nedelja, 16. marec 2014

Kaj se zahteva za delo v zavarovalnici?

Delo v zavarovalnici je delo, ki ga opravlja zavarovalni zastopnik oziroma zavarovalni agent, ki je nekakšna vez med zavarovalnico in zavarovanci. Njegovo delo je prodaja zavarovalniških storitev. Za premijo ali znesek, ki ga zavarovanec plača zavarovalnici, mu le-ta v primeru škodnega primera izplača pripadajočo zavarovalnino ali odškodnino. To zagotavlja pogodba, katere sestavni del je zavarovalna polica skupaj s pripadajočimi zavarovalnimi pogoji, ki jo sklene stranka z zavarovalnico preko zavarovalnega zastopnika.

Zavarovalni zastopnik mora imeti najmanj srednješolsko izobrazbo, ter vozniški izpit B kategorije, poleg tega pa dovoljenje Agencije za zavarovalni nadzor za opravljanje poslov zavarovalnega zastopanja, ki ga pridobi po opravljenem izpitu za pridobitev licence zavarovalnega zastopnika. Pogoji za pridobitev licence so dokazilo o končani najmanj srednješolski izobrazbi, uspešno opravljen preizkus strokovnih znanj za opravljanje poslov zavarovalnega zastopanja pri Slovenskem zavarovalnem združenju, dokazilo o enoletnih izkušnjah s področja zavarovalnih poslov ter potrdilo o nekaznovanosti. Delo v zavarovalnici zahteva od človeka, ki se v želi preizkusiti v takšnem delu predvsem komunikativnost, zavzetost, urejenost, poštenost in dinamiko, predvsem pa veselje do dela, saj bo lahko le na takšen način dosegal čim višje cilje. V zavarovalnici lahko najdete kar nekaj različnih delovnih mest, prav za vsako izmed njih pa pričakuje delodajalec od kandidata določeno znanje, spretnosti, predvsem pa osebnostne lastnosti. Zavarovalni zastopnik je zaposlitev, ki jo lahko opravljajo tudi začetniki, saj večina zavarovalnic kandidatu nudi korektno sodelovanje, maksimalno podporo pri delu ter kvalitetna izobraževanja iz področja zavarovalnih produktov osebne rasti ter psihologije prodaje.

Kot zavarovalni zastopnik lahko z zavarovalnico sodelujete tudi kot samostojni podjetnik, kar vam omogoča še več samostojnosti in prilagodljivosti pri delu. Delovni čas zavarovalnega zastopnika je odvisen od razporeda svojih strank, saj jih velikokrat obiskuje na domu. Delo v zavarovalnici tako vsebuje delo v pisarni in delo na terenu, pri katerem ga spremlja kovček z delovnimi pripomočki.

http://www.mojazaposlitev.si/prosta-delovna-mesta/

nedelja, 2. marec 2014

Poroka ob morju – to ni nič nemogočega

Poroka ob morju je tipičen prizor, ki smo ga vajeni iz ameriških filmov. Vendar se nam zdi ves dogodek tako oddaljen in nadrealističen. Vendar danes ni več tako, danes je poroka ob morju realnost, ki si jo lahko privoščite tudi vi. Seveda drži, da bodo stroški nekoliko višji, kot če bi se poročili v najbližji cerkvi in matičnem uradu, vendar kdo ni pripravljen odšteti kakšen evro več, da bi bila njegova poroka zares popolna? Poroka ob morju je cenovno dostopna in prav to je vesela novica, ki bo razveselila vse romantične duše.

Če se odločate, da bi se poročili ob morju, potem morate najprej izbrati dobro lokacijo ob morju. Običajno je tako, da poročni par poskrbi, da se poroka ob morju odvija več kot en dan. Upoštevati je potrebno, da se bodo gosti pripeljali, da pot ne bo kratka, še posebej če bo lokacija precej oddaljena, zato je potrebno poskrbeti za primerno nastanitev. V tem primeru je še najbolje, da je poroka ob morju koordinirana s strani strokovnjakov za pripravo poročnih dogodkov. Priče mladoporočencev in ostali gosti lahko noč preživijo v apartmajih ali v hotelskih sobah. Primerno je, da se te nahajajo blizu lokacije, kjer se bo dogajala poročna slovesnost. Da bi bila poroka ob morju res popolna, je potrebno izbrati primerno lokacijo.

To pa boste sami težko storili. Tudi iz tega vidika je najbolje, če vam pomaga kakšna poročna agencija ali koordinator, ki mu poroka ob morju ni nekaj tujega. Sami boste tudi zelo težko dosegli, da bi se v tem primeru cerkveni obred in civilni obred zgodila na isti dan. To sicer lahko rešite tako, da civilni obred opravite v domačem kraju, cerkveni ali drugi religiozni obred pa opravite ob morju. Celotno planiranje je tako sicer malce bolj zahtevno, vendar nepozabna poroka ob morju je zagotovo vredna dodatnega truda.