petek, 28. november 2014

Helly Hansen nudi najboljše

Helly Hansen je blagovna znamka, ki nudi najboljše . Množica artiklov blagovne znamke Helly Hansen je namenjena vsem, ne glede na starost in druge razlike. Tako so izdelki Helly Hansen namenjeni otrokom, moškim in ženskam. Helly Hansen so aktivna športna oblačila ter tehnična delovna oblačila. Namenjena so vsem obdobjem. Da lahko Helly Hansen izdelek zagotovi množico koristnih lastnosti tako delovnim aktivnostim, kot športnim aktivnostim, mora biti premišljeno in kakovostno izdelan. Kakovost zagotavlja tradicija, ki je stara preko stoletja. Začetki segajo v sedemdeseta leta devetnajstega stoletja. Takrat je Helly Hansen na preprost in domiseln način izboljšal lastnost delovnega oblačila, katero mu je služilo kot delovna obleka. S preprostim in domiselnim načinom je Helly Hansen izdelal nepremočljivo oblačilo, ki ga je ščitilo pred neugodnimi vremenskimi razmerami in pogoji profesionalne aktivnosti. Danes se razvoj opira na tradicijo preprostih in domiselnih načinov. Poleg tega delovna oblačila krasijo lastnosti kot je enostavnost in funkcionalnost. Danes imajo tudi sodobna delovna oblačila te lastnosti. Od pred več kot sto leti do danes se razmere na morju, kjer se je začela tradicija odličnosti blagovne znamke, niso bistveno spremenile. Še vedno se posebno v najtežjih pogojih cenijo vse lastnosti, ki so temeljile nastanku prvega oblačila. Do današnjih dni se je iz enega samega izdelka ponudba razširila na več kot pesto artiklov. Množica izdelkov zagotavlja pestrost izbire in prilagodljivost osebnim željam in zahtevam. Odličnost izdelkov že več kot sto let zagotavlja in potrjuje nepregledna množica izkušenj ter bolj ali manj aktualni dosežki v svetovnem merilu. Brez kakovostnih oblačil dobrih izkušenj in vrhunskih dosežkov v svetovnem merilu praktično ne bi bilo ali bi bili v zelo okrnjeni obliki. Zelo pomembno za odličnost je tudi prisotnost razvoja pri doseganju najboljši rezultatov. Razvojni oddelek dobi od ustvarjalcev odličnih rezultatov mnoge koristne informacije. Helly Hansen je zagotovilo za kakovost in odlične lastnosti velike množice oblačil.

Prevajanje, doživlja spremembe

Prevajanje danes doživlja spremembe . Spremembe, ki jih danes doživlja prevajanje so mnoge. Sprememba komuniciranja v veliki meri vpliva na prevajanje. Komuniciranje se danes vrši drugače kot pred časom. Vse bolj smo navezani na tuje dežele in vse več komuniciramo s tujimi jezikovnimi skupinami. K temu je pripomogla globalizacija. Z globalizacijo smo na eni strani začeli potovati v tuje kraje, na drugi strani je preko sodobne tehnologije globalizacija prišla na naš domači prag. Slovenci smo od nekdaj potovali v tuje kraje, v nekaterih primerih za krajši čas, v drugih primerih za daljši čas, v nemalo primerih pa so se Slovenci v tujih krajih tudi za stalno naselili. Globalizacija je vse skupaj obrnila na glavo, tako imamo na eni strani tujce, na drugi strani stvari njihovega vsakdanjika na našem domačem pragu. Posebno z vstopom Slovenije v evropsko unijo je pritok tujcev začel naraščati, Slovenija je postala zanimiva za tujce. Podobno kot so se naši predhodniki odseljevali v tuje kraje za krajši, daljši čas ali stalno, tako se tujci odločajo za obisk Slovenije danes. Na drugi strani pa globalizacija z izdelki, storitvami, informacijami in drugimi podobnimi stvarmi obiskuje naše kraje. Prevajanje pri vseh teh aktivnostih sodeluje in igra pomembno vlogo. Omogoča, da lahko z tujim jezikovnimi skupinami komuniciramo, se sporazumevamo, dogovarjamo, poslujemo. V prihodnosti bo prevajanje v tem pogledu še bolj zanimivo in pomembno, tudi obsega aktivnosti bo večji. Skladno s potrebami bo prevajanje dobilo tudi nove prijeme, aktivnosti in možnosti. Ker smo Slovenci znani po jezikovni spretnosti tujih jezikov, se s tem odpirajo tudi nove možnosti in priložnosti za profesionalne aktivnosti Slovencev. Prevajanje bo poleg tega spremembe doživljalo podobno kot drugod v svetu. Ker smo del globalnega sveta nobena novost ne ostane skrita, ampak je praktično v naslednjem hipu del našega vsakdanjika. Prevajanje lahko postane pri nas dobro izkoriščena priložnost in izziv.

