obdobje hujšanja. Osnovne napotke dobimo preko razne strokovne literature, lahko pa nam jih nudi tudi osebni zdravnik ali druga podobno strokovna oseba. Strokovne meritve so bolj kompleksne, saj zahtevajo bolj strokoven pristop in uporabo kompleksnih naprav. Prednost take meritve je v večjem številu pridobljenih rezultatov ob vnosu več dejavnikov. Človeško telo je edinstveno, razlikuje se po spolu, starosti, genetski zasnovi ter drugih genetskih značilnostih in drugih značilnosti. Takšne meritve so izrednega pomena za športnike in podobne osebe, zelo pa lahko koristijo tudi številnim drugim osebam. Hujšanje v trebuh lahko izvajamo in nadzorujemo samostojno, na voljo pa so tudi številni različni strokovni pristopi in meritve.

Hujšanje v trebuh

torek, 8. avgust 2017

Čevlji se kupujejo na različne načine

Čevlji so obuvala, ki imajo trden podplat ter segajo malo čez gleženj. Danes so čevlji nepregledna možica ponudbe, ki jo čevljarska industrija oblikuje z namenom doseganja poslovnih ciljev. Nakup obutve je podobno široka množica možnosti. Najlažje bomo to razumeli, če opazujemo nakup obutve nekaj poljubno izbranih posameznikov. Nekateri bodo odšli po nakupe v večje nakupovalne centre, drugi v manjše in specializirane centre, tretji klasične trgovine, poznamo pa tudi izdelavo obutve po naročilu ter nakupe preko spleta. Že različni načini nakupa dajo vedeti, da se čevlji posameznika v številnih lastnostih razlikujejo od čevljev drugega ali množice. Veliki nakupovalni centri največkrat omogočajo, da so izbrani čevlji v veliki ponudbi ter imajo kupci nekoliko več svobode pri odločitvah. Manjši ali specializirani centri so lahko prodajalne točno določenega proizvajalca, prodajalne točo določene vrste obutve ali je ponudba na druge načine ožja oziroma bolj specializirana. Takšne prodajalne so zanimiva izbira za tiste, ki imajo bolj specifično izdelane zahteve. Klasične trgovine so pogosto kakovostni nakupi, saj zaradi konkurence večjih centrov nudijo številne dodane vrednosti. To so lahko posebna ponudba, prodajni svetovalci se bolj posvetijo kupcu, prodajni svetovalci so bolj izobraženi in izkušeni in podobno. Pogosto v takšnih trgovinah dobimo ponudbo, ki je usmerjena na kakovost. Redne stranke takih trgovin pa so kupci, katerim je pomembna kakovost ter so zanjo pripravljeni tudi odšteti kakovosti primerno vsoto. Po meri izdelani čevlji so predvsem tisti, ki jih kupec v klasičnih prodajalnah ne more dobiti. To so lahko od povprečja večje ali manjše številke ter številne specifične in individualne lastnosti. Preko spleta kupljeni čevlji so zanimivi za tiste, ki jim tak nakup prinaša največ dobrih lastnosti. Z racionalnega vidika je to lahko ponudba, ki jo poznamo ali kupujemo tradicionalno ter je na voljo po ugodni ceni. Čevlji kupljeni preko spleta imajo številne prednosti.

www.tomassport2.si/Cevlji/

Čevlji za različne namene

sobota, 5. avgust 2017

Motorna kosa, kakovostno vzdrževanje okolice doma

Motorna kosa je naprava, s pomočjo katere je okolica doma vedno urejena. Dobro izbrana motorna kosa dodatno olajša košnjo in ohranjanje urejene okolice doma. Omogoča nam, da v vsakem trenutku na enostaven in ne obremenjujoč način okolico uredimo skladno z željami in zahtevami. V osnovi izbiramo bencinski motor ter elektro motor in njune pripadajoče značilnosti. Bencinski motor je splošna pogovorna oblika izraza motor z notranjim izgorevanjem. Izbrana motorna kosa lahko uporablja različna goriva, ter je temu primerno v marsičem različna od v osnovi enakih drugih izvedb. Njihova skupna poglavitna prednost je, da jih lahko uporabljamo poljubno povsod. Energijo za delovanje ima shranjeno v gorivu, to pa lahko enostavno prenašamo. To omejitev ima električna motorna kosa, ki pridobiva potrebno energijo preko kabla ter električnega omrežja ali iz baterij. Električna energija iz omrežja je na drugi strani poceni, takšna motorna kosa je enostavna za uporabo in vzdrževanje. Primerna je za površine v okolici doma oziroma v bližini električnega omrežja. Če imamo manjšo trato v okolici doma je takšna motorna kosa najboljša izbira. Primernost se zmanjšuje z oddaljevanjem od električnega omrežja ter večanjem velikosti površine. V tem primeru se odločamo za kosilnico, ki jo poganja bodisi motor z notranjim izgorevanjem ali elektro motor. Baterijska motorna kosa je primerna za površine, ki jih lahko pokosi brez dodatnega polnjenja. V primerjavi z električno izvedbo je prednost v odsotnosti kabla, slabost pa v omejenem času uporabe ter možnosti upada zmogljivosti. Izbira posameznih vrst je razmeroma enostavna : motorna kosa z motorjem na notranje izgorevanje je univerzalna ter temu primerno priljubljena, električna izvedba pa je bolj specifična izbira. Nad njo bodo navdušeni vsi, ki nimajo veliki površin ter želijo enostavno izvedbo brez velikih vzdrževalnih zahtev. Izvedba z motorjem na notranje izgorevanje pa nudi razširjeno uporabo na več med seboj oddaljenih površinah. Motorna kosa se odlikuje s široko paleto različnih vrst in izvedb. Več o ponudbi najdete v naši spletni trgovini.

Motorna kosa za košnjo trave