torek, 30. julij 2013

Tekaška oprema blagovne znamke Nike

Toplejši meseci v letu so čas, ko rekreativci iz omar vzamejo svojo Nike tekaško opremo in se odpravijo po nove tekaške izzive. Tek je eden izmed najbolj priljubljenih športov, ki ga prakticirajo ljudje po celem svetu. Tukaj je nekaj glavnih prednosti tega športa: 1. krepi srčno žilni sistem, 2. po začetnih stroških za kakovostno tekaško opremo, kot je recimo tista, ki jo izdeluje podjetje Nike, ne zapravimo niti centa več in 3. primeren je za vse starostne skupine. Znanstveniki so izdelali že malo morje študij, ki dokazujejo, kako blagodejen šport je tek. Dejansko je tek osnova za večino športov. Med nogometom, košarko, tenisom in drugimi športi se uporablja tek kot osnova in podlaga.

Kdorkoli se rekreativno ukvarja s tekom je že spoznal, kako pomembna je kakovostna tekaška oprema. Proizvajalci kot je Nike se že desetletja ukvarjajo z razvojem tehnologij, ki pripomorejo k izboljšavi tehnike, dinamike in celotne izkušnje teka. Zelo pomemben faktor pri tem je prav zagotavljanje varnosti rekreativnih športnikov.

Nobena skrivnost ni, da se med tekom izvajajo precej silni pritiski na sklepe in hrbtenico. Mehanske sile delujejo iz različnih kotov in dolgoletno ukvarjanje s katerimkoli športom, prinese določene telesne spremembe in posledice. Zato kakovostni proizvajalci športne opreme, kot je Nike, investirajo veliko časa in denarja v razvoj produktov, ki blažijo mehanske pritiske. Rekreativci morajo imeti v mislih dolgoročno obdobje, ki ga imajo pred seboj. Zato je zdravje sklepov in hrbtenice prva prioriteta, ki si jo morajo postavite. S pravilno izbranimi Nike tekaškimi čevlji so že na dobri poti do varnega ukvarjanja s športom.


Poleg kakovostnih Nike tekaških čevljev je potrebno poskrbeti tudi za oblačila. Kakovostna tekaška oblačila so izdelana bodisi iz naravnega bombaža ali pa iz sintetičnih materialov. Sintetični materiali, ki imajo kakovosten sistem oddajanja vlage so danes najbolj popularne tekaške rešitve, saj so se izkazali v praksi kot najboljši materiali.

Več si preberite na spletni strani.


sobota, 27. julij 2013

Kako naj bo oblikovana učinkovita prošnja za delo?


Prošnja za delo je prijava za delovno mesto, ki je v večini primerov bilo nekje razpisano. Za oblikovanje odlične prošnje je treba poznati kar nekaj napotkov. Poznavalci svetujejo, da je prošnja napisana čim bolj na kratko, kar pa je včasih težko. A zavedati se je treba, da ima bodoči delodajalec zelo malo časa za prebiranje vseh prošenj, ki prispejo za razpisano delovno mesto. Morda boste morali napisati več kot eno stran, saj je včasih določenih informacij v zvezi z delom, izkušnjami in sposobnostmi enostavno veliko preveč. Če je tako, da se vseh informacij preprosto ne da spraviti na eno stran, naj bodo najbolj pomembne informacije napisane že nekje v začetku. Tako jih bo potencialni delodajalec najprej opazil. Bodite pazljivi pri pravopisu. Ni dovolj, da zaženete le pregledovalnik za črke in slovnico.
Za pisanje prošnje si je treba vzeti čas, priporoča se, da jo preberete vsaj trikrat, besedo za besedo. Prošnja za delo, ki je napisana slabo, s slovničnimi napakami in s neodpustljivimi pravopisnimi »kiksi«lahko kaj kmalu najde svoj prostor v delodajalčevem košu, pa četudi imate vse potrebne sposobnosti za razpisano delovno mesto. Prošnja za delo mora biti sestavljena iz uvoda, jedra in zaključka. Začnite s trditvijo, ki je močna in bo kot takšna opazna že na prvi pogled. Strokovnjaki za pisanje prošenj svetujejo, da navedete vse svoje značilnosti, sposobnosti, znanja in predvsem dosežke. Prav tako si poiščite kar največ podatkov o bodočem delodajalcu, dajte mu vedeti, da ste popolnoma seznanjeni s tem, kaj dela in s čim se ukvarja. Pokažite mu, kaj lahko storite za podjetje, predvsem pa, s čim mu lahko doprinesete. Vedno uporabite specifične podatke, kot so številke, odstotki in dejstva. Prošnja za delo mora biti napisana čim bolj prepričljivo, besedilo mora biti učinkovito oblikovano, čeprav vseeno velja, da nikar ne pretiravajte.
Poiščite še več informacij 