ponedeljek, 3. november 2014

Uzbekistan, azijska država

Uzbekistan je azijska država . Država Uzbekistan velja za celinsko državo Srednje Azije. Uzbekistan meji na Afganistan, Kazahstan, Kirgizistan, Tadžikistan in Turkmenistan. Ozemlje države Uzbekistan zaznamujeta dve veliki reki, ki sta omogočali dober razvoj regije že v najstarejših časih. Uzbekistan leži med rekama Sir Darjo in Amu Darjo. Država Uzbekistan ima osemindvajset milijonov prebivalcev, ki živijo na ozemlju velikem več kot štiristo štirideset tisoč kvadratnih kilometrov. V času obstoja Sovjetske zveze je Uzbekistan veljal za eno od najbolj obljudenih republik. Amu Darja in Sir Darja sta reki, ki poleg zgodovinsko pomembne vloge, napajat rečne doline. Vodna bogastva omogočajo namakanje in razvoj raznih kultur. Poleg vodnih bogastev ozemlje zaznamujejo nizke peščene puščave, široke ravninske doline, polsuha travišča. Velik del ozemlja obsegajo puščavska območja. V območju Aralskega jezera es dviga Turansko nižavje. Turansko nižavje leži na nadmorski višini med šestdeset in devetdeset metrov nad morsko gladino. Na območju Turanskega nižavja se nahaja delta reke Amu Darje. Delta reke Amu Darje je sestavni del Ustjurtske planote. Najvišji vrh države Uzbekistan je Baštor, ki sega skoraj štiri tisoč tristo metrov pod nebo. Podnebje zaznamujejo dolga, vroča in suha poletja. Na račun puščave, ki prekriva skoraj štiri petine ozemlja Uzbekistana je padavin malo. V povprečju pade le petdeset do dvesto milimetrov dežja letno. Nekoliko bolj bogat z padavinami je gorski svet. V gorskem svetu Uzbekistana pade letno do tisoč milimetrov dežja. Temperature na ozemlju Uzbekistana se od junija do avgusta povzpnejo na povprečnih dvaintrideset stopinj Celzija. V Taškentu se dnevne temperature v poletnih mesecih dvignejo preko štirideset stopinj Celzija. Jeseni se temperature naglo spustijo do ledišča, zime pa zaznamujejo krajša obdobja s sneženjem in temperaturami pod nič stopinjami Celzija. Temperature omogočajo razvoj tipičnega vsakdanjika in kulture države Uzbekistan. Uzbekistan je zanimiva država, ki ima na žalost svoj zavidljivo velik turistični potencial v veliki meri neizkoriščen.

