sreda, 27. november 2013

Converse all star, legendarna športna obutev

Converse all star so bili prvi športni copat, ki je bil v osnovi namenjen igranju košarke. Podjetje Converse je svojo znamenito športno obutev all star prvič izdelalo v letu 1908, ko je Marquis M. Converse ustanovil tovarno, ki je proizvajala predvsem obutev z gumijastimi podplati za moške, ženske in za otroke, že kakšno leto po ustanovitvi podjetja pa so izdelali tudi 4000 parov čevljev na dan. Od leta 1915 so njegove platnene copate, oziroma teniske nosili vsi igralci na teniških terenih. Dve leti kasneje, so se rodili legendarni športni copati Converse all star, ki so bili namenjeni igralcem košarke, svojo izjemno popularnost pa so doživele takrat, ko jih je izjemni košarkar Chuck Taylor proglasil za svoje najljubše.
Do leta 1966 je Converse proizvajal le bele in črne, kaj kmalu pa so se uvedle tudi nove barve, ki so ustrezale košarkarskim ekipam. Converse all star je začelo sčasoma izdelovati športne copate iz vedno novih materialov, kot je bila koža, džins, konoplja, naredili so celo ženski model s petko. Converse all star so bile najprej res oblikovane kot športni copat, ki je bil namenjen za profesionalne košarkarje, a je kaj kmalu pridobil na izjemni popularnosti med popolnoma navadnimi ljudmi. Športni copati Converse all star so zaradi svojega posebnega dizajna in same strukture zelo priljubljene tako med različnimi športnimi aktivnostmi, kakor tudi za nošnjo v prostem času.
Da so tako imenovane »allstarke« poznane tudi zunaj meja Amerike, je bila kriva predvsem druga svetovna vojna. Verjeli ali ne, a med vojaškim urjenjem so jih nosili tudi ameriški vojaki, podjetje pa je v viharnem vojnem času proizvajalo tudi vojaške škornje, jakne, zaščitno obleko in ostale vojaške stvari. Za svoje so jih vzele številne filmske zvezde in tako so dobile še večji zagon. Converse all star so športni copati, ki jih obožuje ves svet.

sreda, 13. november 2013

Mreženje in proaktivno iskanje zaposlitve

Pri iskanju zaposlitve je mreženje eden izmed najbolj učinkovitih načinov. Mnogi neizkušeni iskalci zaposlitve se prijavijo v register brezposelnih, ki ga vodi Zavod za zaposlovanje Republike Slovenije in čakajo, da jih najde delo. Vendar pa je potrebno kar takoj in na zelo neposreden način povedati, da je to izjemno neučinkovit način iskanja dela. Predvsem neučinkovit je v današnjih časih, ko je dela čedalje manj in brezposelnih čedalje več. Zato pa pravimo, da je ključno mreženje, ki gre z roko v roki s tako imenovanim proaktivnim iskanjem zaposlitve.

Kaj pomeni mreženje in proaktivno iskanje zaposlitve? Mreženje pomeni ustvarjanje poznanstev, ustvarjanje novih stikov z ljudmi, s katerimi si delimo sorodne interese oziroma imamo nekaj skupnega. Proaktivno iskanje zaposlitve pa pomeni predvsem to, da je iskalec ves čas v pripravljenosti za sprejemanje informacij, ki mu lahko priskrbijo delo, da neprestano išče nove možnosti in je predvsem kreativen pri celotnem procesu iskanja svoje zaposlitve. Rekli smo, da je mreženje potrebno združiti s proaktivnim iskanjem zaposlitve. Praktični primer je uporaba socialnih omrežij kakršno je Facebook. To je zgleden primer za to, kaj omogoča mreženje. S svojimi sorodniki, prijatelji in znanci ste prek Facebooka povezani, kar je omogočilo elektronsko mreženje. Če imate veliko Facebook prijateljev, lahko vsem poveste, da iščete zaposlitev. S tem, ko boste to povedali vsem svojim Facebook prijateljem, se bo zagotovo znašel kdo, ki bo posredoval vaše sporočilo naprej njegovim prijateljem, tako da bo informacija dosegla ljudi, ki sploh niso vaši Facebook prijatelji. Mreženje prek spletnih socialnih omrežij tako omogoča, da veliko število ljudi izve, da iščete delo, to pa znatno poveča možnosti, da z vami naveže stik nekdo, ki potrebuje prav vas. Socialna omrežja so izjemno uporabno orodje za proaktivno iskanje zaposlitve. Mreženje prek njih vam omogoča, da hitro komunicirate in tudi sami iščete priložnosti na straneh podjetij, kjer se lahko tudi sami ponudite, če prepoznate, da bi vas lahko potrebovali.
http://www.mojazaposlitev.si