sreda, 24. julij 2013

Za najboljšo kakovost tiskanja poskrbijo hp kartuše

Hp kartuše so zelo kakovostni proizvod priznane blagovne znamke ameriškega podjetja Hewlett-Packard. Hp tiskalniki so tako v svetu, kot tudi pri nas zelo priljubljeni že kar nekaj let. Hp kartuše so narejene na takšen način, da delujejo z vašim hp tiskalnikom, kar se da brezhibno. Hp kartuše so dobavljive v originalni in neoriginalni različici. Originalne so le tiste, ki jih izdeluje podjetje hp. Že res, da lahko na trgu po nekoliko ugodnih cenah kupite takšne in drugačne hp ponaredke. Veliko ljudi zatrjuje, da bistvene razlike med originalom in ponaredkom ni opaziti. Čeprav so ponarejene tiskalne kartuše morda na prvi pogled res videti popolnoma identične originalnim hp kartušam, morate vedeti, da vam nikoli ne bodo ponudile visoke kakovosti tiskanja, preverjene zanesljivosti in rezultatov, kot jih pričakujete od izdelkov hp. Pri ponarejenih hp kartušah obstaja kar nekaj dejavnikov tveganja med katere sodijo predvsem slab tisk in manjše število natisnjenih strani. Hp kartuše imajo veliko prednost pred ponaredki, saj se le te lahko dokaj hitro pokvarijo, oziroma sploh ne delajo tako, kot bi morale.

 Prvi in najbolj viden dokaz, da gre za neizviren izdelek, je slaba ali nestanovitna kakovost tiskanja. Ne glede na to, da so originalne hp kartuše zares izdelek, ki je izjemno kakovosten, pa morate za najboljšo kakovost tiskanja z njimi poskrbeti tudi sami. Primerno jih je treba vzdrževati že pred odprtjem, zelo previdni pa morate biti predvsem po samem odprtju embalaže. Ko je embalaža kartuše enkrat odprta, začne doba vsake kartuše, in ne samo kakovostne hp kartuše teči veliko hitreje kot, če je originalno zaprta. Hp kartuše so zanesljive, imajo odlično kakovost tiskanja, skupni stroški tiskanja pa so z njimi nizki. Originalne hp kartuše zagotavljajo zmogljivost, brez razlitja črnila in brez zapackanega tiskanja. Originalne hp kartuše so izdelek, ki zadovolji potrebe še tako zahtevnega uporabnika. 

Več na spletni strani.




Pohodništvo je več kot šport

Pohodništvo ni le športna dejavnost, ampak je mnogo več kot to. Obisk gorstev in hribov ter pohajanje po različnih pohodniških poteh človeka napoji z mnogimi nepopisnimi občutki. Neposreden stik z naravo je nekaj, kar ljudje, ki živijo v mestnih središčih, tekom delovnika in vsakdanjika ne morejo izkusiti. Prav zato se za pohodništvo zanima veliko ljudi, ki živijo v mestih, saj jim ta izkušnja pomeni stik z zeleno naravo, čistim zrakom in predvsem jim omogoči za seboj pustiti mestni hrup in vso nervozo, ki je z povezana z mestnim življenjem. Prav zato pohodništvo ni samo telesna aktivnost, znojenje in sopihanje, temveč je poleg tega tudi sprostitev, ki je ni mogoče doseči nikjer drugje na tako poseben način kot sredi gora.

Za pohodništvo se odločajo različni profili posameznikov. Nekateri na pohodništvo gledajo kot na izziv. Vsakič izberejo bolj zahtevno pot ali pa želijo na isti poti doseči boljši rezultat, tako da dosežejo vrh v krajšem času. Pohodništvo je torej tudi tekma človeka samega s seboj. Ljudje lahko preizkusijo svojo kondicijo, vzdržljivost in predvsem jeklenost svoje volje. Vendar pa je pri vsem tem izjemno pomembna tudi primerna oprema.


Vsako leto lahko poslušamo po medijih o nesrečah, ki se pripetijo posameznikom ali pa skupinam, ki so se v hribe odpravili slabo ali pomanjkljivo opremljeni. Pohodništvo je lahko izjemno nevarno, če se ga lotimo na naiven način. Saj vsi poznamo rek, da gora ni nora, ampak je nor tisti, ki gre gor. To pomeni predvsem to, da je potrebno pohodništvo jemati resno in odgovorno. S primerno obutvijo, zaščitno opremo, pasovi, rezervnimi oblačili in drugimi nujnimi pripomočki je lahko pohodništvo povsem varen šport, ki je primeren za vse starostne skupine. V Sloveniji imamo to srečo, da smo obdati s krasnim gorskim svetom in vzdrževanimi gorskimi potmi, zato je pohodništvo pri nas tako razvito in splača se izkoristiti za kakšen nedeljski obisk gora.