nedelja, 2. november 2014

Salomon, pojem tradicije in inovacij

Salomon je pojem tradicije in inovacij . Obutev Salomon je zaradi tradicije in inovacij garancija za dobro mešanico lastnosti. Vsak dober izdelek je ustrezna zmes nadaljevanja tradicionalno dobrih lastnosti in novosti oziroma inovacij. Tradicionalno dobre lastnosti so se skozi čas potrdile, kot dobre in jih kot take ne gre spreminjati na revolucionaren način. Bolj primerna je evolucija spreminjanja lastnosti, ki se spreminjanja loteva na zadržan in previden način. Inovacije so kljub temu pomembne, saj je napredek od nekdaj poganjal človeštvo in ga gnal k doseganju boljšega vsakdanjika. Salomon se temu poslanstvu stalne izboljšave ne le zavezuje, ampak se tudi potrjuje z mnogimi pionirskimi dosežki. Obutev Salomon je prisotna na različnih športnih področjih, odličnost in genialnost obutve Salomon pa je izražena v prisotnosti na veliko trgih in kontinentih. Področja, kjer je Salomon prisoten so smučanje, plezanje, gorništvo ter druga področja. Tradicija obutve Salomon je dolga desetletja in je porok za zanesljivost. Športniki zahtevajo od proizvajalcev najboljše. Dobri športni dosežki so med drugim tesno povezani z dobro izbiro športne opreme. Obutev sodi med najbolj osnovne dele športne opreme. Športniki zahtevajo od športne obutve različne, večkrat tudi individualne lastnosti. Raznolikost zahtev se med drugim kaže v samih izdelkih. Smučarski čevelj je nekaj čisto drugega kot tekaški čevelj. Razlikujejo se že po sami obliki, zasnovi in materialih. Temu primerno je tudi sam razvojni cikel in potencial različen. Športniki predvsem zahtevajo, da se v namenski obutvi noga počuti dobro. Dobro počutje je odvisno od obutve, v veliki meri pa dobro počutje v obutvi prispeva velik delež pri doseganju rezultatov tekmovanj in treningov. Dobro počutje ima glede na različne športe tudi različne kriterije. Tako je dobro počutje v smučarskemu čevlju nekaj čisto drugega, kot dobro počutje v tekaškem čevlju. Skupna jim je, podobno kot pri drugih čevljih, predvsem dobra kontrola. Salomon omogoča različnim vrstam športa najboljše.

sobota, 1. november 2014

Zimske počitnice, oddih na snegu

Zimske počitnice so oddih na snegu . Oddih na snegu so ena izmed možnosti za zimske počitnice. Predstavlja ponudbo, ki omogoča udeležencem dosegljivost mnogih koristi. Zimske počitnice so v prvi vrsti oddih, ki se ga lahko popestri z rekreacijo, zabavo ter drugimi individualno zaželenimi aktivnostmi. Dobre zimske počitnice omogočajo, da v priljubljenih aktivnostih omogočajo tako posamezniki kot večje ali manjše skupine. Zimske počitnice bodo za večje ali manjše skupine dobre takrat, ko bodo vsi člani dobili pričakovano. Ker so v skupinah želje po pričakovanem različne je pestrost ponudbe pogoj, da so zimske počitnice odlične. Zimske počitnice se lahko razlikujejo v mnogih značilnostih. Skupno jim je bivanje in rekreacija v krajih s snežno odejo. Največ obiskovalcev krajev s snežno odejo si zaželi predvsem smučanja in drugih zimskih športov, seveda pa se med obiskovalci najdejo takšni, kateri si želijo še kaj drugega. Predvsem gre za aktivne ljudi, ki želijo imeti dinamične počitnice. Značilnost dinamičnih počitnic je bogastvo doživetji po lastnih željah ter ščepcu presenečenj. Ščepec presenečenj je dobra začimba počitnic. Lahko so oblikovana v okviru aktivnosti, ki so povezana s smučanjem ali pa drugih dejavnikov počitnic. Samo smučanje lahko ponudi presenečenja na progah in v njihovi okolici. Nove naprave, nove proge, izboljšani elementi smučišča so zgolj ščepec možnosti, ki jih lahko smučar razume kot dobrodošlo pozitivno presenečenje. Užitki smučanja so temu primerno bistveno bogatejši in popolnejši. Lastne želje se s tem lahko obogatijo in so prijetna popestritev individualno določenih lastnosti smučanja in zimskih počitnic. Smučanje na znanem smučišču je največkrat določeno z individualnimi zahtevami in željami. Lahko so bolj ali manj zahtevne glede smučišča samega in vsega kar določa smuko. Pri tem pride do izraza sama osebnost smučarja, ki je poudarjena z mnogimi značilnostmi. Nekateri so bolj drugi manj naklonjeni spremembam na smučišču. Zimske počitnice so priložnost za dober oddih in sprostitev.