sreda, 28. oktober 2015

Stanovanjski skladi, sodobna rešitev

Stanovanjski skladi so sodobna rešitev . Sodobna rešitev so stanovanjski skladi, ker omogočajo dostopno zagotavljanje lastne bivalne enote. Danes so bivalne enote izvedene na različne načine. Pri tem lahko stanovanjski skladi pripomorejo predvsem pri dostopnih rešitvah. Vloga, ki jo pri tem imajo stanovanjski skladi je opazna v času pridobivanja. Poleg tega pa stanovanjski skladi zagotavljajo koristi tudi v času koriščenja bivanjske enote.



Načini s katerimi stanovanjski skladi zagotavljajo upravičencem streho nad glavo so vedno bolj podobni uveljavljenim načelom in praksam nekaterih razvitih držav. Zavedanje, da ljudje potrebujejo streho nad glavo je tako staro, kot je star človeški rod. Streho nad glavo so si ljudje skozi zgodovino zagotavljajo na različne načine. Do današnjih dni je postalo predvsem jasno, da zagotavljanje strehe nad glavo pomeni velik strošek. Predvsem je ta strošek velik pri nakupu nepremičnine ter vzdrževanju nepremičnine. Nakup nepremičnine je sicer povezan z koristjo, ki je lahko zelo dobra investicija. Vendar je hkrati z investicijo povezano tudi lastništvo. Kar pomeni na eni strani koristi, na drugi strani pa tudi negativne lastnosti. Te negativne lastnosti so predvsem stroški vzdrževanja. Pri večjih vzdrževalnih posegih gre za višino stroškov, ki lahko presegajo letni dohodek. Kar je seveda izredno negativna lastnost, če se zavemo, da je to le eden od več možnih vzdrževalnih posegov. Ljudje prav zaradi tega raje razmišljajo o drugih možnostih, ki pomenijo predvsem manjše odhodke na mesečni ali letni ravni.

S tem je mogoče, da imajo lahko bolj konstantno razporejene odhodke, kar pomeni lažje planiranje prihodnosti. Posebno dobro je, ko so takšni stroški konstantni in omogočajo, da se jih lahko uporabi pri investicijskih načrtih. Vsak človek ima želje, ki zahtevajo večje investicije. Dosegati jih je lažje, če se odloči za postopno taktiko. To pomeni, da je mogoče z dosegljivimi majhnimi odhodki dosegati nedosegljivo enkratno plačilo. Stanovanjski skladi vplivajo na stanje nepremičninskega trga.

Ni komentarjev:

Objavite komentar