Več o pohodništvu si preberite na naši spletni strani.




četrtek, 11. julij 2013

Kaj je kvalitetni prevod?


Kaj je kvalitetni prevod, je prav zagotovo vprašanje, ki se poraja v glavah številnih ljudi, ki delajo ali pa se le bežno ustavijo v svetu prevajanja. Kvalitetni prevod je veliko več, kot le prevod besed v enakem zaporedju, kot so le te zapisane v izvirniku. Kvalitetni prevod namreč zahteva temeljito poznavanje in razumevanje samega besedila, poznavanje tematike in predvsem dober občutek za besede in za kovanje besednih zvez. Kakšni so kriteriji, po katerih lahko ocenjujemo kvaliteto ali nekvaliteto prevoda, se vprašate. V bistvu ni ne kriterijev in ni meril, da bi lahko mi, kot laiki ločili zrno od plevela.
Obstajajo le napotki, kakšen naj bi bil dober in s tem kvalitetni prevod. Vsekakor se je potrebno zavedati, da je prevajanje specifičnih jezikov, kot je britanska angleščina ali ameriška angleščina, izjemno zahteven. V prvi vrsti je kvaliteten prevod tisti, ki upošteva vse posebnosti jezika, iz katerega se prevaja, enako pa je treba upoštevati posebnosti in pravila jezika v katerega se prevaja.  Sama kvaliteta prevoda je velikokrat odvisno od vrste besedila. Kvalitetni prevod zahteva svoj čas, temeljit pregled in dobro poznavanje besedila. Prav zato, da je prevod dober in kvalitetno opravljen, mora prevajalec besedilo najprej dobro prebrati in ga preučiti, ter v njem odkriti vse morebitne pasti. Prevajalec mora biti še posebej pozoren, saj je še kako pomembno, da mu uspe v drug jezik prenesti izvorne misli avtorja, pomen besedila pa se med prevajanjem ne sme spremeniti.
Kvalitetni prevod je zvestoba avtorju in predvsem njegovim izvornim mislim. Vseeno pa mora biti pri samem prenosu izvorne misli previden in ne sme prevajati dobesedno, torej besede za besedo. Prevajanje je zapleten proces, saj se pri njem ne smejo iskati le posamezne besede amak celotno besedilo, ki mora imeti na koncu smisel, predstavljati mora zaokroženo celoto, pri tem pa je treba vsekakor znati upoštevati tudi želje in komentarje naročnika. Kvalitetni prevod ni prevajanje besed kot samih, ampak je v prvi vrsti prevajanje njihovega pomena.

Se strinjate?

ponedeljek, 8. julij 2013

Inštrukcije Horizont in kako najti inštrukcije?

Horizont je eden največjih in najstarejših centrov za inštrukcije v Sloveniji. Učni center Horizont je bil ustanovljen leta 1993 in sicer kot podjetje za dejavnost dodatnega in dopolnilnega izobraževanja, izpopolnjevanja in usposabljanja z namenom, da bi profesionalno, kvalitetno in uspešno zadovoljil povpraševanje po učni pomoči in inštrukcijah za vse generacije, katere se šolajo. Center Horizont pa svoje dejavnosti deli na štiri glavne programe in sicer inštrukcije, priprave na splošno in poklicno maturo, jezikovne programe in prevajalsko pisarno. V fazi uvajanja pa je tudi program on-line inštrukcij.
Center za inštrukcije Horizont se lahko pohvali z dolgoletnimi izkušnjami, ustvarjalnimi učitelji, dobrimi rezultati, kvalitetno in razumljivo razlago ter pa skrbjo za znanje prav vsakega posameznika. Poslanstvo podjetja je namreč, da bi pomagali čim večjemu številu posameznikov pri doseganju ciljev na poti izobraževanja skozi celo življenje. Učni center Horizont pa vam ponuja inštrukcije matematike, fizike, angleščine, kemije, slovenščine, nemščine, italijanščine, francoščine, ekonomije, računovodstva, statistike in podobno. Vsebine poučevanja pri vseh inštrukcijah pa se ravnajo po vsebinah iz učnega načrta šol.
Če se torej sprašujete, kje najti inštrukcije, je ena možnost zagotovo center Horizont. Lahko pa obiščete tudi spletno stran www.najdiinstrukcije.si. Na spletni strani Najdi inštrukcije boste na hiter in preprost način našli inštrukcije, ki vas zanimajo. Omenjena spletna stran pa vam ponuja tudi informacije o tem, zakaj sploh pride do potrebe po inštrukcijah, kako inštrukcije pomagajo in kako potekajo ter pa tudi kdo so sploh inštruktorji. Ne odlašajte, najdite inštrukcije zase in izboljšajte svoje razumevanje snovi, pridobite boljši rezultat ter postanite bolj samozavestni.