četrtek, 14. april 2011

Pri optimizaciji spletnih strani ne uporabljajmo konkurenčeve strategije

Pravilna pot pred začetkom vsake kampanje, pa naj bo to začetek optimizacije spletnih strani, iskalnega marketinga, social medi marketinga ali grajenja povezav, je dobro, da naredimo raziskavo in pridobimo čim večje število podatkov. Kot pravijo informacije so moč. Vendar pa moramo vedeti, kaj bomo pri optimizaciji spletnih strani počeli s podatki, kako jih bomo filtrirali in razporedili, ker preveliko podatkov nam lahko občasno tudi škodi in nas vodi v kompliciranje ali se nam nabere preveliko podatkov in zato naredimo napako pri pirpravi strategije za optimizacijo spletne strani. Seveda je pomembno, da pozanamo, kako se je konkurenca lotila optimizacije spletne strani vendar moramo biti zelo pozorni.

Kako SEO pametna je naša konkurenca?
optimizacija spletnih strani

Preden skočite za strategijo, ki jo je obrala vaša konkurenca se vprašajte naslednja vprašanja, kako vemo, da je naša konkurenca naredila pravilno analizo ključnih besed, ali so preverili, da so to tiste ključne besede, ki bodo prinesele največ relevantnega prometa, ki bo zagotovilo dobro konverzijo? Na kakšen način so pridobili podatke? Ne pomeni, da vaša konkurenca ne pozna optimizacije spletne strani, vendar lahko optimizacijo spletne strani izvaja slabo. Zato moramo preveriti ali so te ključne besede take, ki bi jih izbrali sami in ali bi nam prinesle dovolj relevantnega obiska spletne strani.

Ali vaša konkurenca dela napake?

optimizacija

Če gledamo iz perspektive konkurenčnosti je zelo pomembno, da vemo kaj počne konkurenca, kateri segment kupcev ciljajo, v katere predele se uvščajo. Slabost, da vemo te podatke je, da potem oblikujemo našo strategijo optimizacije spletnih strani preveč podobno konkurenčovi, kar v ekonomij pomeni, da smo sledilci in ne razvijamo lastnih strategij. Tako je lahko razlog slabe izvedbe naše optimizacije pomanjkanje proračuna za optimizacijo strani.

Se zavedate pomena poznavanja konkurence in skeptičnosti pri preverjanju podatokov v raziskavah?